Akoestische Wandpanelen

AKOESTISCHE WANDEN ZORGEN VOOR MEER CONCENTRATIE

Grote kantoorruimtes hebben vaak te maken met een slechte akoestiek, waardoor er galm ontstaat en het werken minder prettig wordt. Geluidsoverlast is dan ook een van de grootste irritatiefactoren op kantoor. Een aangename akoestiek is essentieel voor een goede concentratie en een verhoogde productiviteit van u en uw werknemers of collega’s.

Een goede oplossing voor een slechte akoestiek zijn akoestische wandpanelen. Akoestische wandpanelen zijn er in vele vormen en maten en kunnen zelfs een waar kunstwerk aan uw muur zijn.

Bij De Kantoorinrichter bieden we een breed assortiment aan akoestische wandpanelen en kunnen we u goed adviseren over welke panelen bij uw kantoor passen. Bent u benieuwd naar wat wij kunnen doen voor uw slechte akoestiek? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

DECORATIEF EEN BETERE AKOESTIEK MET ONZE AKOESTISCHE PANELEN

Waar moet u rekening mee houden bij de aanschaf van akoestische panelen?

  • Afmeting
  • Budgetklasse
  • Effen of met print
  • Plaatsbepaling

Akoestische panelen in verschillende afmetingen

Onze akoestische wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van posterformaat tot wandbreedte en wandhoogte. U kunt kiezen voor een hoge resolutie-foto die u zelf aanlevert of een print uit onze fotodatabase. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de wandpanelen te bekleden met een speciaal daarvoor bedoelde stof in maar liefst 60 verschillende kleuren. Ook hebben wij plafond baffles en bureauwanden in dezelfde stijl beschikbaar.

Ons advies bij de aanschaf van akoestisch dempende oplossingen is om altijd een testrapport op te vragen en te streven naar een waarde zo dicht mogelijk bij 1, dit is de hoogst haalbare waarde voor akoestische panelen. Zo weet u zeker dat u kiest voor hoogwaardige akoestische oplossingen die bijdragen aan een prettige werkomgeving.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

WAT IS EEN VEREISTE VOOR AKOESTISCHE PANELEN VOOR OP KANTOOR?

Bij het kiezen van akoestische panelen voor kantoren zijn er enkele belangrijke overwegingen waar we rekening mee moeten houden. Daarom vragen wij altijd om een testrapport en streven we naar een waarde die zo dicht mogelijk bij 1 ligt, omdat dit het hoogst haalbare is. We willen geen concessies doen als het gaat om de kwaliteit van onze akoestische panelen.

Geluidsgolven vangen met een paneel

Een goede akoestische demping vraagt in de eerste plaats om absorberend vermogen en in de tweede plaats om massa. Onze akoestische panelen voldoen hier helemaal aan. Door het monteren van de panelen met afstandhouders op de muur, blijft er ook nog een luchtspouw over. Deze zorgt voor extra demping van het geluid.

AKOESTISCHE PANELEN ZORGEN VOOR PRIVACY

Om geluidsoverlast op kantoor te verminderen, zijn er diverse oplossingen beschikbaar. De meest voorkomende variant zijn akoestische bureauwanden. Deze kunnen bevestigd worden aan het bureaublad of zijn vrijstaand op poten verkrijgbaar. Dit heeft als voordeel dat ze allemaal mooi op één hoogte blijven staan, ongeacht de hoogte van het werkblad.

Met de opkomst van sta-zit-werkplekken, zijn akoestische desk-upwanden minder populair geworden. Door hun bevestiging aan het werkblad kan een afdeling er snel rommelig uitzien als de werkplekken allemaal op een andere hoogte staan. De wanden bewegen dan mee omhoog of omlaag, waardoor er verschillende hoogtes ontstaan.

Een oplossing hiervoor is de zogenaamde goalpost wand. Deze wand staat op poten en is daardoor ideaal voor bekabeling van werkplek naar werkplek, kan de stofzuiger gemakkelijk onder de werkplekken door en wordt de circulatie van de ventilatiesystemen niet nadelig beïnvloed. Het akoestische paneel begint vaak ongeveer 60 cm van de grond, waardoor de hoogte van de wand onafhankelijk is van de werkbladhoogte en een rustig beeld gecreëerd wordt op uw afdeling.

