Akoestische Wandpanelen

Akoestische wanden zorgen voor meer concentratie

Wat zou het leven saai zijn zonder collega’s. Aan de andere kant: wat kunnen collega’s lastig zijn. Zeker wanneer je met veel mensen op een kamer zit kan de irritatie toenemen. Vaak gaat het om geluid, maar ook visuele afleiding is een steeds groter probleem. 

De cellenkantoren van vroeger zijn steeds meer verleden tijd. Akoestische wanden voor kantoor zijn hierdoor steeds meer in opkomst. We begrijpen dat ook de uitstraling van uw kantoor belangrijk is. De panelen zijn zowel effen als met een mooie print leverbaar. Akoestische panelen voor kantoor kunnen soms zelfs een aanwinst zijn voor het interieur. 

BENT U OP ZOEK NAAR EEN FRAAIE OPLOSSING VOOR UW AKOESTIEK PROBLEEM?

Wat zijn de keuzes die u te wachten staan met betrekking tot de akoestische wandpanelen?

  • Formaat
  • Budgetklasse
  • Effen of met print
  • Plaatsbepaling (plafond/wand)

Onze akoestische wandpanelen zijn er in posterformaat, maar kunnen ook op wandbreedte en wandhoogte geleverd worden.

De wandpanelen kunnen geleverd worden met een door u aangeleverde hoge resolutie foto of met een print uit een fotodatabase. Het kan ook bekleed worden met een speciaal daarvoor bedoelde stof in 60 kleuren. In dezelfde stijl hebben wij ook plafond baffles (plafondpanelen die dempend werken) en bureauwanden.

Ons advies bij aanschaf van akoestisch dempende oplossingen: Altijd om testrapport vragen en te streven naar een waarde zo dicht mogelijk bij 1 (hoogst haalbare).

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om een meeting te boeken.

WAT IS EEN VEREISTE VOOR AKOESTISCHE PANELEN VOOR KANTOOR?

Als het gaat om akoestiek panelen voor kantoor zijn er een aantal zaken waarmee we rekening moeten houden. Daarom vragen wij altijd om een testrapport. Wij streven naar een waarde die zo dicht mogelijk bij 1 uitkomt. Dit is het hoogst haalbare. Voor minder gaan wij het liefst niet.

Een goede akoestische demping vraagt in de eerste plaats om absorberend vermogen en in de tweede plaats om massa. Onze akoestische panelen voldoen hier helemaal aan. Door het monteren van de panelen met afstandhouders op de muur, blijft er ook nog een luchtspouw over. Deze zorgt voor extra demping.

MOBIELE, VRIJSTAANDE AKOESTISCHE WANDEN

Om uw geluidsoverlast op kantoor te verminderen, is een breed scala aan oplossingen beschikbaar. Akoestische bureauwanden zijn de meest voorkomende variant. Deze kunt u aan het bureaublad bevestigen, maar ze bestaan ook vrijstaand op poten. Dit heeft als groot voordeel dat ze allemaal mooi op één hoogte blijven staan, ongeacht de hoogte van het werkblad.

Door de opkomst van de sta zit werkplekken, zijn de zogenoemde akoestische deskup wanden niet meer zo geliefd. Door hun bevestiging aan het werkblad ziet een afdeling er snel rommelig uit, als de werkplekken allemaal op een andere hoogte staan. De wanden gaan dan immers mee.

Een oplossing hiervoor is de zogenaamde goalpost wand. De wand staat op poten. Hierdoor is bekabeling van werkplek naar werkplek mogelijk, kan de stofzuiger goed onder de werkplekken door en wordt de circulatie van de ventilatiesystemen niet nadelig beïnvloedt. Het akoestische paneel begint veelal ongeveer 60 cm van de grond. Hierdoor is de wand onafhankelijk van de werkbladhoogte en wordt een rustig beeld gecreëerd op uw afdeling.

VERBOUWING VOORKOMEN?

Wist u dat er tegenwoordig veel meer oplossingen zijn in vrijstaande akoestische wanden? Sommige kunnen zelfs een verbouwing voorkomen! Wat dacht u van een module op voetplaten, waarbij u zelf de breedte en hoogte bepaalt en door middel van diverse vormen en kleuren blokken. Het gehele uiterlijk zelf vormgeven is ook nog mogelijk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Zouden wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met De Kantoorinrichter. We denken graag met u mee. Het is zeker mogelijk om bij u op kantoor te komen kijken, dan overleggen we gelijk voor ieder probleem een passende oplossing. Wij werken met zes enthousiaste mensen. Stuk voor stuk hebben we veel ervaring op dit gebied. Korte lijntjes vinden wij zeer belangrijk.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 8 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

IMG_20190430_111828_708
Kantoorontwerp en Kantoorinrichting Signet

Kantoorverhuizing en Kantoorinrichting bij Signet in Eindhoven Signet zorgt voor zakelijke telefonie, zakelijk internet en netwerkoplossingen. De eerste gesprekken met Signet vonden plaats in...

Kantoorinrichting-Interstream-Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging in Sliedrecht We kregen een uitnodiging om te praten met Interstream Barging over de nieuwe kantoorinrichting. Een bedrijf...

Blog & nieuws

Inzicht kantooruimte Topcon
3 redenen waarom u advies wilt bij de inrichting van uw kantoor
Als u een kantoor moet inrichten kan dit knap lastig zijn. Of u nu de inrichting wilt aanpassen en actualiseren of dat u een...
18.12.2017
Duo-benches-met-gekleurde-akoestische-bureauwanden-1
3 tips om uw bedrijfsidentiteit terug te laten komen in de kantoormeubelen
Het kantoormeubilair dat u gebruikt, zegt veel over de identiteit van uw bedrijf. Zet kantoormeubilair slim in om de juiste uitstraling te geven. Wanneer...
19.06.2018
Bedrijfsinrichting-Blog
Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor
‘Je ogen blijven grijs. Ontkennen elke kleur. Het is alsof hier niemand woont. Alsof er niets gebeurt.’ In deze bekende hit zong Bløf over...
11.09.2018