Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op zoek naar nieuw kantoorinterieur? Dit zijn de mogelijkheden

Wil u graag uw kantoor inrichten met nieuwe kantoorinrichting? Het interieur van een kantoor bepaalt voor een groot deel de sfeer op de werkvloer. Binnen speelt het zich immers allemaal af. Het kan daarom lonen om nieuwe kantoorinrichting aan te schaffen. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Ontdek wat deze mogelijkheden zijn en maak een weloverwogen keuze voor uw nieuwe kantoorinterieur!

Werkplekken

Eén van de eerste dingen waaraan u moet denken bij de inrichting van uw kantoor, is het uitzoeken van geschikte kantoormeubelen, meubelen die gebruikt worden voor het creëren van werkplekken. Op dit gebied valt er veel te kiezen. Een werkplek moet ergonomisch zijn. Een nieuwe trend op dat gebied is de zit-sta werkplek. Het is gezond om te wisselen tussen staand en zittend werken. Deze werkplek maakt dit mogelijk in combinatie met stoelen die met u meebewegen. Voor dit soort werkplekken kunt u verschillende keuzes maken. Er zijn elektrisch verstelbare werkplekken en werkplekken met geheugeninstelling met de voorkeuren per gebruiker.

Flexibele werkplekken

Flexibele werkplekken worden steeds populairder in de moderne werkomgeving vanwege de voordelen die ze bieden. Flexibiliteit op de werkplek verwijst naar een regeling waarbij werknemers hun werktijden, werklocatie en functie kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften. Dit type opstelling geeft werknemers meer controle over hoe ze hun leven inrichten en verhoogt de productiviteit doordat ze zich kunnen concentreren op hun taken zonder dat ze een traditionele 9-5 baan nodig hebben.

Betere balans tussen werk en privé is een pre voor uw werknemers

Een van de grootste voordelen van flexibele plekken op het werk is een betere balans tussen werk en privé. Werknemers kunnen stress effectief verminderen door te kiezen waar en wanneer ze werken, waardoor ze niet meer hoeven te pendelen naar een traditioneel kantoor en meer vrije tijd hebben buiten het werk. Bovendien stellen flexibele werkafspraken mensen in staat hun eigen verantwoordelijkheden te nemen, zodat ze efficiënte oplossingen kunnen vinden voor verschillende projecten zonder zich opgejaagd of constant gecontroleerd te voelen.

Veel voordelen voor werkgevers

Voor werkgevers bieden flexibele plekken ook bepaalde voordelen. Een opmerkelijk voordeel is dat het kan helpen om toptalent aan te trekken die meer vrijheid verkiezen in de manier waarop ze hun dagelijkse schema structureren. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat het aanbieden van flexibele opties werknemers gezonder en gelukkiger maakt, wat leidt tot een hogere loyaliteit en behoud van personeel. Bovendien kan het ook leiden tot kostenbesparingen voor werkgevers, omdat er minder kantoorruimte nodig is als teamleden op afstand thuis of op een andere locatie kunnen werken.

Hogere productiviteit én een gezonde balans

Kortom, flexibele werkplekken bieden veel voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Het kan de productiviteit verhogen en tegelijkertijd zorgen voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven, zodat werknemers meer controle hebben over hun dagindeling. Voor werkgevers kan het helpen toptalent aan te trekken, terwijl het ook kan leiden tot kostenbesparingen omdat er minder fysieke werkruimte nodig is. Al deze factoren dragen ertoe bij dat deze optie geschikt is voor elke organisatie die op zoek is naar innovatieve oplossingen om de maximale efficiëntie uit haar personeel te halen.

Ergonomische werkplekken

Ergonomische plekken zijn een goede keuze voor elke werkplek, omdat ze de productiviteit en het comfort van werknemers kunnen verhogen en tegelijkertijd het risico op letsel aan het bewegingsapparaat kunnen verlagen. Ergonomie is de studie van het ontwerpen van omgevingen om efficiëntie en veiligheid te maximaliseren. Als het gaat om werkplekken, kan ergonomie helpen bij het creëren van een optimale lay-out die de stress op het lichaam vermindert, waardoor werknemers productiever kunnen zijn gedurende langere perioden.

Uw kantoor inrichten naar de ergonomische voordelen

Ergonomie op de werkvloer omvat meestal een verstelbaar zit-sta bureau en verstelbare stoel, die gebruikers de flexibiliteit biedt om hun werkomgeving aan te passen aan hun behoeften. Dit helpt ervoor te zorgen dat hun houding wordt ondersteund op een manier die voorkomt dat ze gedurende de dag pijnklachten krijgen. Door werknemers de juiste ergonomische ondersteuning te bieden, kunnen werkgevers vermoeidheid verminderen en zowel het fysieke als mentale welzijn op de werkplek verbeteren. Zo wordt er een prettige werkomgeving gecreëerd terwijl u uw complete kantoorinrichting perfect in orde heeft.

Meerdere functies die zorgen voor een prettige werkomgeving en productiviteit

het werken voor het lichaam van de gebruiker te vergemakkelijken. Veel bureaus zijn bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar, zoals een zit-sta bureau, zodat gebruikers op de voor hen meest comfortabele hoogte kunnen zitten of staan. Er zijn ook voetsteunen beschikbaar om een goede houding aan te nemen tijdens het typen of schrijven op een computertoetsenbord. Andere functies zoals monitorarmen stellen gebruikers in staat om documenten bij de hand te houden zonder zich te hoeven inspannen door te ver voorover te leunen.

Het verminderen van ongemak en het verbeteren van prestaties door ergonomie

In het algemeen kan het kiezen van ergonomische werkplekken voor een kantoor talloze voordelen bieden voor zowel werkgevers als werknemers. Ergonomisch ontworpen werkplekken verminderen niet alleen ongemak, maar verbeteren ook de prestaties van werknemers doordat het makkelijker wordt om de hele dag productief te blijven zonder dat ze zich gespannen of vermoeid voelen.

Tweedehands kantoormeubilair

Gebruikt kantoormeubilair kan een uitstekende optie zijn voor zowel bedrijven als particulieren. Voor bedrijven kan het een kosteneffectieve manier zijn om hun kantoorruimte in te richten en toch een hoogwaardige uitstraling te krijgen. Gebruikt meubilair is meestal minder duur dan nieuw meubilair, waardoor men na verloop van tijd budgettaire besparingen kan realiseren. Daarnaast is het vaak mogelijk om meubilair van hogere kwaliteit te vinden voor lagere prijzen wanneer u kiest voor tweedehands artikelen. Dit kan een bedrijf helpen om een aantrekkelijke werkruimte te creëren zonder dat het veel geld kost. Bent u geïnteresseerd in tweedehands kantoormeubilair? Bij De Kantoorinrichter helpen we u graag met uw kantoor inrichten en geven u gedegen advies voor uw wensen.

Duurzaam uw kantoor inrichten

Voor particulieren biedt gebruikt kantoormeubilair nog een voordeel: duurzaamheid. Door te kiezen voor tweedehands artikelen vermindert u de hoeveelheid afval en houdt u materialen weg van stortplaatsen. Door te kiezen voor opgeknapt meubilair of zelfs upcyclede items gemaakt van hergebruikte materialen, kunt u ook uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen – iets waar veel bedrijfseigenaren zich goed bij voelen. Bovendien is er tegenwoordig zoveel online beschikbaar dat u gemakkelijk kunt rondkijken en het perfecte meubel voor uw werkplek kunt vinden zonder dat u uw huis of kantoor hoeft te verlaten. Wij hebben een breed assortiment en helpen u graag met het vinden van uw unieke kantoorinrichting.

Vergadermeubilair

Onmisbaar op kantoor zijn vergaderruimtes. Voor de inrichting daarvan kunt u kiezen uit een zeer groot assortiment, passend binnen elk budget. Belangrijk daarbij is dat u eerst nagaat of u het meubilair in de vergaderruimte voor kortstondig overleg gebruikt of dat het meer bedoeld is voor langdurige vergaderingen. Er kan ook gedacht worden aan flexibel vergadermeubilair zoals bijvoorbeeld klaptafels die voor een korte scrum meeting opgezet kunnen worden en later weer ingeklapt zodat de ruimte gebruikt kan worden voor andere doeleinden.

Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van vergadermeubilair?

Bij het kiezen van meubilair voor een vergaderruimte is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende behoeften van degenen die de ruimte zullen gebruiken. Comfort en duurzaamheid zijn twee belangrijke factoren bij het kiezen van het juiste meubilair voor een vergaderruimte. Het is belangrijk om meubilair te kiezen dat comfortabel genoeg is zodat mensen er langere tijd in kunnen zitten en meubilair dat bestand is tegen de slijtage van meerdere vergaderingen zonder vaak gerepareerd of vervangen te moeten worden.

Gemakkelijk en ergonomisch verantwoord

Indien mogelijk is het ook belangrijk om ergonomische meubelen te kiezen die ontworpen zijn om het lichaam te ondersteunen tijdens lange perioden van zitten. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en de houding te verbeteren tijdens lange vergaderingen. Als u een keuze moet maken tussen verschillende stijlen, ga dan op zoek naar meubilair dat u gemakkelijk kunt herschikken of verplaatsen, afhankelijk van uw behoeften. Zo kunt u zich snel en comfortabel aanpassen als dat nodig is.

Wij kunnen u helpen met uw kantoor inrichten

Tot slot moet ook rekening worden gehouden met de uitstraling bij het selecteren van meubilair voor vergaderruimten; zoek naar opties die passen bij uw algemene ontwerpsfeer en tegelijkertijd functioneel en comfortabel zijn. Denk daarbij ook aan bijvoorbeeld decoratieve accessoires. Deze helpen de sfeer verbeteren in uw vergaderruimte wat zo weer zijn invloed heeft op de productiviteit van uw werknemers. Heeft u vragen over het kantoor inrichten? Wij helpen u daar graag mee verder!

