6 trends in de kantoorinrichting voor het jaar 2024

1. Biophilic Design: ontwerpen met de natuur

Indien er plannen gemaakt worden op basis van biophilic design dan worden er natuurlijke elementen in het inrichtingsplan geïntegreerd. Moswanden, grote plantenbakken en groen muren zorgen voor een vriendelijke natuurlijke omgeving. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel groen een goede invloed op de arbeidsproductiviteit en op de gezondheid van werknemers.

2. De opkomst van de Smart Office

Hiermee wordt een high tech kantoor bedoeld waarbij technologie medewerkers in staat stelt om beter, slimmer én sneller te werken. Sensoren, apps en kleine bluetooth zenders helpen de medewerkers om het werk efficiënter uit voeren. Afstanden tussen werknemers worden kleiner door slimme applicaties te gebruiken.
Je moet hierbij denken aan aansturing van sta-zit bureaus, lockers, reserveren van bureaus, en gebouwbeheersystemen. Door de data de analyseren die hier uit voortvloeit kan via dashboards beslissingen genomen worden.

Trends 2024 App voor voorinstelling sta zit bureaus

3. Het creëren van een gezonde werkomgeving

We zien nog steeds wel X boxen en Playstations op kantoren maar in 2024 staan toch vooral de tafelvoetbal,  tafeltennistafel en andere activiteiten op de werkvloer centraal. Hierdoor komen medewerkers in beweging. Maar omdat nog steeds het meeste kantoorwerk zittend gedaan wordt is hier ook nog veel winst te boeken. Dus ga die nieuwe sta-zit werkplek goed gebruiken en kom dus vanzelf meer in beweging !

Plantenwand op kantoor
Meer beweging en dus meer geluidshinder

Doordat steeds meer inrichtingsconcepten een kantoortuin als basis hebben, is het belangrijk om geluidsstress te voorkomen. Dit ontstaat doordat spreekgeluid over de werkplekken heen waait. Ook zoemende geluiden van Pc’s, airco’s en printers kunnen hinderlijk zijn. Goede akoestische maatregelen kunnen daarin helpen zoals akoestische tussenwanden, akoestische wandelementen of muurpanelen.

4. De kleurentrends voor kantoor in 2024

Al jaren zie je dat de keuken- en woningbranche leidend zijn in de kleuren die gebruikt worden op kantoor.
Voor 2024 zien we veel roze terra kleuren, matzilver, geborsteld staal, groen, en poederkleuren. Verder zien we ook marmer, een combinatie van licht en donker hout, beige en zwart. Verder zal ook rood in verschillende tinten toegepast gaan worden.

5. Flexibele en aanpasbare ruimtes voor verschillende taken

Ook in 2024 geven veel werknemers de voorkeur aan thuiswerken. Veel bedrijven vinden dat je geconcentreerd werk het beste thuis kan doen. Samenwerken, overleggen en brainstormen doe je op kantoor. Het kantoor wordt veel meer een plek om elkaar te ontmoeten.

 Voor de werkgever een middel om de medewerkers meer het bedrijfsgevoel te geven. Verwacht daarom meer multifunctionele ruimtes met modulair meubilair en verplaatsbare scheidingswanden. Deze meubelelementen zorgen ervoor dat ruimtes gemakkelijk kunnen worden getransformeerd volgens de eisen van de dag.

Ook door de toename van vergaderingen en kort overleg zorgt voor een grote vraag in vergaderunits. Uiteraard zijn die bouwkundig te voorzien maar de laatste jaren worden ook steeds vaker complete units besteld die makkelijk  verplaatsbaar en te verhuizen zijn.

6. Duurzaamheid en circulariteit als voorwaarde

Er komt een grotere focus op reparatie i.p.v. vervanging. Producten worden in de basis al ontwikkeld om te worden hergebruiken of er wordt statiegeld gegeven als bepaalde meubelstukken retour naar de fabrikant gestuurd worden.

Veel bekledingsstoffen worden zodanig gemonteerd dat ze eenvoudig te vervangen zijn.
Duurzaamheid en circulariteit zijn niet langer een trend, het wordt een voorwaarde. Ook zien we dat overtollig meubilair aan kantoormedewerkers wordt gegeven om hun thuiswerkplek in te richten.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Pami-workspace-one-modern
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?
Lees onze tips voor het inrichten van een comfortabel thuiskantoor | Maak uw thuiswerken productief en aangenaam.
17.05.2020
hnk-dordrecht-deskbookers
Zo creëer je een moderne kantoorinrichting: 5 tips
Tip 1: zorg voor veel daglicht Een goed verlichte werkplek in een modern kantoor vormt misschien wel de basis van een moderne kantoorinrichting. Niet...
23.09.2015
zitstawerkplek
De Zit-Sta werkplek. Optimaliseer uw werkomgeving en beweeg.
Ontdek de voordelen van een zit-sta bureau voor een gezonde werkomgeving | Verhoog productiviteit en welzijn met elektrisch verstelbare opties.
20.10.2017

Onze projecten

IMG_20180206_133512_555-800x800
Kantoorinrichting Kennisplein CNV vakmensen
11.Hays
Kantoorinrichting en kantoorrenovatie bij HAYS
kaam2
Kantoorinrichting bij Van Kaam & Partners