Zoek
Sluit dit zoekvak.

6 interieurtips waarmee u geluidsoverlast op kantoor kunt beperken

Een rustige omgeving is essentieel voor een goede en efficiënte werkhouding. In grote of gehorige kantoren komt het helaas vaak voor dat zowel de werknemers als de zakelijke relaties verstoord worden door geluidsoverlast. Geldt dit ook voor uw kantoor? Dan kunt u middels de onderstaande 6 tips het akoestische comfort van uw werkruimte verbeteren.

Tip 1: overweeg het plaatsen van wandpanelen

Wandpanelen kunnen een opvallende meerwaarde zijn voor uw kantoorinrichting. Ze dienen niet alleen als visuele blikvangers, maar zijn ook zeer effectief in het verbeteren van de akoestiek. Het plaatsen van wand- of plafondpanelen is een uitstekende manier om twee vliegen in één klap te slaan: het verminderen van geluidsoverlast én het versterken van uw bedrijfsidentiteit.

Wandpanelen personaliseren

Heeft u er bijvoorbeeld aan gedacht om deze panelen te personaliseren? U kunt ze laten bedrukken met uw bedrijfslogo of andere elementen die passen bij uw huisstijl. U heeft gelijk twee voordelen tegelijk te pakken: u verbetert de akoestische omstandigheden en benut tegelijkertijd de kans om op een subtiele maar effectieve manier uw merk in de schijnwerpers te zetten.

Wandpanelen nemen weinig ruimte in beslag

Een ander groot voordeel van akoestische wand- en plafondpanelen is dat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen. In tegenstelling tot andere akoestische oplossingen, zoals grote meubelstukken of scheidingswanden, bieden deze panelen een ruimtebesparende oplossing. Ze kunnen eenvoudig worden gemonteerd en integreren naadloos in uw bestaande kantoorinrichting. Hierdoor zijn ze ook bijzonder geschikt voor kantoren waar de beschikbare ruimte optimaal moet worden benut.

Wandpanelen als multifunctionele toevoeging in uw kantoor

Kortom, wandpanelen zijn een multifunctionele toevoeging aan uw kantoor. Ze verfraaien niet alleen de ruimte, maar dragen ook bij aan een betere werkomgeving door geluidshinder te verminderen en het concentratievermogen van uw werknemers te verhogen.

Tip 2: maak gebruik van bureauwanden voor meer privacy en rust

Het open-kantoorconcept kent veel voordelen, waaronder het eenvoudiger uitwisselen van kennis en informatie tussen werknemers. Maar deze openheid kan ook een valkuil zijn: het kan ten koste gaan van de rust en privacy op de werkvloer. Als u op zoek bent naar een effectieve manier om deze belangrijke aspecten van een productieve werkomgeving te waarborgen, dan kunnen bureauwanden een uitstekende oplossing bieden.

Bureauwanden helpen de akoestiek te verbeteren

Akoestische bureauwanden zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen, waardoor gesprekken en andere geluiden minder storend zijn. Ze kunnen eenvoudig en snel worden geïnstalleerd zonder veel gedoe of aanpassingen aan het bestaande meubilair. Daarnaast zijn bureauwanden verkrijgbaar in een verscheidenheid aan designs en materialen. Of uw kantoor nu een moderne, industriële, of traditionele uitstraling heeft, er zijn altijd bureauwanden die naadloos aansluiten op de stijl van uw werkomgeving.

Een zowel akoestische als visuele barrière

Maar het belangrijkste voordeel is wellicht dat deze wanden zowel visueel als akoestisch een barrière vormen. Hierdoor kunnen uw werknemers zich beter concentreren op hun taken zonder afgeleid te worden door omliggende gesprekken of activiteiten. Dit zal niet alleen de individuele productiviteit verhogen, maar ook het algemene welzijn van uw team ten goede komen.

Tip 3: plaats planten voor een betere werkomgeving

Planten kunnen verrassend veel voordelen bieden voor uw kantooromgeving. Ze zijn niet alleen aantrekkelijk in een ruimte, maar hebben ook functionele voordelen. Een van die voordelen is het verbeteren van de akoestiek in de ruimte. Planten zijn namelijk in staat om geluidsgolven te absorberen, wat bijdraagt aan een rustigere en aangenamere werksfeer.

Een verbeterde luchtkwaliteit

Daarnaast kunnen planten ook de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Ze neutraliseren schadelijke stofdeeltjes die afkomstig kunnen zijn van elektronische apparatuur, waardoor de lucht die u en uw werknemers inademen, schoner en gezonder is.

Verhoging van productiviteit en vermindering van stress

Maar de positieve effecten stoppen hier niet. Studies hebben aangetoond dat de aanwezigheid van planten op kantoor kan leiden tot een verhoging van de productiviteit. Ze kunnen stress verminderen, de concentratie bevorderen en zelfs het ziekteverzuim verminderen.

Een natuurlijk element in uw kantoorruimte

Ook op het gebied van interieurdesign bieden planten voordelen. Ze voegen een element van natuurlijke schoonheid toe en kunnen een modern, verfrissend accent geven aan uw kantoorruimte. Of u nu kiest voor grote, opvallende planten of voor subtiele, kleine groenaccenten, planten zijn veelzijdig genoeg om in elke kantoorstijl te passen.

Tip 4: denk eens aan systeemplafonds

Als u eraan denkt om het plafond van uw kantoor te vervangen, kunt u overwegen om een akoestisch systeemplafond te installeren. Deze plafonds zijn niet alleen een lust voor het oog maar bieden ook praktische voordelen die u wellicht zullen interesseren.

