3 redenen waarom u advies wilt bij de inrichting van uw kantoor

Bent u op zoek naar advies kantoorinrichting? Als u een kantoor moet inrichten kan dit knap lastig zijn. Of u nu uw kantoor aanpassen wilt en wil actualiseren, of dat u een kantoorruimte voor de eerste keer moet inrichten en zoekt naar een moderne kantoorinrichting.

Dat maakt niet veel uit. Een goede inrichting van een kantoor is belangrijk. Een praktisch, mooi en functionele werkplek heeft een hoge arbeidsproductiviteit tot gevolg en zorgt daarnaast voor zeer tevreden medewerkers.

Uiteindelijk brengen mensen veel tijd op hun werkplek door. Bovendien kunt u met uw kantoorinrichting rekening houden met uw portemonnee en het milieu. Wij geven u drie redenen waarom u kantoorinrichting advies wilt.

Ervaring helpt u verder

Voor u is het inrichten van uw ideale kantoor geen dagelijkse kost. Uw expertise ligt op een ander vlak. Een gespecialiseerd bedrijf als De Kantoorinrichter houdt zich dagelijks bezig met kantoorinrichting en interieuradvies. Dit betekent dat u verzekerd bent van hulp en adviezen die u en uw bedrijf verder helpen naar een moderne kantoorinrichting.Maar ook goede kantoor akoestiek  is van belang voor een prettige werkplek. De ervaring van een professionele kantoorinrichter helpt u op de juiste manier verder naar uw wensen.

Samen met u wordt bepaald wat nodig is binnen uw kantoor. Veel kantoren gaan over naar het flexibel werken in een grote open ruimte. Om deze ruimte goed in te richten moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met flexibel kantoormeubilair zoals makkelijk instelbare stoelen en bureaublad.

Maar ook goede kantoor akoestiek is van belang voor een prettige werkplek. De ervaring van een professionele kantoorinrichter helpt u op de juiste manier verder naar uw wensen.

Een goede kantoorinrichting speelt een belangrijke rol bij het resultaat

Een praktische kantoorinrichting is wel zo handig. U moet voor uw kantoor dus goed nadenken over de juiste indeling en plaatsing van werkplekken en hulpmiddelen die nodig zijn om het werk op een prettige manier uit te voeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de afstand tussen de bureaus en de printers of kopieerapparaat.

Het is beter om niet te dicht bij deze apparatuur te zitten, maar het is ook niet de bedoeling om het al te ver van de werkplekken te situeren. Samen met De Kantoorinrichter kunt u een plan maken voor de beste inrichting en krijgt u passend interieuradvies.

Goede verlichting voor een fijne werkomgeving

Ook goede verlichting is een belangrijk onderdeel van de kantoorinrichting. Het licht moet niet zorgen voor vervelende schaduwen en het mag de ogen niet irriteren wanneer u aan het werk bent. Maar het begint bij het juiste kantoorinrichting. 

Ergonomische bureaustoelen bijvoorbeeld. Bij zittend werk is een juiste houding namelijk erg belangrijk. Met een goed passende ergonomische bureaustoel kunt u rugklachten voorkomen. Dit voorkomt uitval van medewerkers door ziekte.

Goed passend en ergonomisch kantoormeubilair kan dus op die manier een rol spelen bij het verbeteren van het bedrijfsresultaat. En uw medewerkers zijn tevreden!

U wilt duurzaam ondernemen en hebt oog voor het milieu

Het is belangrijk om een duurzame inrichting van uw kantoor aan te schaffen. Duurzaam wil zeggen dat u nadenkt over wat echt nodig is waarbij u kijkt naar de productie en het materiaal. Ook hergebruik van meubilair valt onder duurzaam ondernemen.

Wij kijken ook samen met u naar milieuvriendelijke kantooroplossingen. Maar daarbij hebben wij niet alleen oog voor het milieu. Met energievriendelijke oplossingen hebben ook oog voor uw portemonnee. Dit past in de visie van de circulaire economie waarbij het belangrijk is de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

WTC-Utrecht-gebouwd-volgens-BREEAM
BREEAM-NL
Wij begeleiden uw kantoor naar duurzaamheid met een BREEAM-NL certificaat | Lees hier hoe wij u kunnen helpen.
03.10.2022
76161ce04ff5542fee8f8700c746c89b
Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?
Ontdek hoe u met een gezellige kantine-inrichting de lunchbeleving van uw medewerkers verbetert | Lees alles over een goede kantine-inrichting
03.07.2019
Akoestisch-raster
Kantoor-akoestiek: alles wat je wilt horen. Of juist niet
Is het die immer klagende collega? De waardeloze radiator of de oncomfortabele bureaustoel? Nee hoor. Geluid blijkt verreweg de grootste stoorzender op kantoor. Een...
16.10.2018

Onze projecten

009
Kantoorinrichting bij Footlocker
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
rendering-ontvangst-1
Kantoorontwerp voor MVA – Makelaarsvereniging Amsterdam