Duurzame kantoormeubelen

Kies ook voor duurzame kantoormeubelen

Draagt u ook het milieu een warm hart toe? Zijn duurzame opties voor u de eerste waar u voor kiest? Vaak is dit nog wel even wennen omdat we in het bedrijfsleven zo gewend zijn om te kopen wat we nodig hebben. Toch is er steeds meer het idee dat we de verspilling moeten tegengaan. Door te kiezen voor het meer duurzame kantoormeubilair en bijvoorbeeld het beter scheiden van afval, zet ook u een grote stap in de goede richting.

Wilt u wel beginnen met duurzame kantoormeubelen en wilt u uw kantoor circulair inrichten, maar vindt u het een hele klus? Neem dan contact op met De Kantoorinrichter. Ook op dit gebied zijn wij uw ideale partner.

Wilt u het duurzame kantoormeubilair huren of leasen?

Zit u al een lange tijd in hetzelfde pand? Bevalt dit prima, maar is de inrichting aan vernieuwing toe? Klagen de medewerkers over de bureaustoelen en staan een aantal kasten in de weg waardoor u nieuwe meubelen overweegt? De kans is groot dat ook u dan denkt aan een duurzame kantoorinrichting. Deze trend zien we steeds meer terugkomen, ook in het bedrijfsleven. Waarom zou u voor iedereen een nieuw bureau kopen? Zitten alle medewerkers dagelijks achter een bureau? Het gebeurt soms in kantoren dat bureaus nauwelijks worden gebruikt. Dit kunnen we niet duurzaam noemen.

U zou ook bureaus kunnen huren of leasen. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op met De Kantoorinrichter.

Een circulaire kantoorinrichting? DAT doet u zo!

Als het gaat om het duurzaam inrichten van een kantoor, zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Eerst en vooral is er de impact op het milieu van de materialen die worden gebruikt om het meubilair te maken. Zoek naar certificeringen zoals FSC (Forest Stewardship Council) of LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) die aantonen dat het productieproces doordacht en verantwoord is geweest. Overweeg ook meubilair dat is gemaakt van gerecyclede materialen zoals hout, metaal of plastic, zodat u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen en toch een stijlvolle kantoorruimte kunt creëren.

Duurzame producten op een duurzame wijze

Een tweede factor is de ergonomie van de werkplek. Slecht ontworpen stoelen of bureaus kunnen leiden tot fysiek ongemak, wat resulteert in verminderde productiviteit en hogere kosten voor gezondheidszorg als gevolg van RSI. Investeren in ergonomische stoelen en bureaus van goede kwaliteit kan een enorm verschil maken in het comfort en de prestaties van werknemers. Zorg ervoor dat werknemers toegang hebben tot verstelbare functies op hun stoelen en bureaus, zoals hoogteverstelling of kantelbare stoelen, zodat ze hun werkplek kunnen aanpassen voor maximaal comfort.

Nieuwe kantoormeubelen van hoogwaardig materiaal

Bij het kiezen van kantoormeubilair moet ook rekening worden gehouden met duurzaamheid. Dit betekent niet alleen dat u op zoek moet gaan naar meubilair dat is gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan, maar ook naar meubilair dat gemakkelijk te repareren is als er later onderhoud nodig is. Goed meubilair moet garantiebescherming hebben van betrouwbare fabrikanten die lang na aankoop achter hun producten staan.

Hoogwaardige producten in nieuw kantoormeubilair

Ten slotte betekent duurzaamheid ook dat u op zoek moet gaan naar multifunctioneel of aanpasbaar meubilair, zodat uw kantoor na verloop van tijd niet steeds opnieuw hoeft te worden ingericht met nieuw aangeschaft meubilair. Items zoals modulaire opbergsystemen geven u flexibiliteit in hoe u ze na verloop van tijd gebruikt, zodat u ze later opnieuw kunt gebruiken voor allerlei organisatorische behoeften. Kies ook voor items die verstelbaar zijn voor meerdere doeleinden; bureaus met een verstelbare hoogte zijn geschikt voor zowel zittende als staande werkposities naast gewone bureaus zonder dat er na verloop van tijd extra geïnvesteerd hoeft te worden in aparte meubelstukken.

Wij hebben duurzaam kantoormeubilair in ons assortiment

Uiteindelijk gaat duurzaam kantoormeubilair over vandaag verantwoord kopen en tegelijkertijd plannen voor morgen – door te investeren in meubilair dat is ontworpen met functionaliteit op de lange termijn in gedachten, zodat het ook in de toekomst aan uw behoeften voldoet zonder uw betrokkenheid bij het milieu op te offeren. Bij De Kantoorinrichter zullen wij u op alle vlakken ondersteunen op het gebied van duurzame keuzes maken voor nu én in de toekomst.

U kiest voor een duurzame kantoorinrichting en u wilt uw oude meubelen laten opkopen?

Heeft u een nieuwe inrichting nodig, zijn er nieuwe bureaustoelen gekocht, maar bevallen ze niet zo goed? Moest u saneren en blijven er nu veel werkplekken leeg? Wat doet u met al die kantoormeubelen die ongebruikt blijven? Als we denken aan duurzame kantoormeubelen, dan is dit jammer. U kunt overwegen om deze meubelen op te laten kopen. Een ander bedrijf kan deze bureaus, tafels en stoelen een tweede leven geven. Een ideale oplossing als u duurzaam bezig wilt zijn. Wij kunnen u bij De Kantoorinrichter advies geven over wat u met uw meubelstukken kunt doen zodat u kunt bijdragen aan een circulaire economie. Vaak worden van bestaande producten weer nieuwe producten gemaakt wat weer goed is voor het milieu. Alle kleine beetjes helpen, wij geven u graag advies over duurzaamheid!

Bekijk voor meer informatie

Lino-stoelen-in-vele-kleurstellingen-leverbaar

Zitmeubilair

Home Stoelen voor op kantoor Op kantoor maken we gebruik van stoelen in allerlei verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan bureaustoelen, maar ook vergaderstoelen of

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Afbeelding10
Kantoorontwerp voor Helukabel
Akoestische plafondpanelen
Kantoorinrichting bij Re-Aves
Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Blog & nieuws

Scrum-werken-met-behulp-van-whiteboards
Scrum - Agile manier van werken
Ontdek Scrum: Een wendbare werkwijze voor effectieve projectopleveringen | Creëer een omgeving die de principes van Scrum ondersteunt
03.10.2022
Bedrijfsinrichting-Blog
Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor
Lees alles over een efficiënte bedrijfsinrichting | Een inspirerende en productieve werkplek met natuurlijke elementen en duurzaamheid.
11.09.2018
76161ce04ff5542fee8f8700c746c89b
Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?
Ontdek hoe u met een gezellige kantine-inrichting de lunchbeleving van uw medewerkers verbetert | Lees alles over een goede kantine-inrichting
03.07.2019