Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Optimaliseer uw werkplek voor efficiëntie en tevredenheid

De gemiddelde mens brengt een groot deel van zijn tijd door op de werkplek. Soms is deze omgeving niet bepaald inspiratievol of efficiënt ingericht. Dit kan grote gevolgen hebben op de sfeer binnen het kantoor en de motivatie van de medewerkers.

Mensen halen namelijk een hoop van hun dagelijkse inspiratie en geluk uit de omgeving waarin ze zich bevinden. Het is dus absoluut van belang dat de werkplek deze gevoelens losmaakt bij medewerkers. De inrichting van een kantoor is dus geen bijzaak, maar hoofdzaak!

Bent u benieuwd naar hoe u een efficiënte werkplekinrichting kantoor realiseert met slechts een aantal veranderingen? Lees dan verder!

Mobiele overleg units

Bij bedrijven wordt er flink wat vergaderd. Dit kan soms wat demotiverend werken bij medewerkers, aangezien het de zoveelste vergadering in de week is in dezelfde stoffige ruimte in dezelfde traditionele kantoorinrichting.

Iedereen zit aan een tafel en luistert naar elkaar. Maar wat u eigenlijk het liefste wilt zien, is een goede samenwerking tussen uw werknemers. Medewerkers aanmoedigen om samen te werken en ideeën uit te wisselen, helpt bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en verhoogt de productiviteit en het moreel.

Teamvergaderingen

Er moeten regelmatig teamvergaderingen worden gehouden zodat iedereen op de hoogte blijft van projecten waardoor ook het vertrouwen tussen collega’s wordt bevorderd.

Wilt u meer (inter)actie bij uw vergaderingen bereiken én uw kantoor efficiënt inrichten? Denk dan eens na over mobiele overleg units op uw kantoor. Het kantoormeubilair hiervan is absoluut niet traditioneel en oogt speels en modern.

Dit gaat vaak gepaard met hoge overlegtafels en barkrukken, zodat mensen net wat actiever deel zullen nemen aan de vergadering. Ook worden kleine ruimtes op een zo efficiënt mogelijke manier omgebouwd tot een aparte ruimte met een goede indeling.

Win-win dus! Wij helpen u graag bij het efficiënt inrichten van uw kantoor om samen te zorgen voor een positieve invloed en betere concentratie voor werknemers.

Bewegend zitten

Medewerkers op kantoor zitten veel te veel en te lang op een dag. Dat is slecht voor de gezondheid en kan ervoor zorgen dat zij zich snel futloos en niet energiek voelen. Tijdens het werk is dat natuurlijk het laatste wat u wilt! Bewegend zitten is een nieuwe hype in ‘kantoorland’.

Met de ‘bewegend zitten krukken’ wordt het mogelijk om tijdens het zitten toch fysiek actief te zijn. Dit zorgt niet alleen voor een actief lichaam, maar ook voor een actief brein en dus voor een hogere productiviteit. Zo kunt u met de flexibele stoelen omhoog en omlaag, van links naar rechts en draaien.

Dit geeft een soortgelijk effect als de zit-sta werkplek. Het is heel duurzaam en efficiënt om in te investeren! Perfect voor uw kantoor dus!

Uw kantoor efficiënt door opbergsystemen

Een goede organisatie is essentieel voor een efficiënte kantoorwerkplek. Kies voor een geschikte inrichting in uw kantoor waarbij rekening gehouden wordt met opberg- en organisatiesystemen.

Investeren in goede organisatiesystemen zoals archiefkasten, documentenmappen en digitale hulpmiddelen voor taakbeheer kan werknemers helpen georganiseerd en gefocust te blijven op hun werk.

Het gebruik van een nette werkplek draagt ook bij aan een grotere efficiëntie door afleiding te verminderen. Daarnaast wordt het overweldigde gevoel dat veroorzaakt wordt door rommelige bureaus of een overvolle inbox voorkomen.

