Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voordelen van een interieurontwerper bij het inrichten van een nieuw kantoorpand

Bij het inrichten van een nieuw kantoorpand komt meer kijken dan alleen even een paar bureaus neerzetten. Zo moet er rekening gehouden worden met de arbeidsproductiviteit, het bedrijfskarakter, de communicatiemogelijkheden en het werkplezier van de medewerkers. 

Een interieurontwerper kan u hierbij op conceptmatige wijze helpen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen interieurontwerper bij de inrichting van een nieuw kantoorpand op een rijtje gezet.

Een inrichting die aansluit bij het bedrijfskarakter

Om een aangename werksfeer te creëren zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden bij een kantoor inrichten. Een interieurontwerper gaat om te beginnen met u om tafel om het gewenste concept uit te werken. 

Daarbij kijkt hij of zij in de eerste plaats naar het bedrijfskarakter en het kantoorpand zelf. Een kantoor voor creatievelingen heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een kantoor voor consultants. Ook moet het concept aansluiten bij de bedrijfscultuur zodat uw bedrijf ook voor de buitenwereld de juiste uitstraling heeft.

De Kantoorinrichter - Moodboard in de eerste fase

Een werkbare inrichting

De interieurontwerper zorgt bovendien voor een goed doordacht interieurontwerp dat niet alleen fraai, maar ook werkbaar is. Denk bijvoorbeeld aan ruime bureaus en fijne looproutes naar het kopieerapparaat, de koffiemachine en ontvangstruimte. Maar ook voldoende daglicht en een goede akoestiek dragen bij aan de arbeidsproductiviteit. 

Ook de kantoormeubelen spelen hierbij een belangrijke rol. Is de vergadertafel groot genoeg? Zijn er gemeenschappelijke ruimtes? Is er voldoende opbergruimte? En is er een ontvangstruimte met comfortabele stoelen waar gasten even kunnen wachten?

De Kantoorinrichter - 3D ontwerp Interstream Barging

Het toevoegen van flexibele werkplekken​

Bij het kantoor inrichten wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van flexibele werkplekken. Die kunnen in het interieurontwerp meegenomen worden in een groot kantoor, maar ook in een klein kantoor. 

Een flexibele kantoorwerkplek houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie, samenwerkingstools en hulpmiddelen om een efficiëntere werkomgeving te creëren. Met dit type werkplek kunnen werknemers hun werkplek aanpassen aan hun individuele behoeften, waardoor de productiviteit en creativiteit toenemen. 

Werknemers hebben de vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werken, waardoor ze gebruik kunnen maken van verschillende werkruimten die passen bij hun werkstijl. Dit kan bijvoorbeeld toegang tot privékantoren of open ruimtes zijn, afhankelijk van de taak. 

Door flexibele werkplekken te creëren in uw kantoorpand, zorgt u voor een fijne werkplek voor uw werknemers waar creativiteit ontstaat. Uw kantoor inrichten met deze werkplekken heeft dus veel voordelen of u nu een klein kantoor heeft of niet!

Open werkplekken maar tegelijkertijd fijn afgesloten

Bij een modern kantoor inrichten, zijn vaak glazen wanden terug te vinden in het pand. Deze zorgen ervoor dat werknemers in een afgesloten ruimte geconcentreerd kunnen werken, maar ook een vergadering kunnen houden zonder last te hebben van omgevingsgeluiden. 

Door glazen wanden te plaatsen in plaats van dichte wanden, komt er meer natuurlijke lichtinval in de ruimte. Deze warme verlichting zorgt voor meer openheid en een open blik in uw kantoor. Door deze wanden bent u betrokken met de ruimte naast u terwijl u wel afgezonderd kan werken. 

Wilt u uw kantoor inrichten met deze wanden, maar vraagt u zich af of dat wel passend is in uw kantoorruimte? Glazen wanden kunnen geplaatst worden in zowel een klein kantoor of kleine ruimte als in een groter kantoor.

Een ergonomisch verantwoorde werkplek

De Kantoorinrichter - 3D render van sta zit werkplekken

Een werkplek moet natuurlijk niet alleen de juiste sfeer en handige looproutes hebben, ergonomische werkplekken spelen ook een belangrijke rol bij een optimale werkomgeving. Bij het kantoor inrichten zorgt u bij het creëren van ergonomische werkplekken voor het welzijn van uw medewerkers. 

Heeft u weleens nagedacht over de juiste bureaustoelen met een hoge rugleuning of een groot bureau dat ook verstelbaar is in hoogte zodat uw werknemers zelf kunnen kiezen of ze staand of zittend willen werken?

Op deze manier wordt het algehele welzijn bevorderd en zal het ziekteverzuim afnemen. Een deskundige interieurontwerper die is gespecialiseerd in kantoorinrichtingen zal hier zeker rekening mee houden.

Volgens de laatste trends en ontwikkelingen

3D ontwerp van De Kantoorinrichter

Tot slot is een interieurontwerper op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting. Hij of zij weet precies wat er vandaag de dag verwacht wordt van een werkplek. Zaken als duurzaamheid, flexibiliteit en creativiteit kan een interieurontwerper concreet maken door te werken met de juiste materialen, meubels en technologie. 

Zo is een kantoor tegenwoordig veel meer dan een plek waar men tussen 9.00 en 17.00 uur werkt om vervolgens naar huis te gaan. Het is een ontmoetingsplek gericht op inspiratie, creativiteit en samenwerking. Een interieurontwerper weet wat voor een enorme impact de juiste kantoorinrichting kan hebben en kan deze hoge verwachtingen eenvoudig verwerken in een passende inrichting. 

Bent u op zoek naar een make-over bij uw kantoor inrichten? De Kantoorinrichter helpt u graag verder naar uw mooie kantoor.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

kantoor-verbouwen
4 punten waar u op moet letten bij een kantoorrenovatie
Transformeer uw kantoor naar een moderne, efficiënte en duurzame werkomgeving | Ontvang waardevol advies voor een optimale kantoorrenovatie.
09.04.2018
akoestische-vrijstaande-wand
Verbeter de akoestiek op kantoor
Van akoestisch schuim tot geluidsabsorberende doeken en systeemplafonds | Leer hoe u geluidsoverlast op kantoor kunt verminderen.
17.05.2017
Open kantoorruimte - kantoortuin - flexwerken - Hybride werken
In 5 stappen uw kantoor opnieuw inrichten
Creëer uw ideale werkplek | Ontvang waardevolle tips voor een efficiënte, stijlvolle en productieve herinrichting van uw kantoor.
05.01.2017

Onze projecten

H2K 2
Kantoorinrichting bij H2K
20190227_140320
Kantoorinrichting bij Tritium Advies
DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV