Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 x inspiratie voor een industriële kantoorinrichting

Een kantoor is al lang niet meer een verzameling bureaus, bureaustoelen, computers en archiefkasten. Het is een plek waar werknemers veel tijd doorbrengen. Dat vraagt om een werkplek waar men zich prettig voelt, zich goed kan concentreren en die ergonomisch verantwoord is. Bovendien moet de inrichting van een kantoor de sfeer van het bedrijf uitstralen en passen bij het pand. 

Een industriële kantoorinrichting kan een goede optie zijn. Deze look geeft namelijk door het stoere minimalisme een sfeer van rust en ruimte. Zeker als het kantoor gevestigd is in bijvoorbeeld een oud pakhuis of een voormalige fabriekshal, is een industriële kantoorinrichting een goede keuze. 

Het hangt sterk af van de huidige staat van het kantoorpand hoe u een industriële kantoorinrichting vormgeeft. Doe inspiratie op met onze tips en voorbeelden.

Een industrieel pand sfeervol inrichten

Als uw kantoor gevestigd is in een industrieel pand dan beschikt u waarschijnlijk over grote open ruimtes met grote ramen, betonnen vloeren en onbewerkte muren en plafonds. Dit is een goede basis voor een industriële kantoorinrichting. 

De grootste uitdaging is om die enorme ruimtes optimaal te benutten en zo in te richten dat er een echte eenheid ontstaat door een industrieel kantoordesign. Dit kunt u doen door:

Eilanden creëren

Creëer bijvoorbeeld eilanden door bureaus tegen elkaar te plaatsen en zorg voor een goede doorloop. Denk er ook aan om met behulp van kabelmanagement de bekabeling netjes weg te werken om een rommelige aanblik te voorkomen. Op die manier zorgt u beetje bij beetje voor de perfecte industriële inrichting.

 

Kies voor een gietvloer met betonlook

Vaak wordt er bij een industriële inrichting gedacht aan een betonvloer, alleen is dit echter niet aan te raden, omdat beton koud is en voor een slechte akoestiek zorgt. Een gietvloer is zeer duurzaam en kosteneffectief, plus het ziet er geweldig uit in combinatie met andere materialen zoals hout en metalen accenten voor een meer eclectische look. Daarnaast is een gietvloer met betonlook goed te combineren met karpetten in een vintage stijl om tot een mooie industriële uitstraling te komen.

Investeer in open kasten. 

Open kasten zijn de perfecte manier om spullen op te bergen, terwijl de ruimte er toch netjes en georganiseerd uit blijft zien. Dit voorkomt dat de ruimte er te rommelig of druk uitziet, wat afbreuk kan doen aan de algehele uitstraling van uw industriële kantoorinrichting. 

Daarnaast zijn open kasten ook perfect om in te zetten als ruimtescheiders. Een groot voordeel is dat de huidige modulaire varianten helemaal naar wens samen te stellen zijn! Denk bijvoorbeeld aan zwart stalen schuifkasten. Staal is een materiaal dat hand in hand gaat met de industriële inrichting. Zwart stalen schuifkasten zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Ze bieden opslagruimte en dragen tegelijkertijd bij aan het industriële thema van het kantoor.

Gebruik metalen accenten

Door metalen meubels en armaturen toe te voegen, creëert u een groter gevoel van industriële stijl in uw kantoorruimte. Zo kunnen metalen krukjes of stoelen met een verweerde afwerking of vintage-look verlichtingsarmaturen met eenvoudige vormen een industrieel tintje geven aan elke ruimte.

Gebruik bakstenen muren

Aanwezige bakstenen muren zijn een klassiek industrieel designelement. Ze kunnen worden verwerkt in de inrichting van uw kantoor om het een authentieke industriële look te geven. Daarnaast zorgen ze ook voor een unieke textuur en visuele interesse, terwijl ze warmte en karakter aan de ruimte toevoegen. Onafgewerkte muren zorgen voor een robuust karakter in een industrieel ontwerp.

Glaswanden met zwarte omkadering

Deze geven een modern en tegelijkertijd industrieel gevoel. Het glas zorgt voor transparantie en openheid, terwijl de zwarte omkadering een sterke, architectonische uitstraling heeft die perfect past binnen de industriële stijl.

Zit/loungehoeken met lederen of Chesterfield-achtige banken

Lederen banken, vooral de klassieke Chesterfield-stijl, roepen een gevoel van ouderwetse luxe op. In een industriële setting voegen ze warmte en karakter toe, wat zorgt voor een prettige tegenhanger van de meer harde, ruwe materialen.