De juiste aankleding voor uw kantoor voor een goede sfeer

Bent u nog op zoek naar aankleding van uw kantoor, maar weet u niet goed wat past bij uw eventueel nieuwe kantoorruimte? Planten kunnen daar een goede aanschaf voor zijn. Naast dat ze sfeervol zijn, helpen planten ook bij het verbeteren van de luchtkwaliteit door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren.

Daarnaast kunnen planten ook bijdragen aan het verminderen van stress door het creëren van een natuurlijke omgeving. Dat is weer bevorderlijk voor de productiviteit van uw werknemers!

Efficiëntie door technologie

Tot slot kan het omarmen van technologie nuttig zijn om een kantoor productief en efficiënt te houden. Van cloud computing-oplossingen tot geautomatiseerde processen zoals CRM-software (Customer Relationship Management) of boekhoudsoftware – het gebruik van technologie helpt bij het aanzienlijk stroomlijnen van activiteiten, terwijl medewerkers meer tijd kunnen besteden aan het voltooien van taken die menselijke intelligentie vereisen.

Het nieuwe werken

De nieuwe manier van werken heeft een revolutie teweeggebracht in het concept van een efficiënte werkplek. Door werknemers virtueel te laten samenwerken en communiceren, kunnen ze meer werk gedaan krijgen in minder tijd en met minder middelen.

Dit verlaagt niet alleen de bedrijfskosten, maar verhoogt ook de productiviteit, waardoor waardevolle middelen vrijkomen die elders kunnen worden ingezet.

Een flexibele werkplek naar eigen behoefte

Een belangrijk voordeel van nieuwe manieren van werken is de mogelijkheid voor werknemers om vanaf elke locatie op afstand te werken. Dit betekent dat bedrijven toegang hebben tot een wereldwijde pool van talent en vaardigheden van over de hele wereld, terwijl ze de overheadkosten van traditionele kantoorstructuren kunnen verlagen.

Bovendien stelt werken op afstand werknemers in staat om hun eigen schema’s op te stellen rond hun persoonlijke verplichtingen, wat meer flexibiliteit biedt dan ooit tevoren.

Een creatieve samenwerking creëren is erg belangrijk

Een ander voordeel van nieuwe manieren van werken is de mogelijkheid om creatievere samenwerking tussen teams en afdelingen te ondersteunen. Met virtuele tools zoals videoconferenties en het delen van documenten kunnen collega’s eenvoudig ideeën uitwisselen zonder fysiek in dezelfde ruimte aanwezig te hoeven zijn.

Door snellere communicatie en feedbackloops mogelijk te maken, kunnen werknemers opkomende trends sneller oppikken en sneller beslissingen nemen dan ooit tevoren – waardoor bedrijven de concurrentie voor kunnen blijven.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

c84a7c5bfd2d10d52939426de1008243
Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen
Lees hier de geheimen van een werkplekinrichting die mensen doet verlangen naar kantoor | Vijf tips voor de perfecte werkplekinrichting
12.11.2018
Projectmanagement-voor-klant-in-Eindhoven-800x800
De voordelen van een interieurontwerper bij het inrichten van een nieuw kantoorpand
Van een bedrijfskarakter dat aansluit bij uw visie tot een ergonomisch verantwoorde werkplek en flexibele kantoorruimtes.
17.03.2018
oplusa_meraki_0665
Door het gebruik van tapijt op kantoor verbetert u de akoestiek
Ontdek hoe tapijt geluid absorbeert en een comfortabele werkruimte creeërt | Lees al onze praktische tips om de akoestiek te verbeteren.
10.03.2021

Onze projecten

Kantoor Solmar
Kantoorverbouwing en kantoorinrichting bij Solmar
Afbeelding10
Kantoorontwerp voor Helukabel
Vergaderkamer-met-Artifort-Beso-stoelen-in-huisstijlkleuren
Kantoorinrichting bij Thijs Logistiek