Kantoorakoestiek

Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek

Geluidsoverlast op de werkvloer wordt door ruim 70% van werknemers als zeer storend ervaren. Slechte kantoorakoestiek heeft daarmee een belangrijke negatieve invloed op de concentratie en productiviteit van uw medewerkers.

Kantoorakoestiek

Akoestische-bureauwanden-1

Akoestische Bureauwanden

Modulaire akoestische wand Fabricks

Akoestische Kantoorschermen

Akoestische-plafondpanelen-op-kantoor-1

Akoestische Plafondpanelen

Voortman-akoestische-schuifdeurkast-800x800-1

Akoestische Kasten

Mikomax-Tree-akoestische-schermen

Akoestische Designobjecten

Akoestische-wandpanelen-uit-te-voeren-met-een-print-naar-keuze

Akoestische Wandpanelen

Baffles-op-kantoor

Baffles

20190115_121247

Akoestisch spuitwerk

se-lab_se-motion-net_multi-creatoin_17.tif

Akoestische bureauschermen

IMG-20180615-WA0004

Sonorex drukschotten

Slechte akoestiek: wat zijn de oorzaken?

Geluidsoverlast op de werkvloer wordt niet zozeer veroorzaakt door factoren die geluid produceren, maar door de manier waarop dat geproduceerde geluid weerkaatst in open kantoorruimtes. Het gaat bij slechte akoestiek dus niet enkel over de geluiden die nou eenmaal gemaakt worden op de werkvloer, maar over de weerkaatsing van die geluiden via onder andere de vloer, het plafond en de wanden van uw kantoor. Gelukkig maar, want hierdoor is het verhelpen van problemen met akoestiek vaak slechts een kwestie van het tegengaan van die weerkaatsing.

Akoestische oplossingen voor uw kantoor

De oplossing voor een goede akoestiek op kantoor ligt bij het werken met zogenaamde akoestische materialen. Met akoestische materialen kunnen akoestisch meubilair, akoestische wanden en akoestische panelen voor het plafond gecreëerd worden die zorgen voor de juiste demping van het geluid op de werkplek. Dergelijke akoestische producten zijn een effectieve en laagdrempelige manier om een goede akoestiek op kantoor te bewerkstelligen.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om een meeting te boeken.

Kantoorakoestiek en nagalmtijd meten

Om u doelgericht advies te kunnen geven over het verbeteren van de akoestiek op kantoor kunnen wij een akoestische meting uitvoeren. Met een dergelijke meting brengen we de huidige akoestische situatie in kaart zodat duidelijk wordt hoe de geluidsoverlast het best tegengegaan kan worden. Met een zogenaamde nagalmmeting brengen we de nagalmtijd in kaart, dit helpt exact bepalen hoe groot de geluidsoverlast daadwerkelijk is en op welke plekken in de open kantoorruimte we met panelen de nagalm kunnen wegnemen.

Kantoorakoestiek verbeteren: een kleine ingreep

Door de nagalm van vooral onderlinge gesprekken tussen collega’s kunnen andere werknemers zich slecht concentreren. Ook worden vaak harde materialen gebruikt waardoor geluid sterk weerkaatst en kan zelfs de airco geluidsoverlast bezorgen. Een dergelijk probleem met geluid of akoestiek in een open kantooromgeving zorgt voor de nodige overlast en is van invloed op de productiviteit van uw medewerkers. Gelukkig zijn grote ingrepen meestal niet nodig om de akoestiek te verbeteren.

Akoestische panelen plaatsen

Met het strategisch plaatsen van akoestische panelen kunnen wij bijvoorbeeld binnen één dag grote verbeteringen aanbrengen in de akoestiek op de werkvloer. Onze professionele monteurs zorgen ervoor dat deze ingreep een zeer lage impact heeft op het dagelijks functioneren van uw bedrijf. Het plaatsen van dergelijke panelen kan in de meeste gevallen ook in de avonduren gebeuren, waardoor u geen enkele overlast ervaart.

Benieuwd hoe we met kleine ingrepen grote verbeteringen aan kunnen brengen in de akoestiek op uw kantoor? Neem eens contact op met ons enthousiaste team voor een kennismakingsgesprek.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 8 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

IMG_1899
Complete kantoorinrichting bij DSV

Complete kantoorinrichting bij DSV in Eindhoven In 2014 ging Panalpina verhuizen van 2 locaties op het Flight Forum naar een nieuw pand op de...

20210106_125308
Kantoorontwerp en kantoorverbouwing bij Hulan

Update van een monumentaal kantoorpand bij Hulan in Waalre Hulan maakt educatieve, advertentie gerichte en serious games. Game principes toepassen om iets te leren...

Blog & nieuws

Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in je kantoor
Het is in deze tijd een grote trend om gebruik te maken van flexwerkplekken. Dat wil zeggen: geen vaste werkplek met eigen bureau, maar...
31.08.2015
WTC-Utrecht-gebouwd-volgens-BREEAM
BREEAM-NL
Steeds meer bedrijfspanden in Nederland zijn BREEAM-NL gecertificeerd. Wat houdt dit nou eigenlijk precies in, waar heb je als (toekomstige) huurder van kantoorruimte in...
03.10.2022
csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018