Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo creëert u een moderne kantoorinrichting: 5 tips

Tip 1: zorg voor veel daglicht

Een goed verlichte werkplek in een modern kantoor vormt misschien wel de basis van een moderne kantoorinrichting. Niet alleen bevordert daglicht de productiviteit en is het goed voor onze gezondheid, de ruimte komt veel beter tot zijn recht in natuurlijk licht dan in kunstlicht.

Waarom is de juiste verlichting belangrijk in uw moderne kantoorinrichting?

Goede kantoorverlichting in een moderne kantoorinrichting is om verschillende redenen belangrijk. Een juiste verlichting kan helpen om de productiviteit van werknemers te verhogen, vermoeidheid te verminderen en een betere werkomgeving te creëren. Met voldoende licht op de werkplek kunnen werknemers effectiever werken, met minder afleiding en een betere concentratie.

Zorg er daarom voor dat werkplekken, maar ook overlegruimtes voldoende daglicht krijgen in een modern kantoor. Kies werkverlichting uit die praktisch is en mooi. Een voorbeeld is een vergaderruimte – deze is redelijk eenvoudig ingericht, maar omdat er veel licht binnenvalt, komt de inrichting veel beter tot zijn recht. Bovendien zal een vergadering in deze ruimte veel productiever zijn dan in eenzelfde ruimte met minder daglicht. Veel licht in uw kantoor- of vergaderruimte zorgt tevens voor een moderne uitstraling en is vaak een neutrale basis voor op uw kantoor.

 

Tip 2: creëer flexibele werkplekken

Moderne kantoorinrichtingen zijn vooral kenmerkend in hun flexibiliteit. Vandaag de dag wordt er niet meer alleen gekeken naar ‘dat u een werkplek heeft’, maar ook echt naar wat u aan die werkplek gaat doen. Daarom worden steeds vaker flexibele werkplekken in het leven geroepen. Grote bedrijven als Google en Unilever staan zelfs bekend om hun vernieuwende oplossingen qua werkplekken.

Het idee van dit ‘agile werken’ is het creëren van een werkomgeving die de productiviteit en effectiviteit van werknemers verhoogt, afhankelijk van de taak die ze hebben. Omdat mensen de keuze hebben hun verschillende werkzaamheden op verschillende plekken uit te voeren, neemt de efficiëntie van het werk toe.

Denk bijvoorbeeld aan verschillende werkplekken waar werknemers:

 • Zich goed kunnen focussen en concentreren
 • Prettig kunnen samenwerken
 • Een (informele) bespreking kunnen houden
 • Even kunnen relaxen
 • Privé kunnen bellen (zonder gestoord te worden of anderen te storen)
 • Inspiratie op kunnen doen/hun creativiteit gestimuleerd wordt

Door een combinatie van deze soorten werkplekken aan te bieden en hier de juiste balans in te vinden, werkt een moderne kantoorinrichting zeer stimulerend. Moderne kantoren zijn veel omvattend, wij kunnen u helpen bij het vinden van passende, moderne kantoormeubelen.

Hoe creëert men flexibele werkplekken in een moderne kantoorinrichting?

Een flexibele werkruimte in een moderne kantoorinrichting omvat een verscheidenheid aan ruimtes en diensten om te voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikers. Dit type werkruimte kan alles bieden:

 • Werkruimten voor samenwerking
 • Kantoren
 • Vergaderruimtes
 • Breakout-ruimten
 • Gemeenschappelijke ruimten
 • Lounges voor samenwerking
 • Cafés
 • Kitchenettes

Er zijn veel soorten voorzieningen in een moderne kantoorinrichting die het werken in flexibele werkruimtes comfortabel maken voor werknemers. Denk daarbij aan ergonomisch meubilair zoals een zit-sta bureau, natuurlijk licht, regelbare verlichting, akoestiek en geluidsisolatie, temperatuurregelingssystemen en hightechfaciliteiten. Daarnaast bieden veel organisaties voorzieningen zoals een beveiligde fietsenstalling of parkeergelegenheid op het terrein die zijn ontworpen om het leven gemakkelijker te maken voor werknemers die naar kantoor pendelen. Al deze onderdelen dragen bij aan een moderne kantoorinrichting waarbij De Kantoorinrichter u kan helpen in de zoektocht naar een modern kantoor.

Tip 3: focus op openheid en transparantie

Een moderne kantoorinrichting bestaat niet meer uit ‘cubicles’ of dikke, sfeerloze scheidingswanden. Glazen scheidingswanden zorgen wel voor een gevoel van privacy, maar door te spelen met de inrichting en glas houdt u de kantoorruimte veel opener en transparanter. Glazen wanden kunnen nuttig en sfeervol tegelijk zijn in uw moderne kantoorinrichting. Ze zorgen voor strakke lijnen en tegelijk voor een open sfeer en dragen dus bij aan een modern kantoor.

Tip 4: Denk aan gemeenschappelijke ruimtes

Gemeenschappelijke ruimtes in kantoren zijn tegenwoordig niet langer een luxe, maar een noodzaak. Ze vormen de ruggengraat van de moderne kantoorcultuur en dragen op meerdere manieren bij aan de algehele werkervaring. Hieronder gaan we dieper in op waarom u gemeenschappelijke ruimtes zou moeten overwegen bij het creëren van een kantoor.

 

Bevorderen van communicatie en samenwerking

In een wereld die steeds digitaler wordt, zorgt fysieke interactie tussen collega’s voor een welkome afwisseling. Gemeenschappelijke ruimtes fungeren als een kruispunt waar werknemers van verschillende afdelingen elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Dit kan leiden tot spontane brainstormsessies, nieuwe projectideeën of zelfs innovaties die anders misschien niet zouden zijn ontstaan.

