Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kantoorinrichting inspiratie

Bezig met een nieuwe kantoorinrichting? Een kantoor inrichten is geen makkie. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat u bij het kantoor inrichten rekening houdt met de identiteit van de organisatie. 

En dan hebben we het nog niet gehad over de duurzame elementen die inmiddels vanzelfsprekend zijn bij kantoorinrichting. Kunt u wel wat inspiratie en tips gebruiken? Wij helpen u een handje verder.

 

Het kantoor inrichten met de juiste tips

Kantoorinrichting wordt steeds belangrijker in de moderne werkplek. Met een doordacht ontwerp kunnen werkgevers een ruimte creëren die er niet alleen esthetisch mooi uitziet, maar ook bevorderlijk is voor de productiviteit.

Een inspirerende kantooromgeving kan een grote invloed hebben op het moreel en het welzijn van de werknemers, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsruimte creatief en comfortabel is.

Uw mooie kantoor in de juiste kleuren

Qua kleurenschema is het belangrijk om een balans te creëren tussen heldere en levendige kleuren die energie geven en motiveren, en zachtere, natuurlijke tinten die een gevoel van rust oproepen. Overweeg om muuraccenten toe te voegen, zoals behang, levendige muurschilderingen of abstracte kunstwerken. 

Ook het toevoegen van planten of groen in de ruimte zorgt voor een warme sfeer. Het is altijd een goed idee om de natuur in te brengen bij het kantoor inrichten. Als u bestaand meubilair hebt dat past bij uw merkidentiteit, overweeg dan om het opnieuw te schilderen met lichtere tinten voor een frisse uitstraling.

Een modern kantoor kent geen donkere plekken

Ieder mens wordt blij van licht. Sterker nog, we worden er niet alleen blij van, we hebben het nodig. Wilt u dat uw werknemers productief aan de slag gaan? Zorg dan voor voldoende, natuurlijke lichtinval op kantoor. Het liefst daglicht. 

Ga voor grote ramen en werk veel met glas in verschillende ruimtes. Zo vangt iedere plek op kantoor een beetje daglicht. Hoe meer daglicht, hoe beter iedereen werkt.

Soorten verlichting

Verlichting is dus een belangrijk element van inspiratie bij het kantoor inrichten. Natuurlijk licht moet waar mogelijk worden gebruikt: grote ramen met gordijnen laten natuurlijk licht binnen terwijl de privacy behouden blijft. 

Zorg er ’s avonds voor dat er taakverlichting zoals bureaulampen beschikbaar is voor werknemers die verlichting nodig hebben als ze laat moeten werken. Overweeg daarnaast om opvallende verlichting toe te voegen, zoals koordlampen in de buurt van zitgedeeltes of kroonluchters in gemeenschappelijke ruimtes. Dit zorgt voor een prettige sfeer.

 

De juiste meubilair heeft een enorme impact

Nu we het toch over meubilair hebben, kies voor stukken die comfortabel en toch stijlvol zijn: ergonomische stoelen met een hoge rugleuning kunnen vermoeidheid helpen verminderen tijdens lange werkdagen en verstelbare bureaus stellen mensen in staat om hun houding gedurende de dag te veranderen voor meer comfort. 

Misschien wilt u ook wat zitplaatsen voor ontspanning, zoals banken of zitzakken waar werknemers even kunnen bijkomen van hun bureau. Decoratieve kussens zijn een uitstekende manier om zachtheid en textuur toe te voegen aan grotere meubelstukken zoals banken of chaise lounges en tegelijkertijd uitnodigende hoekjes te creëren waar mensen op elk gewenst moment comfortabel kunnen samenkomen.

Door het goed inrichten van uw kantoor zorgt u voor de perfecte sfeer

Het inrichten van een kantoorruimte moet een plezierige ervaring zijn in plaats van een vervelende klus! Door deze inspirerende elementen in de inrichting van uw kantoor te verwerken, creëert u een sfeer die iedereen kan waarderen, én waardoor iedereen zich geïnspireerd voelt!

Vermijd hokjes

Grijze, hokkerige kantoren zijn verleden tijd. Een modern kantoor hoort een plek te zijn waar men inspiratie opdoet en met mensen in contact komt. Hokjes passen daar niet bij. Open werkplekken is een must-have in uw nieuwe kantoorinrichting. Hoe transparanter en opener, hoe beter!

Flexibele werkplekken in uw kantoor?

Als u denkt aan open werkplekken, kunt u misschien ook flexibele werkplekken overwegen. Uw werknemers kunnen werken waar zij willen wat leidt tot een productieve omgeving. U kunt deze werkplekken helemaal afmaken door er ergonomische werkplekken van te maken. Hierdoor zorgt u voor een goede, gezonde werkhouding van uw werknemers wat bijdraagt aan een fijne werkplek.

