4 zaken die niet mogen ontbreken in een ontvangstruimte

De ontvangstruimte van een kantoor zorgt voor de allereerste indruk die een (potentiële) klant van het bedrijf krijgt. Het is daarom essentieel dat de inrichting van de ontvangstruimte op orde is. Er zijn een aantal zaken die niet mogen ontbreken in een ontvangstruimte. In dit artikel vertellen we u welke dat zijn.

Comfortabele sfeer

Streeft u naar een formele ontvangstruimte in uw kantoor? Het is essentieel om ook aandacht te besteden aan sfeerelementen die bijdragen aan een comfortabele omgeving. U wilt immers dat uw bezoekers zich welkom en op hun gemak voelen. Een comfortabele sfeer is makkelijker te creëren dan u misschien denkt. Enkele goed gekozen accessoires of decoratieve details kunnen al een gevoel van warmte en gezelligheid oproepen.

Een formele uitstraling en tóch een gastvrije sfeer creëren?

Als uw keuze bijvoorbeeld is gevallen op strak vormgegeven designbanken, overweeg dan om daar bijpassende kussens aan toe te voegen. Kussens zorgen niet alleen voor een aangename variatie in het ontwerp, maar ze geven de ruimte ook een huiselijk karakter. Bezoekers zullen deze subtiele toevoegingen waarderen en zich daardoor meer op hun gemak voelen. Zo slaat u twee vliegen in één klap: u behoudt de formele uitstraling die u wenst, terwijl u ook een gastvrije sfeer schept.

Eyecatcher

Wilt u dat uw ontvangstruimte meer is dan slechts een wachtkamer? Het is vaak de eerste plek waar uw bezoekers een indruk krijgen van uw bedrijf. Omdat ze hier tijd spenderen terwijl ze wachten, hebben ze volop de gelegenheid om het interieur in zich op te nemen. Een goed doordachte inrichting kan daarom een onuitwisbare eerste indruk achterlaten. Een belangrijk element daarbij is een zogeheten ‘eyecatcher’ of blikvanger.

Een passend statement maken met het juiste object

De keuze van een geschikte eyecatcher is echter niet iets dat u lukraak kunt doen. Het object moet resoneren met de cultuur en de visie van uw organisatie. Bent u bijvoorbeeld werkzaam in de scheepvaartsector? Dan zou een luchtfoto van een haven of een gedetailleerde scheepsmaquette bijzonder toepasselijk zijn. Dergelijke specifieke objecten kunnen een krachtig statement maken over de identiteit van uw bedrijf. Maar de keuze voor een eyecatcher hoeft niet per se zo sector-specifiek te zijn. Een prachtige designlamp, een schilderij, of een ander kunstwerk kan ook dienen als blikvanger, mits het stijlvol en in harmonie is met de rest van de inrichting. Het gaat er uiteindelijk om dat de gekozen blikvanger een gespreksonderwerp kan zijn en dat het een bepaalde emotie of gedachte oproept die u wilt associëren met uw bedrijf.

Een eyecatcher van goede kwaliteit draagt bij aan de uitstraling van uw bedrijf

Daarnaast moet u niet vergeten dat een eyecatcher niet alleen visueel indrukwekkend moet zijn, maar ook kwalitatief hoogwaardig. Het zegt iets over de aandacht voor detail en de professionaliteit die uw bedrijf uitstraalt. Dus, terwijl u nadenkt over hoe uw ontvangstruimte eruit moet zien, onderschat niet de kracht van een goed gekozen eyecatcher. Het kan de toon zetten voor de gehele ervaring van de bezoeker en fungeren als een stille ambassadeur van uw bedrijfsidentiteit. Kortom, een goed geselecteerde blikvanger is veel meer dan een mooi object; het is een investering in de beeldvorming en de reputatie van uw onderneming.

Akoestiek

Wilt u een ontvangstruimte creëren die rust en professionaliteit uitstraalt? Naast de visuele elementen speelt ook de akoestiek een cruciale rol in het algehele gevoel dat bezoekers krijgen bij binnenkomst. Niemand wil zijn gasten een opgejaagd of oncomfortabel gevoel geven, en de akoestische omstandigheden van de ruimte kunnen hierin een belangrijk verschil maken.

Een stille ontvangstruimte door goede akoestiek

In een stille, akoestisch goed ontworpen ontvangstruimte voelen mensen zich eerder op hun gemak. Dit is vooral belangrijk als uw ontvangstruimte niet volledig geïsoleerd is van andere werkplekken. Geluid van telefoongesprekken, typen op toetsenborden of andere kantoorgeluiden kan afleidend zijn en zelfs stressvol voor wachtende bezoekers.