Keuze uit meerdere ontwerpen en materialen

Systeemplafonds zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en materialen, wat betekent dat u zeker een stijl zult vinden die perfect past bij de inrichting en de visie van uw kantoor. Of u nu gaat voor een minimalistische, moderne look of een meer traditioneel ontwerp, er is voor elk wat wils.

Akoestische voordelen

Het grootste voordeel van deze plafonds is hun vermogen om geluid te absorberen, wat bijdraagt aan een stillere, meer gefocuste werkomgeving. In een kantoor waar regelmatig wordt gebeld en vergaderingen plaatsvinden, is dit een bijzonder welkome toevoeging. Door het absorberen van geluiden zorgt u voor minder afleiding en een meer serene atmosfeer, wat uiteindelijk zal bijdragen aan de productiviteit en het welzijn van uw werknemers.

Multifunctionaliteit

Naast de akoestische en esthetische voordelen, zijn systeemplafonds ook praktisch. Ze bieden ruimte voor de installatie van verlichting, luchtventilatie en andere noodzakelijke systemen, waardoor uw kantoor niet alleen mooier, maar ook functioneler wordt.

Tip 5: optimaliseer uw werkruimte met multifunctionele kasten

Bij het inrichten van een kantoor zijn er veel aspecten waar u rekening mee moet houden, en opbergruimte is daar een van. Maar heeft u er ooit aan gedacht dat een eenvoudige kast meer kan doen dan alleen spullen opbergen? Hier bespreken we hoe kasten een dubbele functie kunnen vervullen in uw kantoorinrichting.

Ruimtebesparende oplossingen

In een kantooromgeving is ruimte vaak een kostbaar goed. Multifunctionele kasten zijn daarom een uitkomst. Ze bieden niet alleen essentiële opbergruimte, maar kunnen ook strategisch worden geplaatst om verschillende zones in uw kantoor af te bakenen. Zo creëert u gescheiden ruimtes voor verschillende activiteiten, zoals vergaderingen of geconcentreerd werk, zonder dat u een volledige verbouwing nodig heeft.

Verbeter de akoestiek

Akoestische kasten zijn zo ontworpen dat ze geluiden absorberen en de nagalm verminderen. Ze zijn vervaardigd van materialen die specifiek zijn gekozen voor hun geluidsabsorberende eigenschappen. In een open kantoorruimte, waar geluidsoverlast een veelvoorkomend probleem kan zijn, kunnen deze kasten een duidelijke verbetering brengen in de algehele akoestiek van de ruimte.

Een verhoging van het algehele comfort

Het voordeel van kasten is niet alleen functioneel, maar ook psychologisch. Een rustigere omgeving draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van uw werknemers. Als mensen zich kunnen concentreren zonder voortdurend gestoord te worden door omgevingsgeluid, zullen ze niet alleen efficiënter werken, maar zich ook gelukkiger en minder gestrest voelen.

Tip 6: positioneer lawaaierige apparaten strategisch

Het effectief inrichten van een kantoor gaat verder dan alleen het kiezen van meubilair en decor. Een cruciaal, maar vaak over het hoofd gezien aspect, is de akoestiek. Een van de praktische stappen die u kunt nemen om een beter akoestisch klimaat te creëren, is het strategisch positioneren van lawaaierige apparaten zoals printers en scanners. Hier zijn enkele inzichten over hoe en waarom u dit zou moeten doen.

Identificeer de lawaaibronnen

De eerste stap is het identificeren van apparaten of andere bronnen die onnodige geluidsoverlast kunnen veroorzaken. In veel kantoren worden deze apparaten willekeurig geplaatst zonder veel na te denken over hoe ze de werkomgeving beïnvloeden. Dit kan gemakkelijk worden verholpen door een kleine evaluatie.

Creëer een speciale ruimte

Wanneer u weet welke apparaten lawaai maken, is het verstandig deze te verplaatsen naar een speciaal daarvoor aangewezen, goed geventileerde ruimte. Hierdoor wordt de directe geluidsoverlast voor werknemers aanzienlijk verminderd en wordt een rustiger en meer gefocuste werkruimte gecreëerd.

Ventilatie is cruciaal

Let wel, als u apparaten als printers en scanners in een aparte ruimte plaatst, is goede ventilatie cruciaal. Deze apparaten kunnen warm worden en soms zelfs chemische stoffen uitstoten, dus zorg voor voldoende luchtstroming om een gezonde werkomgeving te waarborgen.

Het grotere geheel

Het strategisch plaatsen van storende geluidsbronnen is slechts een van de vele manieren om een aangenamere werkomgeving te creëren. Het draagt niet alleen bij aan een betere akoestiek, maar het verhoogt ook de algehele tevredenheid en productiviteit van uw team. Door proactief te zijn in uw kantoorinrichting, investeert u in het welzijn van iedereen die de ruimte gebruikt.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans
Creëer een inspirerende kantoorinrichting met creativiteit en balans | Verbeter uw werkplek met orde, akoestiek, groen en licht.
26.06.2015
zitstawerkplek
De Zit-Sta werkplek. Optimaliseer uw werkomgeving en beweeg.
Ontdek de voordelen van een zit-sta bureau voor een gezonde werkomgeving | Verhoog productiviteit en welzijn met elektrisch verstelbare opties.
20.10.2017
Akoestische wandbekleding
5 tips om geluidsoverlast op kantoor te voorkomen
Van bureauwanden tot wandpanelen, systeemplafonds, designobjecten en slim gebruik van kasten | De effectieve oplossingen tegen geluidsoverlast.
16.09.2015

Onze projecten

IMG-20181022-WA0015-800x800
Kantoorakoestiek verbetering bij Lumileds
11.Hays
Kantoorinrichting en kantoorrenovatie bij HAYS
IMG_20180206_133512_555-800x800
Kantoorinrichting Kennisplein CNV vakmensen