Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?

De situatie rondom het Corona virus zorgde ervoor dat veel mensen gingen thuiswerken. Voor velen een hele aanpassing natuurlijk. Hoe zorgt u er nu voor dat u goed hybride werken kunt en u óók vanuit huis zo productief mogelijk blijft? Wij geven u een paar tips om uw thuiskantoor zo goed mogelijk in te richten.

Creëer een fijne werkplek

Een thuiskantoor inrichten is belangrijk voor uw productiviteit, maar ook voor uw houding. Hoe verleidelijk het misschien ook is, probeer niet op de bank te werken als u gaat thuiswerken. 

Zorg voor een fijne thuiswerkplek aan een bureau of tafel. Daarbij is het heel belangrijk dat uw zithouding goed is. Zorg er in ieder geval voor dat uw rug goed ondersteund wordt en dat de bovenkant van uw beeldscherm op ooghoogte staat. Belangrijk dus dat u ondanks alles altijd op uw werkhouding let, ook thuis!

Wat houdt een ergonomische werkplek in?

Een ergonomische werkplek thuis moet een opstelling bieden die comfort en een goede houding bevordert en vermoeidheid gedurende de dag vermindert. De werkplek moet verstelbaar zijn voor verschillende lengtes en behoeften van gebruikers, denk daarbij aan een verstelbare stoel of bureau. 

Ook kunt u overwegen om items toe te voegen zoals een toetsenbordblad, polssteunen, voetsteunen en monitorstandaards voor een optimale en gezonde werkhouding in uw kantoor in huis. Op die manier is uw werkplek voorzien van alle gemakken zodat u op een prettige manier uw werk kunt verrichten terwijl u comfortabel thuis werkt.

Last van vermoeide ogen?

Thuiswerken - thuiswerkplek focuspod

Heeft u na een dag thuiswerken vaak last van vermoeide ogen? Kijk dan eens naar de plaats van uw beeldscherm ten opzichte van het raam. Een raam recht voor of achter uw scherm kan ervoor zorgen dat u door de reflectie gaat turen, met branderige vermoeide ogen als gevolg. 

Als u dus de mogelijkheid heeft om uw bureau of tafel haaks op het raam te zetten, is dat zeker aan te raden. Dit maakt het thuiswerken een stuk prettiger voor u waardoor uw creativiteit en productiviteit ook zullen verbeteren.

Een vast ritme helpt om uw focus te behouden

Probeer een ritme te pakken te krijgen voor het thuiswerken. Zet uw wekker op een vast tijdstip en start uw dag op zoals u het ook gewend was toen u nog op kantoor werkte. Plan ook gewoon pauze in, drink even een kop koffie of ga een frisse neus halen tussendoor. Een vast ritme gaat u zeker helpen om zo productief mogelijk te zijn en uw focus te houden.

Een fijne sfeer in uw thuiskantoor

Thuiswerkplek Sedus

Als u uw thuiskantoor heeft gerealiseerd, heeft u waarschijnlijk gedacht aan de noodzakelijke meubels en voldoende opbergruimte in uw thuiswerkplek. Maar heeft u ook stilgestaan bij de aankleding van uw thuiskantoor? 

Als u een aparte ruimte in uw huis heeft en u thuiswerkt, kunt u verschillende accessoires toevoegen om de ruimte wat huiselijker en warmer aan te kleden. Denk daarbij aan fijne verlichting en leuke decoratie waarmee u eindeloos kan combineren, zodat het in uw huis ook nog eens gezellig staat. Vergeet daarbij niet om planten neer te zetten voor een prettige werkomgeving.

Zorg thuis voor focus

Werkt u toch vanuit de woonkamer? Zorg er dan voor dat u bij uw thuiswerk niet gestoord wordt door omgevingsgeluiden of omgevingsfactoren die uw energie vragen. U zult in uw woonkamer, of andere kamer, snel zien wat er nog opgeruimd moet worden of u begint lijstjes te maken van dingen die u thuis wilt doen. 

Dit vraagt om bepaalde vaardigheden rondom focus. Maak het uzelf zo gemakkelijk mogelijk en sluit u zichzelf af van alle dingen die u thuis gedaan wilt hebben en schuif dat door naar wanneer u klaar bent met uw werk.

Blijf contact houden met uw collega's

Het is goed om contact met uw collega’s te houden. Daar zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren voor. Het kan natuurlijk via mail en WhatsApp, maar er zijn ook genoeg programma’s waarmee u kunt videobellen zoals bijvoorbeeld Teams of facetime. Zo houdt u connectie met uw collega’s en kunt u samen afstemmen wie er voor welke taken verantwoordelijk is.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

sedus_banner-loesungen
Luxe kantoorinrichting
Wilt u weten wat de geheimen zijn van een luxe kantoorinrichting? | Lees hier alle tips voor een inspirerende en productieve werkomgeving
11.12.2018
76161ce04ff5542fee8f8700c746c89b
Kantine inrichten, hoe pakt u dat aan?
Ontdek hoe u met een gezellige kantine-inrichting de lunchbeleving van uw medewerkers verbetert | Lees alles over een goede kantine-inrichting
03.07.2019
glaswand-op-kantoor
4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor
Glazen wanden | Creëer een open, ruimtelijke en stijlvolle werkomgeving met flexibele privacy-instellingen voor diverse werkzaamheden.
16.02.2016

Onze projecten

Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco
Daiichi-Sankyo-37
Kantoorinrichting bij Daiichi Sankyo
009
Kantoorinrichting bij Footlocker