Akoestische oplossingen voor uw ontvangstruimte

Een uitstekende oplossing hiervoor zijn akoestische wandpanelen of andere akoestische materialen. Deze kunnen worden toegepast op de wanden of geïntegreerd worden in het meubilair. Ze zijn specifiek ontworpen om geluid te absorberen en de akoestiek van een ruimte te verbeteren. U kunt zelfs kiezen voor wandpanelen of meubels die qua stijl en kleur naadloos aansluiten op uw interieur, zodat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch bijdragen aan de ruimte.

Planten in uw ontvangstruimte zorgen voor een kalmerend effect

Daarnaast kunnen planten ook bijdragen aan een betere akoestiek. Ze absorberen namelijk geluid en brengen tegelijkertijd een vleugje natuur in de ruimte, wat eveneens een kalmerend effect kan hebben.

Een prettige sfeer door rust en professionaliteit

Door bewust om te gaan met de akoestische elementen van uw ontvangstruimte, garandeert u een sfeer waarin zowel rust als professionaliteit centraal staan. U laat hiermee zien dat u oog hebt voor detail en dat u het welzijn van uw bezoekers serieus neemt. Het is een investering die niet alleen het comfort van uw bezoekers verhoogt, maar ook de reputatie van uw bedrijf ten goede komt.

Harmonie

Receptie - ontvangstbalie - ontvangstruimte - balie

Bent u op zoek naar manieren om uw ontvangstruimte echt uitnodigend te maken? Naast akoestiek is de harmonie in de ruimte minstens zo cruciaal voor het creëren van de juiste sfeer. Een overvolle ruimte kan bezoekers namelijk een beklemmend gevoel geven. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit als het gaat om meubels en accessoires. Een minimalistische benadering kan een gevoel van ruimte en ademruimte scheppen, waardoor bezoekers zich meer op hun gemak voelen.

Zorgvuldig uitgekozen elementen zorgen voor samenhang en evenwicht

In een goed ontworpen ontvangstruimte is elk element zorgvuldig gekozen en geplaatst om een samenhangend en evenwichtig totaalbeeld te creëren. Dit gaat verder dan alleen het meubilair. Ook de verlichting en de natuurlijke lichtinval zijn van groot belang. Verlichting is niet alleen functioneel, maar ook sfeerbepalend. Een goed verlichte ruimte komt over als gastvrij en uitnodigend, terwijl een slecht verlichte ruimte somber en onaangenaam kan aanvoelen.

Natuurlijk licht in uw ontvangstruimte

Als u de mogelijkheid heeft, profiteer dan van natuurlijk licht door strategische plaatsing van ramen of door gebruik te maken van transparante scheidingswanden. Natuurlijk licht kan de stemming aanzienlijk verbeteren en zorgt voor een warme, welkome sfeer. Mocht u afhankelijk zijn van kunstlicht, overweeg dan lampen met dimmers om de lichtintensiteit aan te passen aan verschillende situaties of tijdstippen van de dag.

De juiste kleuren en materialen zijn belangrijke elementen

Kleuren en materialen zijn eveneens belangrijke elementen om over na te denken. Ze moeten niet alleen goed op elkaar afgestemd zijn, maar ook de waarden en het imago van uw bedrijf reflecteren. Een goed ontworpen ontvangstruimte is een subtiele balans tussen stijl en functie, waarbij alles van de kleur van de muren tot de keuze van de planten een rol speelt in het creëren van een harmonieuze sfeer.

De perfecte ontvangstruimte door harmonie te creëren

Door aandacht te besteden aan al deze elementen, maakt u van uw ontvangstruimte meer dan alleen een wachtruimte. U transformeert het in een ruimte die niet alleen comfortabel en functioneel is, maar ook een positieve en blijvende indruk achterlaat op iedereen die binnenkomt. Het is een investering in de perceptie en de reputatie van uw bedrijf.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een ergonomische werkplek creëren? Zo doe je dat!
Verbeter de gezondheid en tevredenheid van uw werknemers met ergonomisch kantoormeubilair | Praktische inzichten voor een ideale werkplek
14.08.2018
kantoorinrichting-projectinrichting-1
5 x onmisbaar meubilair op kantoor
Ontdek de beste kantoormeubelen voor een productieve werkomgeving met onze vijf onmisbare tips | Transformeer uw kantoor vandaag nog!
21.07.2017
oplusa_meraki_0665
Door het gebruik van tapijt op kantoor verbeter je de akoestiek
Ontdek hoe tapijt geluid absorbeert en een comfortabele werkruimte creeërt | Lees al onze praktische tips om de akoestiek te verbeteren.
10.03.2021

Onze projecten

Kantoor Solmar
Kantoorverbouwing en kantoorinrichting bij Solmar
CNV akoestisch wandpaneel
Verbouwing en herinrichting bij CNV Connectief
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon