Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen

Schokkend maar waar: de meeste mensen brengen ongeveer een derde van hun dag door op het werk. En met 38 uur per week achter dat bureau…kan het maar beter een goede zijn. Een goede werkplekinrichting bevordert niet alleen het werkplezier van mensen, maar ook de gezondheid en verdient dus de volle aandacht. Maar wat houdt een goede werkplekinrichting dan in? Dat leert u in dit blogartikel.

Het tijdperk van saaie, grijze kantoren is voorbij

De Kantoorinrichter

Het tijdperk van saaie, grijze kantoren is passé. Zeker nu het nieuwe werken al niet eens zo nieuw meer is. Werken draait tegenwoordig om flexibiliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid. En dit ziet u terug in de werkplekinrichting van een kantoor. Als het goed is, tenminste. Medewerkers moeten zich thuis voelen op kantoor en er moet ruimte zijn voor kennisuitwisseling. Er zijn tal van redenen waarom werknemers graag naar hun kantoor gaan en daar werken. Het kantoor is vaak meer dan alleen een fysieke werkplek; het kan een centrum van samenwerking, sociale interactie en professionele groei zijn. Onderstaande tips helpen bij het creëren van een fijne werkplek:

5 tips voor een perfecte werkplekinrichting

Onderstaande 5 tips helpen jou jouw werkplek zo in te richten dat jouw werknemers met liefde hele dagen op kantoor doorbrengen.

1. Creëer stilteplekken

Een beetje reuring op kantoor is natuurlijk gezellig, maar uw werkplek moet zeker voorzien zijn van een stilteplek. Een plek waar iemand in rust zijn of haar werk kan uitvoeren, zonder dat hij of zij wordt gestoord. Of erger nog: gestoord wordt van de herrie.

Sociale Interactie

Naast dat het verstandig is om stilteplekken te creëren, is het sociale aspect op kantoor ook erg belangrijk. Veel mensen waarderen de sociale aspecten van naar kantoor gaan, zoals bijpraten met collega’s, lunchen samen, of gewoon de camaraderie die voortkomt uit dagelijks samenwerken. Zorg daarom voor een plek waar uw werknemers elkaar kunnen ontmoeten om in de pauzes bij te praten of om samen te werken.

Scheiding tussen werk en privé

Thuiswerken kan het moeilijk maken om werk en privéleven te scheiden. Een fysiek kantoor kan helpen bij het instellen van duidelijke grenzen tussen werkuren en persoonlijke tijd. Zorg voor ruimtes waar uw werknemers zich kunnen afzonderen om geconcentreerd te werken én voor ruimtes waar ze juist met elkaar in contact kunnen komen.

Samenwerking en brainstormen

Terwijl virtuele meetings effectief kunnen zijn, is er vaak een andere dynamiek en energie bij face-to-face samenwerking. Ideeën kunnen spontaner ontstaan en teams kunnen sneller problemen oplossen. Zorg daarom voor plekken waar uw werknemers bij elkaar kunnen komen. 

Bron: Mikomax

2. Ga voor comfortabele kantoormeubelen

Bij een werkplekinrichting draait alles om comfort. Niets is vervelender dan last hebben van uw rug, armen en/of nek. Dat typt niet makkelijk. En klagen over zere ledematen kost ook tijd, zeker als het massaal gebeurt… Wij hebben daarom een breed assortiment aan comfortabele kantoormeubelen. Passend bij ieder budget uiteraard. Zo bent u ervan verzekerd dat medewerkers geen fysieke klachten krijgen door een verkeerde werkhouding.

3. Groen is goed

Met groen bedoelen we planten. Planten, planten en nog eens planten. Sleep ze naar binnen. Niet alleen omdat deze er zo leuk uitzien, maar vooral omdat planten op kantoor gezond zijn. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit (meer zuurstof enzo, heel fijn) en dragen daarnaast bij aan een beter welzijn en een lager stressniveau.

De Kantoorinrichter

4. Kies de juiste verlichting

Het effect van licht op ons welzijn wordt vaak onderschat, maar licht heeft zeker wel een belangrijke invloed op ons. Goede lichtval is noodzakelijk voor de gezondheid en te weinig licht op de werkplek betekent minder productiviteit. Zorg daarom voor voldoende licht op kantoor. Met name daglicht is belangrijk. Is er te weinig daglicht? Vul dit dan aan met kunstlicht. Wij kunnen u helpen uw kantoor van de juiste verlichting te voorzien.

5. Creëer verschillende ruimtes voor verschillende taken

Een zithoek om te relaxen, een gezellige patio als ontmoetingsplek, stilte plekken om u te concentreren, vergaderruimtes met goede akoestische wanden en een ontspanningsruimte met bijvoorbeeld een tennistafel of een voetbaltafel. Dit zijn allemaal elementen die niet mogen ontbreken bij uw nieuwe werkplekinrichting.

Bron: Office Snapshots - Fullscreen Offices

Voor iedere werknemer een fijne werkplek

Bron: Sedus

Natuurlijk variëren de redenen van persoon tot persoon en kunnen ze ook afhankelijk zijn van de specifieke werkplekcultuur en de aard van het werk. Echter, ondanks de stijgende populariteit van flexwerken en thuiswerken, blijven er duidelijke voordelen verbonden aan het werken op een fysieke kantoorlocatie voor veel werknemers.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Modulyss-Tapijttegels-First-Forward-speel-met-kleuren-800x800
Kantoorinrichting inspiratie
Bezig met een nieuwe kantoorinrichting? Een kantoor inrichten is geen makkie. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat u bij het kantoor inrichten rekening...
12.02.2019
Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor
In de hedendaagse kantoorwereld is er een duidelijke verschuiving naar het gebruik van flexwerkplekken. Dit houdt in dat u niet meer gebonden bent aan...
31.08.2015
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018

Onze projecten

IMG-20160721-WA0035-800x600-1
Maatwerk interieurbouw voor UVT

IMG-20180323-WA0007
Kantoorinrichting bij Aeternus