VERSCHILLENDE UITVOERINGEN VAN AKOESTISCHE WANDPANELEN

Een slechte akoestiek of hinderlijke galm kan de concentratie tijdens het werk ernstig verminderen. Akoestische panelen verminderen de galm en verbeteren de akoestiek, zodat storende geluiden tot het verleden behoren en iedereen geconcentreerd kan werken. Wij bieden oplossingen op maat voor elke ruimte, dankzij de verschillende afmetingen en uitvoermogelijkheden van de akoestische wandpanelen.

  • Akoestische houten panelen of houten latjes
  • Akoestische wandbekleding
  • Akoestische panelen van gerecycled plastic
  • Panelen van akoestisch vilt

Bij de kantoorinrichter werken we het liefst met gerecyclede materialen of duurzame materialen. Zo kan er bijvoorbeeld een akoestisch wandpaneel worden gemaakt van gerecycled plastic en zelfs van gerecyclede petflessen.
Ook de Akoestische houten panelen zijn duurzaam en hebben een uitstekende akoestische werking.

AKOESTISCHE PANELEN AAN DE MUUR PLAATSEN DIE BIJ U PASSEN

Akoestische wandpanelen kunnen zeer decoratief zijn. Muren zijn een goede plek voor decoratie, zoals foto’s of schilderijen. Maar wat als deze decoratieve objecten ook nog eens geluidsabsorberend zijn? Kies voor een akoestisch wandpaneel met bijvoorbeeld een decoratief patroon of een schilderij erop. Of kies voor een wandpaneel met plankjes en een prikbord. Bij De Kantoorinrichter zijn er talloze mogelijkheden en we realiseren het graag voor u. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Dankzij de vele mogelijkheden kunnen we garanderen dat de akoestische wandpanelen perfect passen bij uw kantoorinterieur. Gaat u verhuizen naar een nieuw pand of wilt u uw huidige kantoorinrichting vernieuwen? Dan is het mogelijk om de akoestische oplossingen mee te nemen in het ontwerp. Zo passen de akoestische panelen perfect bij uw interieur. Bij De Kantoorinrichter hebben we veel expertise in het ontwerpen en inrichten van kantoren. Wij zorgen ervoor dat het wandpaneel perfect in uw interieur past. Bij De Kantoorinrichter realiseren we uw voorkeuren in uw gehele kantoorinrichting, inclusief de akoestische panelen. Op deze manier creëren we een geluidsdemping die bij uw stijl past. Of u nu kiest voor een Scandinavisch design, minimalistische stijl of een industriële kantoorinrichting.

VERBOUWING VOORKOMEN MET AKOESTISCHE PANELEN?

Wist u dat er tegenwoordig veel meer vrijstaande akoestische wanden beschikbaar zijn? Sommige van deze wanden kunnen zelfs een volledige verbouwing voorkomen! Wat dacht u bijvoorbeeld van een module op voetplaten, waarbij u zelf de breedte en hoogte kunt bepalen en deze kunt vormgeven met diverse vormen en kleuren blokken? Het is zelfs mogelijk om het gehele uiterlijk naar wens aan te passen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met De Kantoorinrichter. Wij denken graag met u mee en kunnen zelfs bij u op kantoor langskomen om uw situatie te bekijken en samen een passende oplossing te bedenken. Bij De Kantoorinrichter werken acht enthousiaste experts met veel ervaring op dit gebied. Korte lijnen vinden wij erg belangrijk, zowel intern als extern.

 

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

IMG-20181022-WA0015-800x800
Kantoorakoestiek verbetering bij Lumileds
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon
Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven

Blog & nieuws

76161ce04ff5542fee8f8700c746c89b
Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?
Ontdek hoe u met een gezellige kantine-inrichting de lunchbeleving van uw medewerkers verbetert | Lees alles over een goede kantine-inrichting
03.07.2019
vergader-tafel-stazit-wit
Een vergaderruimte inrichten doet u zo
Creatieve oplossingen om uw vergaderruimte beter in te richten | Ontdek hoe het doel van de vergadering bepalend is met de perfecte indeling.
10.07.2017
Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans
Creëer een inspirerende kantoorinrichting met creativiteit en balans | Verbeter uw werkplek met orde, akoestiek, groen en licht.
26.06.2015

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]