Kantoor akoestiek

U denkt er misschien niet meteen aan bij kantoorinrichting: akoestiek. Maar steeds meer medewerkers ervaren geluidsoverlast op kantoor. Bij kantoor akoestiek gaat het over spraakverstaanbaarheid en nagalmtijd. Bij het kantoor inrichten met akoestische producten is het mogelijk om ruimtes weer in balans te laten komen en storende invloeden zoveel mogelijk te beperken.

Wat valt onder akoestische oplossingen?

Bij het inrichten van uw kantoor is het ook verstandig om na te denken over de akoestiek. Akoestische oplossingen zijn ontworpen om een optimale omgeving te creëren voor een hogere productiviteit en een beter geestelijk welzijn. Geluidsabsorberende materialen kunnen afleidingen helpen verminderen door de hoeveelheid geluid die weerkaatst tegen muren en oppervlakken te verminderen en in plaats daarvan het geluid te absorberen in het materiaal zelf. De nagalmtijd meet hoe lang het duurt voordat een geluid is weggeëbd nadat het is uitgezonden, dus het verminderen van deze tijd kan afleidende echo’s van meerdere gesprekken of andere geluiden op kantoor verminderen. Geluidsmaskering is een techniek waarbij bewust een soort achtergrondgeluid wordt toegevoegd. Dit maakt individuele gesprekken lastiger te onderscheiden en daardoor moeilijker te verstaan voor mensen die wat verder weg zijn. Het doel is niet om communicatie onmogelijk te maken; werknemers kunnen nog steeds met elkaar praten als ze dichtbij zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zachte ruis die overstemt dat er gesprekken gevoerd worden, maar de inhoud van de gesprekken blijft onduidelijk voor anderen.

Andere manieren om geluid te beheersen

Daarnaast zijn er ook fysieke manieren om geluid te beheersen, zoals het gebruik van geluidsschermen. Deze schermen blokkeren of weerkaatsen geluid, waardoor het binnen bepaalde gebieden blijft. Dit is vooral handig in grote gebouwen waar verschillende afdelingen of verdiepingen behoefte hebben aan privacy, zodat het geluid van de ene ruimte niet overloopt naar een andere ruimte.

Opbergen

Het is verstandig om bij het kantoor inrichten stil te staan bij het ordenen en opbergen van spullen op kantoor. Een geschikte kantoorinrichting biedt namelijk ook voldoende opbergruimte. De nieuwere manieren van opbergen verschillen met die van vroeger. In de moderne, digitale kantoren is berging steeds minder persoonlijker geworden en wordt meer gezocht naar groepsspecifieke oplossingen. Producten zoals roldeurkasten, ladenblokken en lockerkasten zijn hiervoor uitermate geschikt.

Horecameubilair

Een kantoor is natuurlijk geen horeca, maar op kantoor wordt wel gegeten. Daarom valt horecameubilair ook onder een goede kantoorinrichting. Hierbij kunt u denken aan een informele hoek, voorzien van akoestisch dempende materialen en producten of een meer standaard uitgevoerde horeca omgeving als uw bedrijfsrestaurant. Met geschikt meubilair wordt de functie van enkel een lunch omgeving verbreed naar een informele ontmoetingsplek. Wanneer u uw bedrijfsrestaurant wilt voorzien van horecameubilair, is het verstandig om ook na te denken over de kleuren die daarbij passend zijn. Uw personeel zal er tijdens pauzes gebruik van maken. Natuurlijke tinten en natuurlijke materialen zullen rust bieden tijdens hun pauze waardoor ze na hun pauze terug kunnen gaan naar hun fijne werkplek om weer productief verder te kunnen met hun werkzaamheden.

Bij De Kantoorinrichter beschikken wij over een breed scala aan kantoorinrichting en kantoormeubilair. Wij helpen u graag met uw zoektocht naar een passende kantoorinrichting.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

hnk-dordrecht-deskbookers
Zo creëert u een moderne kantoorinrichting: 5 tips
Tip 1: zorg voor veel daglicht Een goed verlichte werkplek in een modern kantoor vormt misschien wel de basis van een moderne kantoorinrichting. Niet...
23.09.2015
se_flex_sedus
3 verschillende stijlen kantoorinrichting
U brengt het grootste deel van uw tijd, net als veel anderen, door op kantoor. Dat maakt de inrichting van een kantoor zo belangrijk;...
02.07.2018
sissy-boy16-Hd-formaat-e1536229158948
Ga voor duurzaamheid en zorg voor een circulair kantoor
Ontdek de voordelen van een circulair kantoor en draag bij aan duurzaam ondernemen | Lees hier praktische tips over een duurzaam kantoor
20.11.2019

Onze projecten

IMG-20240220-WA0019
Kantoorinrichting bij Blue 10
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht