Kantoormeubilair

BENT U OPZOEK NAAR KANTOORMEUBILAIR?

Zoek niet verder! De Kantoorinrichter kan u verder helpen. Wij hebben een groot assortiment kantoormeubels in elk gewenst formaat, kleur en design. Wij leveren kantoormeubelen en wij geven ook u graag advies. Dit kan gaan over de juiste inrichting van de ruimte en indien gewenst zelfs advies over de juiste zit-/werkhouding.

Naast kantoormeubelen hebben wij ook meubilair voor de kantine, wachtkamer, receptie, entree en directie. U bent bij de Kantoorinrichter dus altijd aan het juiste adres.

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ HET AANSCHAFFEN VAN KANTOORMEUBILAIR?

Er zijn verschillende factoren waar u op zou moeten letten en rekening mee zou moeten houden, bij het aanschaffen van (nieuwe) kantoormeubelen. Er komt namelijk een hoop kijken bij het aanschaffen van kantoormeubels. Het is niet enkel een kwestie van iets kopen wat er goed en mooi uit ziet, de functionaliteit is ook van groot belang! Niet alleen voor u, maar ook voor uw medewerkers. Medewerkers die tevreden zijn en minder klachten hebben, zorgen uiteindelijk voor een hogere productiviteit van uw organisatie.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om een meeting te boeken.

Hierbij een opsomming van de meest gemaakte fouten bij het aanschaffen van kantoormeubelen;

#1. Prijs

Laten we eerlijk zijn; prijs is bij de meeste organisaties de doorslaggevende factor, maar is dit dan ook altijd de beste keus? Het is voor velen interessant wat er onderaan de streep staat. Het is echter vaak niet altijd verstandig om voor de goedkoopste optie te gaan. Als het kantoormeubilair daardoor veel minder lang meegaat, dan bent u uiteindelijk onderaan de streep alsnog veel geld kwijt.

#2. Overleg

Er zijn verschillende mensen dus ook verschillende wensen! Luister naar de wensen van uw medewerkers en vraag wat zij willen, zodat zij zich belangrijk en gehoord voelen. Als uw medewerkers een comfortabele werkplek hebben zullen ze beter presteren.

#3. Groei van het bedrijf

Soms is het als startende onderneming financieel aantrekkelijk om voor gebruikt meubilair te kiezen, echter bestaat de kans dat als het bedrijf gaat groeien geen bijpassend kantoormeubilair bij te bestellen is. Het is dus handig om bij de aanschaf na te denken of het meubilair na te bestellen is.

#4. Service

Dit lijkt misschien een onnodige optie, maar service is niet geheel onbelangrijk, want u wilt toch geen garantie tot aan de deur?

Denk daarom goed na bij de aanschaf van kantoormeubilair, want u wilt niet achteraf voor verrassingen komen te staan. Mocht u er zelf niet uitkomen of heeft u vragen over het aanschaffen van kantoormeubels, neem dan contact op met de Kantoorinrichter. Wij staan u graag te woord of sturen u graag een vrijblijvende offerte.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 8 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

20210106_125308
Kantoorontwerp en kantoorverbouwing bij Hulan

Update van een monumentaal kantoorpand bij Hulan in Waalre Hulan maakt educatieve, advertentie gerichte en serious games. Game principes toepassen om iets te leren...

Resultaat-Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell

Complete kantoorinrichting, systeemwand en vloerafwerking in Naarden bij Intersell Intersell is een aannemer die voornamelijk voor woningbouwverenigingen werkt en het onderhoud verzorgt. Voor de...

Blog & nieuws

Scrum-werken-met-behulp-van-whiteboards
Scrum - Agile manier van werken
Scrum, een andere manier van werken De afgelopen jaren is het gebruik van de Agile –  Scrum methode enorm toegenomen.  Scrum is een Agile...
03.10.2022
c84a7c5bfd2d10d52939426de1008243
Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen
Schokkend maar waar: de meeste mensen brengen ongeveer een derde van hun dag door op het werk. En met 38 uur per week achter...
12.11.2018
newcastle-limited-office-7
Het nieuwe werken, wat is dat?
Het nieuwe werken zit zo in elkaar Wel eens van het nieuwe werken gehoord, maar eigenlijk geen idee wat het precies inhoudt en wat...
10.02.2020