Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opbergen

Opbergen en kantoorkasten

Het adequaat en ordelijk opbergen van documenten en spullen op kantoor kan best een uitdaging zijn. Bij de Kantoorinrichter beschikken we over een breed assortiment aan kantoorkasten en andere oplossingen voor het opbergen van dossiers, apparatuur en andere zaken waarmee u gemakkelijk en georganiseerd zorgt voor een opgeruimd kantoor. Bij ons bent u aan het juiste adres voor kantoorkasten met roldeuren, schuifdeuren, openslaande deuren en voor diverse andere oplossingen voor het opbergen en organiseren van documenten en andere zaken.

Een volledig op maat gemaakt bergingsplan van De Kantoorinrichter

Of u nu een enkele archiefkast koopt of uw volledige bergingsvraagstuk bij ons wilt plaatsen, bij de Kantoorinrichter staan we voor u klaar. Met ons brede assortiment aan diverse kasten in alle kleuren en maten hebben we genoeg keuze om u te voorzien van een op maat gemaakt plan waarmee we uw ruimte maximaal benutten en een overzichtelijke en georganiseerde oplossing creëren. We zetten alle mogelijkheden graag voor u op een rijtje om het zo makkelijk mogelijk te maken voor u om een keuze te maken voor een passende oplossing.

Metalen kast: een solide kast voor algemene berging

Wilt u archiefkasten of dossierkasten kopen en bent u op zoek naar net een beetje extra stevigheid om uzelf te garanderen van een veilige berging van uw documenten? Dan hebben wij verschillende archief- en dossierkasten in ons assortiment die voldoen aan uw wensen. Denk hierbij aan stalen kasten maar ook lichtere metalen kasten van bijvoorbeeld aluminium.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

Kasten en opbergruimte van de Kantoorinrichter

Kantoorkasten en andere vormen van opbergruimte voor op kantoor dienen vooral praktisch in gebruik te zijn en voldoende ruimte te voorzien voor het opbergen en organiseren van dossiers, hangmappen en dergelijke. Wat voor kast u het best kunt kiezen is mede afhankelijk van de ruimte die u heeft rondom de kast.

Archiefkast
Een archiefkast is doorgaans een hoge kast die gebruikt wordt om documentatie rondom de bezigheden van het bedrijf in op te slaan. Door middel van een goed georganiseerde archiefkast kunt u altijd de juiste documenten terugvinden wanneer u deze weer eens nodig heeft.

Dossierkast
Dossierkasten zijn speciaal bedoeld om dossiers in op te slaan door middel van speciale hangmappen. Door gebruik te maken van een dossierkast is het eenvoudig om snel het juiste dossier op te zoeken. De dossierkasten in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit waardoor zij niet omvallen wanneer u de lades uittrekt.

Roldeurkast
Een roldeurkast is de ideale kast wanneer u weinig ruimte hebt op de werkplek. De deuren van deze kast draaien niet naar buiten waardoor u met deze kasten optimaal gebruik maakt van de kantoorruimte.

Schuifdeurkast
De schuifdeurkast biedt hetzelfde voordeel als een roldeurkast. Indien u graag een kast gebruikt die goed aansluit op de beperkte ruimte die u heeft op de werkplek, is een dergelijke metalen kast met schuifdeur een ideale kantoorkast.

Draaideurkast met openslaande deuren
Een draaideurkast is een meer standaard oplossing en is zeer geschikt voor wanneer u geen beperkingen heeft in ruimte. De openslaande deuren van deze kasten klappen naar buiten open waardoor u wat meer ruimte vrij moet houden rondom de kast.

Lockerkasten
In de moderne, digitale kantoren is berging steeds minder persoonlijker geworden en wordt er meer gezocht naar groepsspecifieke oplossingen. Een lockerkast is een ideale, ruimtebesparende oplossing voor het opbergen van persoonlijke spullen van uw personeel.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Vorige
Volgende

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Daiichi-Sankyo-37
Kantoorinrichting bij Daiichi Sankyo
Industriële kantoorinrichting bij Signet op Strijp T in Eindhoven
Kantoorontwerp en kantoorinrichting Signet - Strijp T
Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco

Blog & nieuws

sta-zit-werken-dynamisch
Wat zijn de voordelen van een zit-sta werkplek?
Investeer in het welzijn van uw werknemers | Van gezondheidsvoordelen en verhoogde productiviteit tot ergonomische voordelen en flexibiliteit.
01.03.2017
csm_005094_WH_AT_2019_2761633b27
Doe uw gezondheid een plezier en kies voor bewegend zitten
Stijve benen en last van uw nek, schouders en rug? De oplossing is simpel. Stop gewoon met langdurig zitten tijdens het werk. Hoe u...
03.10.2019
c84a7c5bfd2d10d52939426de1008243
Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen
Lees hier de geheimen van een werkplekinrichting die mensen doet verlangen naar kantoor | Vijf tips voor de perfecte werkplekinrichting
12.11.2018

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]