Versterken van de bedrijfscultuur

Uw kantoor weerspiegelt uw bedrijfscultuur en waarden. Door gemeenschappelijke ruimtes te creëren die zijn ontworpen met comfort en functionaliteit in gedachten, toont u aan uw werknemers dat u hun welzijn waardeert. Of het nu gaat om een gezellige loungehoek of een open keuken, deze ruimtes laten zien dat u een cultuur van openheid en inclusiviteit bevordert.

Verlichting van stress

Werk kan soms overweldigend zijn, en iedereen heeft op een gegeven moment een pauze nodig. Een gemeenschappelijke ruimte biedt werknemers de mogelijkheid om even te ontspannen, hun gedachten te verzetten en zich op te frissen voordat ze weer aan het werk gaan. Het is een ruimte die zowel mentale als fysieke rust kan bieden.

Flexibiliteit en diversiteit

Niet alle taken vereisen dezelfde soort omgeving. Terwijl een individuele taak misschien een stille omgeving vereist, kan een teamvergadering of een informele brainstormsessie het beste plaatsvinden in een meer ontspannen, gemeenschappelijke ruimte. Door verschillende soorten gemeenschappelijke ruimtes te bieden, geeft u uw werknemers de flexibiliteit om de voor hen meest geschikte omgeving te kiezen.

Netwerken en relaties opbouwen

Voor nieuwe werknemers, of voor teams die zelden samenwerken, kunnen gemeenschappelijke ruimtes dienen als een neutraal terrein om elkaar te leren kennen. In plaats van formeel geïntroduceerd te worden, kunnen werknemers elkaar ontmoeten tijdens een koffiepauze of lunch, waardoor er organische relaties en netwerken worden opgebouwd.

Gezondheid en welzijn

Het is bewezen dat het veranderen van de werkomgeving en het nemen van korte pauzes gedurende de dag de productiviteit en het welzijn van werknemers kan verhogen. Gemeenschappelijke ruimtes moedigen beweging aan en verminderen de tijd die werknemers achter hun bureau doorbrengen, wat kan bijdragen aan hun fysieke gezondheid.

Talent aantrekken en behouden

De moderne werknemer is niet alleen op zoek naar een salaris, maar ook naar een positieve werkervaring. Een goed ontworpen kantoor met diverse gemeenschappelijke ruimtes kan een beslissende factor zijn voor potentiële werknemers bij het kiezen tussen u en een concurrent.

Een moderne kantoorinrichting door gemeenschappelijke ruimtes

Concluderend, gemeenschappelijke ruimtes zijn een cruciaal onderdeel van de moderne kantoorinrichting. Ze bevorderen communicatie, stimuleren creativiteit, verbeteren het welzijn van werknemers en kunnen zelfs helpen bij het aantrekken van talent. Als u overweegt uw kantoorruimte opnieuw in te richten of een moderne kantoorinrichting te ontwerpen, zou het integreren van gemeenschappelijke ruimtes bovenaan uw prioriteitenlijst moeten staan.

Tip 5: go green

Deze tip is enigszins dubbelzinnig omdat we het tegelijkertijd hebben over een milieuvriendelijke inrichting. Allereerst is het goed om uw kantoor te voorzien van bloemen en planten. Hiermee verbetert u ieders stemming en draagt u bij aan een schone lucht op kantoor. Let echter wel op dat iemand deze bloemen en planten ook daadwerkelijk verzorgt en vervangt wanneer nodig, anders heeft het eerder een negatief effect.

Maar ‘meer groen’ in een moderne kantoorinrichting betekent ook meer milieuvriendelijke oplossingen en een toename in duurzaamheid. Een aantal ideeën voor een duurzaam kantoor:

 • Ledverlichting
 • Duurzame kantoorartikelen, zoals gerecycled papier, met FSC-keurmerk
 • Minder printen
 • Eerlijke koffie en thee met een EKO of UTZ keurmerk
 • Het licht uitdoen als u weggaat
 • Zuiniger omspringen met computers en andere IT-oplossingen

 

Milieuvriendelijke kantoorinrichting is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de voordelen voor het milieu en de portemonnee. Door gebruik te maken van duurzame materialen en energiezuinige technologie in uw moderne inrichting kunnen bedrijven hun impact op het milieu verkleinen en toch aantrekkelijke, comfortabele werkruimtes creëren.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

zitstawerkplek
De Zit-Sta werkplek. Optimaliseer uw werkomgeving en beweeg.
Ontdek de voordelen van een zit-sta bureau voor een gezonde werkomgeving | Verhoog productiviteit en welzijn met elektrisch verstelbare opties.
20.10.2017
Akoestische-kastrug-panelen-in-3D
4 zaken die niet mogen ontbreken in een ontvangstruimte
De ontvangstruimte van een kantoor zorgt voor de allereerste indruk die een (potentiële) klant van het bedrijf krijgt. Het is daarom essentieel dat de...
17.08.2017
Trends kleuren 2024 Multi
6 trends in de kantoorinrichting voor het jaar 2024
Wat zijn de nieuwste trends in de inrichting van kantoren voor 2024 en wat is het kleurenpallet dat we veel gaan zien het komende...
04.04.2024

Onze projecten

Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
CNV akoestisch wandpaneel
Verbouwing en herinrichting bij CNV Connectief
Industriële kantoorinrichting bij Signet op Strijp T in Eindhoven
Kantoorontwerp en kantoorinrichting Signet - Strijp T