6 trends in de kantoorinrichting voor het jaar 2024

1. Biophilic Design: ontwerpen met de natuur

Indien er plannen gemaakt worden op basis van biophilic design dan worden er natuurlijke elementen in het inrichtingsplan geïntegreerd. Moswanden, grote plantenbakken en groen muren zorgen voor een vriendelijke natuurlijke omgeving. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel groen een goede invloed op de arbeidsproductiviteit en op de gezondheid van werknemers.

2. De opkomst van de Smart Office

Hiermee wordt een high tech kantoor bedoeld waarbij technologie medewerkers in staat stelt om beter, slimmer én sneller te werken. Sensoren, apps en kleine bluetooth zenders helpen de medewerkers om het werk efficiënter uit voeren. Afstanden tussen werknemers worden kleiner door slimme applicaties te gebruiken.
Je moet hierbij denken aan aansturing van sta-zit bureaus, lockers, reserveren van bureaus, en gebouwbeheersystemen. Door de data de analyseren die hier uit voortvloeit kan via dashboards beslissingen genomen worden.

Trends 2024 App voor voorinstelling sta zit bureaus

3. Het creëren van een gezonde werkomgeving

We zien nog steeds wel X boxen en Playstations op kantoren maar in 2024 staan toch vooral de tafelvoetbal,  tafeltennistafel en andere activiteiten op de werkvloer centraal. Hierdoor komen medewerkers in beweging. Maar omdat nog steeds het meeste kantoorwerk zittend gedaan wordt is hier ook nog veel winst te boeken. Dus ga die nieuwe sta-zit werkplek goed gebruiken en kom dus vanzelf meer in beweging !

Plantenwand op kantoor
Meer beweging en dus meer geluidshinder

Doordat steeds meer inrichtingsconcepten een kantoortuin als basis hebben, is het belangrijk om geluidsstress te voorkomen. Dit ontstaat doordat spreekgeluid over de werkplekken heen waait. Ook zoemende geluiden van Pc’s, airco’s en printers kunnen hinderlijk zijn. Goede akoestische maatregelen kunnen daarin helpen zoals akoestische tussenwanden, akoestische wandelementen of muurpanelen.

4. De kleurentrends voor kantoor in 2024

Al jaren zie je dat de keuken- en woningbranche leidend zijn in de kleuren die gebruikt worden op kantoor.
Voor 2024 zien we veel roze terra kleuren, matzilver, geborsteld staal, groen, en poederkleuren. Verder zien we ook marmer, een combinatie van licht en donker hout, beige en zwart. Verder zal ook rood in verschillende tinten toegepast gaan worden.

5. Flexibele en aanpasbare ruimtes voor verschillende taken

Ook in 2024 geven veel werknemers de voorkeur aan thuiswerken. Veel bedrijven vinden dat je geconcentreerd werk het beste thuis kan doen. Samenwerken, overleggen en brainstormen doe je op kantoor. Het kantoor wordt veel meer een plek om elkaar te ontmoeten.

 Voor de werkgever een middel om de medewerkers meer het bedrijfsgevoel te geven. Verwacht daarom meer multifunctionele ruimtes met modulair meubilair en verplaatsbare scheidingswanden. Deze meubelelementen zorgen ervoor dat ruimtes gemakkelijk kunnen worden getransformeerd volgens de eisen van de dag.

Ook door de toename van vergaderingen en kort overleg zorgt voor een grote vraag in vergaderunits. Uiteraard zijn die bouwkundig te voorzien maar de laatste jaren worden ook steeds vaker complete units besteld die makkelijk  verplaatsbaar en te verhuizen zijn.

6. Duurzaamheid en circulariteit als voorwaarde

Er komt een grotere focus op reparatie i.p.v. vervanging. Producten worden in de basis al ontwikkeld om te worden hergebruiken of er wordt statiegeld gegeven als bepaalde meubelstukken retour naar de fabrikant gestuurd worden.

Veel bekledingsstoffen worden zodanig gemonteerd dat ze eenvoudig te vervangen zijn.
Duurzaamheid en circulariteit zijn niet langer een trend, het wordt een voorwaarde. Ook zien we dat overtollig meubilair aan kantoormedewerkers wordt gegeven om hun thuiswerkplek in te richten.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Maas-kantine
Benodigd meubilair voor in de horeca
De essentiële gids voor het kiezen van meubilair in de horeca | Creëer de juiste sfeer, overweeg duurzaamheid, en maak een doordacht vloerplan.
02.11.2017
markant_dynamisch_werken1
Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan
Verlaag gezondheidsrisico's, verhoog energie en productiviteit | Verminder rugklachten met ergonomisch ontworpen zit-sta bureaus.
13.07.2018
Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor
Van chique glazen wanden tot praktische akoestische oplossingen | Leer meer over moderne kantoorinrichting voor een productievere werkomgeving.
31.08.2015

Onze projecten

Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon
Resultaat Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell
Etage 2 kantoortuin 2
Kantoorontwerp voor Examen Advies Buro