040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doe je dat?

De situatie rondom het huidige Corona virus zorgt ervoor dat veel mensen de komende tijd thuis werken. Voor vele een hele aanpassing natuurlijk. Hoe zorg je er nu voor dat je ook vanuit huis zo productief mogelijk blijft? Wij geven je een paar tips.

Creëer een fijne werkplek

Hoe verleidelijk het misschien ook is, probeer niet op de bank of vanuit bed werken. Zorg voor een fijne werkplek aan een bureau of tafel. Daarbij is het heel belangrijk dat je zithouding goed is. Zorg er in ieder geval voor dat je rug goed ondersteund wordt en dat de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte staat.  Belangrijk dus dat je ondanks alles altijd op je werkhouding let, ook thuis!

Last van vermoeide ogen?

Heb je na een dag thuiswerken vaak last van vermoeide ogen? Kijk dan eens naar de plaats van je beeldscherm ten opzichte van het raam. Een raam recht voor of achter je scherm kan ervoor zorgen dat je door de reflectie gaat turen, met branderige vermoeide ogen als gevolg. Als je dus de mogelijkheid hebt om je bureau of tafel haaks op het raam te zetten is dat zeker aan te raden.

Een vaste ritme helpt om je focus te houden

Probeer een ritme te pakken te krijgen. Zet je wekker op een vast tijdstip en start je dag op zoals je het ook gewent was toen je nog op kantoor werkte. Plan ook gewoon pauze in, drink even een kop koffie of ga een frisse neus halen tussendoor. Een vast ritme gaat je zeker helpen om zo productief mogelijk te zijn en je focus te houden.

Blijf contact houden met je collega’s

Het is goed om contact met je collega’s te houden. Daar zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren voor. Het kan natuurlijk via mail en WhatsApp maar er zijn ook genoeg programma’s waarmee je kunt videobellen zoals bijvoorbeeld Skype of facetime.  Zo houd je connectie met je collega’s en kun je samen afstemmen wie er voor welke taken verantwoordelijk is.

Wil jij meer informatie over het zo ergonomisch mogelijk inrichten van je thuiskantoor. De kantoorinrichter helpt jou graag. Neem gerust contact met ons op via [email protected]

 Neem contact op

Willekeurige projecten

kantoorinrichting Utrecht
Ook in deze ruimte een maatwerk paneel van Dock Four met o.a. afbeeldingen van Eindhoven
Maas Makelaar Eindhoven