Heeft u een klein kantoor? Ook dan kunnen wij bij De Kantoorinrichter u advies geven wat bij uw bedrijf past en tegelijkertijd zorgen voor genoeg werkplekken in uw nieuwe kantoorinrichting.


Hoe groener, hoe beter

Zoekt u nog iets extra’s bij uw kantoor inrichten? Groen is in alle opzichten een goed teken. Sleep die planten maar naar binnen, ze zijn goed voor ons! Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit (meer zuurstof, heel fijn) en dragen daarnaast bij aan een beter welzijn en een lager stressniveau. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer die planten met zich meebrengen!

Naast het gebruik van planten, kunt u er natuurlijk ook breder naar kijken. Denk aan allerlei soorten natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat uw kantoor er warm en sfeervol uitziet. Vindt u het belangrijk dat natuurlijke materialen worden gebruikt bij uw kantoor inrichten? Vaak zorgen neutrale kleuren voor een fijne sfeer. Wij helpen u graag met het meedenken voor uw kantoorinrichting.

Kantoorinspiratie voor creativiteit

Creativiteit hoort te ontstaan op kantoor. Maar hoe kan dat als u en uw team zich in een inspiratieloze omgeving bevinden? Dat kan simpelweg niet. Creëer daarom interactieve ruimtes met verschillende zit- en ontspan mogelijkheden. 

Bouw bijvoorbeeld een leuke bar en zet daar een paar kleurrijke barstoelen tegenaan. Wat ook vaak helpt, is activiteiten toevoegen. Plaats een tafelvoetbal- of tafeltennistafel in de ruimte. Zo weet u zeker dat mensen op een ontspannen manier met elkaar kunnen communiceren. 

Ook kan een grote tafel helpend zijn, uw werknemers kunnen met een groot aantal bij elkaar zitten en met elkaar in gesprek komen, en dat is natuurlijk wat u het liefste wilt!

Ga voor goede vloerafwerking

vergaderkamer - vergadermeubilair - projectmeubelen

Vindt u het lastig om te beslissen wat u graag op de vloer wilt leggen? Gaat u voor tapijt, voor hout of voor pvc? Ga niet alleen voor wat u mooi vindt, maar kijk hierbij ook naar de ruimte. Heeft u te maken met een grote open ruimte? Ga dan voor vloerbedekking. Dit is beter voor de akoestiek.

Hieronder beschrijven we een aantal tips waar u over na kunt denken bij het kopen van uw vloer.

  1. Een inspiratietip voor vloeren die energie kan toevoegen aan het kantoor is het installeren van pvc met geometrische patronen. Dit kan een opvallend effect creëren dat niet alleen werknemers, maar ook bezoekers zal boeien.
  2. Een andere optie die u kunt overwegen is om een combinatie van materialen te gebruiken voor uw vloeren. Zo kan het combineren van hout en tegels het kantoor een unieke uitstraling geven en tegelijkertijd een uitnodigende sfeer creëren. Deze combinatie zorgt voor meer veelzijdigheid in het ontwerp en voegt textuur en diepte toe aan de ruimte.
  3. Daarnaast kunt u kiezen voor tapijttegels of vloerkleden voor een zachtere vloer. Tapijttegels zijn geweldig voor geluidsdemping omdat ze een geluiddempend effect hebben als er op getrapt wordt, waardoor ze perfect zijn voor open kantoren waar stemmen kunnen echoën en storend kunnen zijn. Vloerkleden werken ook goed in kantoortuinen omdat ze extra kleur en textuur in de werkruimte brengen.
  4. Probeer tot slot milieuvriendelijke materialen zoals kurk of bamboe in uw vloerkeuze op te nemen. Deze natuurlijke materialen zien er prachtig uit en zijn tegelijkertijd duurzaam en minder belastend voor het milieu. Kurk is vooral populair vanwege zijn duurzaamheid en geluiddempende eigenschappen, waardoor het perfect is voor grotere ruimtes of ruimtes met veel loopverkeer.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

oplusa-yelp55haw-2712-Rev-1600x906
Ontdek de impact van het gebruik van kleur op kantoor
Tips en advies voor een kleurrijk kantoor | Kies de Juiste kleuren voor een rustgevend, energiek en creatieve werkomgeving
15.01.2020
Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Innovatief werken
Het verschil tussen een innovatief kantoor en innovatief werken Innovatief werken “Innovatief werken” heeft betrekking op de manier waarop taken worden uitgevoerd binnen een...
03.10.2022
glaswand-op-kantoor
4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor
Glazen wanden | Creëer een open, ruimtelijke en stijlvolle werkomgeving met flexibele privacy-instellingen voor diverse werkzaamheden.
16.02.2016

Onze projecten

Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
Ocean Fish
Kantoorinrichting bij Ocean Fish
Daiichi-Sankyo-37
Kantoorinrichting bij Daiichi Sankyo