Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kantoorakoestiek

Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek

Een slechte akoestiek op kantoor kan een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van uw medewerkers en de algehele sfeer op de werkvloer. Mede daarom is goede akoestiek op kantoor de laatste jaren een onmisbaar onderdeel geworden van goede kantoorinrichting.

Aangezien we vandaag de dag steeds meer een trend waarnemen richting het werken in open ruimtes op kantoor, ervaren we ook steeds meer de overlast van geluiden die op de werkvloer veroorzaakt worden. De Kantoorinrichter biedt akoestische oplossingen om te werken aan een betere akoestiek op de werkplek.

Kantoorakoestiek

Akoestische-bureauwanden-1

Akoestische Bureauwanden

Modulaire akoestische wand Fabricks

Akoestische Kantoorschermen

Akoestische-plafondpanelen-op-kantoor-1

Akoestische Plafondpanelen

Voortman-akoestische-schuifdeurkast-800x800-1

Akoestische Kasten

Mikomax-Tree-akoestische-schermen

Akoestische Designobjecten

Akoestische-wandpanelen-uit-te-voeren-met-een-print-naar-keuze

Akoestische Wandpanelen

Baffles-op-kantoor

Baffles

20190115_121247

Akoestisch spuitwerk

se-lab_se-motion-net_multi-creatoin_17.tif

Akoestische bureauschermen

IMG-20180615-WA0004

Sonorex drukschotten

Waarom een goede akoestiek van belang is

Zonder dat de meeste mensen het door hebben, worden zij tijdens het werk gestoord door geluiden en de galm van geluid op de werkvloer. Een dergelijk akoestisch probleem, dat zich met name voordoet in grote ruimtes, heeft een negatieve invloed op ons niveau van concentratie en productiviteit.

Gesprekken van collega’s kunnen door een slechte akoestiek als storend ervaren worden en de nagalm van hinderlijk geluid zoals een airco of andere apparatuur kan leiden tot slechte verstaanbaarheid. Door slim gebruik te maken van akoestische oplossingen die de kantoorakoestiek verbeteren, is het mogelijk geluidsoverlast op kantoor te minimaliseren. Zo kunnen collega’s op de vloer zorgeloos onderlinge gesprekken voeren en samenwerken zonder daarbij medewerkers te storen.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

De oorzaken van slechte akoestiek

De oorzaken van slechte akoestiek op kantoor zijn in de praktijk niet zozeer de verschillende dingen die geluiden produceren. Geluidsoverlast door gesprekken of geluiden van apparatuur voorkomen we dan ook niet door de bron aan te pakken.

Een akoestisch probleem heeft meer te maken met de vrije beweging en weerkaatsing van geluid door een ruimte. De weerkaatsing van geluid tegen harde materialen en harde oppervlaktes zoals muren, plafond en vloer, heeft een hinderlijke galm tot gevolg die in de praktijk de oorzaak is van een slechte akoestiek en overlast van geluid.

Ondervindt u ook problemen met kantoorakoestiek? Met een akoestische meting kunnen we de huidige akoestische situatie in kaart brengen en zo doelgericht oplossingen implementeren om te werken aan een perfecte akoestiek bij u op kantoor. Neem vooral eens contact met ons op om verder te praten met een van onze experts.

Akoestische oplossingen voor elk kantoor

Aangezien problemen met kantoorakoestiek meestal veroorzaakt worden door het dragen en galmen van geluid, kunnen deze problemen ook relatief eenvoudig opgelost worden. Door de juiste metingen te verrichten en vervolgens gericht oplossingen te implementeren voor isolatie, dempen en absorberen van geluidsgolven, kunnen problemen met de akoestische kwaliteit in iedere ruimte verholpen worden.

Hieronder vindt u enkele van onze specialistische akoestische producten die overlast van geluid helpen voorkomen en zo bijdragen aan de productiviteit en sfeer op de werkvloer.

Akoestische panelen
Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende panelen met akoestische eigenschappen die tegen de muur of het plafond kunnen worden gemonteerd. De weerkaatsing van geluidsgolven tegen de harde materialen waarvan deze oppervlakken gemaakt zijn, is de belangrijkste oorzaak van akoestische problemen.

De akoestische panelen zijn gemakkelijk en snel te monteren en zijn te verkrijgen in elke gewenste uitvoering. Het leggen van een tapijt op de vloer van uw kantoor draagt ook bij aan het absorberen van geluid en galm.

Akoestische scheidingswanden
Een akoestische wand is gemaakt van geluidsabsorberende materialen en kan naast de akoestiek ook ingezet worden om grote ruimtes onder te verdelen in verschillende werkplekken. Deze akoestische wanden zijn naar behoefte te verplaatsen en kunnen dus zeer goed dienst doen als onderdeel van een moderne en flexibele kantoorinrichting.

Akoestische bureauschermen
Ook akoestische bureauschermen zijn geluiddempende panelen, echter worden deze schermen toegepast tussen twee werkplekken. Zo kunnen collega’s gezamenlijk aan een bureau werken zonder daarbij last te ondervinden van elkaars gesprekken. Ook het plaatsen van planten of het ophangen van gordijnen kan al een effectieve manier zijn om te werken aan een goede akoestiek voor de individuele werkplek.

Akoestische meubelen
Met akoestische meubelen slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds zijn deze meubels een toevoeging voor uw kantoor vanwege de functionele eigenschappen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het dempen van geluid en galm. Zo hebben wij in ons assortiment banken en stoelen met akoestische eigenschappen, maar bijvoorbeeld ook kasten waardoor geluid geabsorbeerd wordt.

Akoestische plafond oplossingen - baffles

Een akoestische meting laten uitvoeren

Om de juiste oplossingen te implementeren voor het verbeteren van de akoestiek op uw kantoor is het van belang eerst een akoestische meting uit te voeren. Met een dergelijke meting brengen we in kaart hoe geluid en galm zich door de ruimte bewegen en welke oppervlakken in de ruimte problemen opleveren. Aan de hand van deze meting krijgt u een op maat gemaakt plan voor het verbeteren van de akoestiek bij u op kantoor.

Een optimale kantoorakoestiek met De Kantoorinrichter
Met onze uitgebreide kennis en ervaring en ons diverse assortiment aan oplossingen is de Kantoorinrichter de aangewezen partij om u te helpen met het realiseren van de optimale akoestiek op kantoor. We komen dan ook graag met u in contact om te spreken over de problemen die u ondervindt en de verschillende manieren waarop wij een rol kunnen spelen in het verhelpen van die problemen.

Klinkt een betere akoestiek op kantoor u als muziek in de oren? We praten graag met u verder in een vrijblijvend gesprek.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Vorige
Volgende

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

kaam2
Kantoorinrichting bij Van Kaam & Partners
009
Kantoorinrichting bij Footlocker
Vergaderkamer-met-Artifort-Beso-stoelen-in-huisstijlkleuren
Kantoorinrichting bij Thijs Logistiek

Blog & nieuws

524b3b85094a5abc7213351fd8cefc34
Kantoortuin inrichten? Dat doet u zo
Ontdek hoe u een betere werkplek creëert door uw kantoortuin slim in te richten | Maak van uw kantoortuin een weerspiegeling van uw bedrijf.
13.06.2019
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018
Open kantoorruimte - kantoortuin - flexwerken - Hybride werken
In 5 stappen uw kantoor opnieuw inrichten
Creëer uw ideale werkplek | Ontvang waardevolle tips voor een efficiënte, stijlvolle en productieve herinrichting van uw kantoor.
05.01.2017

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]