Karpetten met vintage look

Een karpet met een vintage uitstraling draagt bij aan het nostalgische gevoel dat vaak geassocieerd wordt met industrieel design. Het voegt ook textuur en comfort toe aan de ruimte, wat helpt om het geheel wat gezelliger te maken.

Zwarte onderstellen voor bureaus

Net zoals de zwarte omkadering van de glaswanden, dragen zwarte onderstellen bij aan het minimalistische, gestroomlijnde gevoel dat kenmerkend is voor de industriële stijl. Ze geven het bureau een stevig en robuust uiterlijk.

Elementen van robuust hout

Hout brengt warmte en textuur in een ruimte. Robuust hout, met zichtbare nerven en imperfecties, contrasteert prachtig met de koele, harde metalen en glazen elementen die vaak in industriële ontwerpen worden gebruikt.

Moswanden en planten

Terwijl de meeste industriële ontwerpen zich richten op niet-natuurlijke materialen, bieden moswanden en planten een verfrissende touch van natuur in de ruimte. Ze voegen niet alleen kleur en leven toe, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en het algehele welzijn van de medewerkers.

Een industrieel kantoordesign herkennen

Een industriële kantoorinrichting heeft onafgewerkt ogende elementen als herkenningspunt, denk aan materialen als hout, steen en ijzer. Die passen goed bij een industrieel design door hun robuuste karakter en industriële look. U kunt deze elementen terug laten komen in de details van deuren, meubels en decoraties.

Vergaderen in stijl in een industrieel kantoor

Om rustig te overleggen met collega’s of een belangrijk telefoontje te plegen, is het fijn om een hoekje te hebben waar u zich even kunt terugtrekken. Zo’n hoekje kunt u bijvoorbeeld creëren met behulp van scheidingswanden, maar ook door robuuste stelling- of archiefkasten strategisch in de ruimte te plaatsen. Overweegt u deze mooie stalen kasten in te zetten om aparte ruimtes te creëren? Zorg ervoor dat u dan genoeg akoestische materialen in de ruimte heeft, omdat staal en beton voor een slechte akoestiek zorgen.   

Liever iets meer privacy, zonder dat u meteen een traditionele vergaderruimte hoeft te laten bouwen? Dan is een mobiele overlegunit wellicht iets voor u. De mobiele units zijn bij uitstek ontworpen om te zorgen dat er geen geluidsoverlast ontstaat. Zo zijn er bijvoorbeeld units die volledig afgesloten kunnen worden, maar ook units die (gedeeltelijk) voorzien kunnen worden van akoestisch dempende panelen.

Het juiste meubilair

Ontwerp: De Kantoorinrichter

Geen industrieel pand, maar wilt u toch een industriële kantoorinrichting? Dat bereikt u door gebruik te maken van robuust houten kantoormeubilair. Ook industriële meubels als grote fabriekslampen, stoere fauteuils en felle kleuren doen het goed in een industrieel kantoor. 

Zorg daarbij voor een mooi contrast tussen bijvoorbeeld witte muren, gekleurde (bureau)stoelen en metalen industriële elementen. Of wat dacht u van behang met baksteendecor voor de ultieme industriële stijl?

Wilt u graag van uw kantoor ook een industriële blikvanger maken met een extra industrieel karakter? Een plek waar mensen zich goed voelen, de creativiteit gestimuleerd wordt en bergen werk verzet kunnen worden? Wij helpen u graag bij het realiseren van een industriële kantoorinrichting.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Mobiele-flexruimte
Optimaliseer uw werkplek voor efficiëntie en tevredenheid
Efficiënte inrichting en innovatieve oplossingen. | Ontdek de sleutel tot een prettige en productieve werkplek
30.11.2017
Akoestische-kastrug-panelen-in-3D
4 zaken die niet mogen ontbreken in een ontvangstruimte
De ontvangstruimte van een kantoor zorgt voor de allereerste indruk die een (potentiële) klant van het bedrijf krijgt. Het is daarom essentieel dat de...
17.08.2017
Flexibele-wand-afscheiding-kantoorruimte
Wanneer is het tijd om uw kantoor te laten renoveren?
Leer de signalen kennen wanneer het tijd is om uw kantoor te renoveren | Investeer in een moderne, functionele werkomgeving.
16.11.2017

Onze projecten

Etage 2 kantoortuin 2
Kantoorontwerp voor Examen Advies Buro
20190227_140320
Kantoorinrichting bij Tritium Advies
Akoestische plafondpanelen
Kantoorinrichting bij Re-Aves