Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wanneer is het tijd om uw kantoor te laten renoveren?

Veel mensen denken dat een kantoor slechts een ruimte is met wat bureaus, bureaustoelen en computers. Het is uiteraard meer dan dat. Voor veel mensen is het dé plek waar ze een groot deel van hun kostbare tijd doorbrengen. Het is een plek waar medewerkers zich op hun gemak horen te voelen en zich uiterst kunnen concentreren op hun werk. Er komt dus meer bij kijken dan slechts wat kantoormeubelen in een ruimte plaatsen. Na een tijdje kan het ook merkbaar zijn dat een kantoorruimte aan renovatie toe is. Vaak is dit eerder dan u denkt. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om uw kantoor te laten renoveren?

Wat zijn de redenen voor een kantoorrenovatie?

Verouderde inrichting

Wanneer u het kantoor binnenloopt en het voelt alsof u een stap terug in de tijd zet, is het wellicht tijd voor een verandering. Een moderne inrichting kan niet alleen de productiviteit verhogen, maar ook bijdragen aan het welzijn van uw werknemers.

Uw meubilair is ouder dan 10 jaar

Weet u niet meer wanneer uw kantoormeubilair precies is geïnstalleerd, of is het u onduidelijk wanneer ruimtes voor het laatst zijn gerenoveerd? Als dit tegen een decennium aan zit, is het hoog tijd om het kantoorinterieur te laten vernieuwen. Na tien jaar zijn meubels, vooral exemplaren in kantoren met praktische functies, door hun levenscyclus heen. Bureaustoelen zijn echt op en bureaus zijn in ARBO-opzicht flink verouderd. Tevens wordt er in tien jaar tijd veel uitgevonden als het aankomt op ergonomie en akoestiek. Het laten installeren van akoestische wandpanelen kan uw kantoorruimte als nieuw doen lijken. Geluid zal beter buiten blijven, waardoor medewerkers zich beter kunnen concentreren. Een zit-sta werkplek is tegenwoordig ook populairder dan ooit. Dit is niet vreemd, aangezien afwisselend zittend en staand werken aanzienlijk beter is voor de gezondheid en concentratie van de medewerker. Kijk bij uw renovatie vooral goed naar innovaties die iets kunnen bijdragen aan de kwaliteit van uw kantoorruimte. Op die manier innoveert u pas echt!

Ruimtegebrek

Merkt u dat de ruimte krap wordt? Als bureaus op elkaar gestapeld zijn en vergaderruimtes altijd bezet zijn, kan dit een indicatie zijn dat uw kantoor niet meer voldoet aan de huidige behoeften.

Slijtage

Zichtbare slijtage, zoals bevlekte tapijten, afgebladderde verf of oude kantoormeubels, kan afdoen aan de professionaliteit van uw bedrijf.

Veranderende werkstijlen

De manier waarop we werken evolueert voortdurend. Misschien heeft uw team nu meer behoefte aan flexibele werkplekken, stilteruimtes of brainstormgebieden. Als uw kantoor deze faciliteiten niet biedt, is het wellicht tijd voor een make-over.

Energie-inefficiëntie

Oudere kantoorruimtes zijn vaak minder energie-efficiënt. Een renovatie kan u in staat stellen om te investeren in duurzame technologieën die op de lange termijn kosten besparen.

Uw merk is geëvolueerd

Als de esthetiek van uw kantoor niet langer weerspiegelt wie u als bedrijf bent, is het tijd om een ruimte te creëren die dat wel doet.

De omvang van uw organisatie is veranderd

Tijden zijn nooit hetzelfde. Dit geldt ook voor bedrijven en organisaties. Soms gaan zaken heel goed, maar soms gaat het ook even minder. Dit heeft vaak één-op-één effect op de omvang van uw organisatie. Dit kan zelfs invloed hebben op de manier waarop uw bedrijf georganiseerd is: denk bijvoorbeeld aan samenstellingen van teams. Het spreekt dus voor zich dat kantoren niet jarenlang up-to-date kunnen blijven. Soms moet de kantoorinrichting van uw pand mee veranderen. Als uw organisatie is veranderd en de teams zijn kleiner dan voorheen, dan is het handig als kantoren ook kleiner worden. Met het laten plaatsen van bijvoorbeeld kantoorwanden is dit vrij eenvoudig en prijsvoordelig te realiseren. Naast het scheiden van ruimtes zorgen deze glazen wanden ook voor een open en frisse look in het pand. Dit is een effect dat geen enkele ruimte misstaat! Vooral in een kantoor kan dit zorgen voor een positieve sfeer.

Feedback van werknemers

Uw werknemers zijn uw grootste troef. Als zij aangeven dat veranderingen in de werkomgeving welkom zouden zijn, is het de moeite waard om dit serieus te nemen.

Verbetering van werknemerstevredenheid en retentie

Een frisse, moderne en functionele werkomgeving kan bijdragen aan de tevredenheid en het behoud van uw werknemers. Als u merkt dat de moraal daalt of als het verloop stijgt, kan een vernieuwde werkruimte helpen.

Veiligheidszorgen

Verouderde elektrische systemen, slechte verlichting of niet-ergonomische meubels kunnen risico’s voor de gezondheid en veiligheid opleveren. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid, is het hoog tijd voor een renovatie.

Het gevoel dat het tijd is

Soms is het een simpel gevoel of een verlangen naar verandering. Vertrouw op uw intuïtie. Als u denkt dat het tijd is, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Renoveren is een grote onderneming

Het renoveren van uw kantoor is een grote onderneming, maar de voordelen kunnen enorm zijn. Het kan de productiviteit en tevredenheid van werknemers verhogen, uw merk versterken en zelfs kosten besparen op de lange termijn. Als u enkele van de bovenstaande tekenen herkent, is het wellicht tijd om te investeren in een kantoorruimte die past bij de huidige en toekomstige behoeften van uw bedrijf.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Flexwerken
Zo creëert u een flexruimte op kantoor
Optimaliseer uw kantoor met flexplekken | Leer hoe u alle ruimte benut | Betrek uw werknemers en creëer een moderne, productieve werkplek
08.04.2019
Mobiele-flexruimte
Optimaliseer uw werkplek voor efficiëntie en tevredenheid
Efficiënte inrichting en innovatieve oplossingen. | Ontdek de sleutel tot een prettige en productieve werkplek
30.11.2017
Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor
Van chique glazen wanden tot praktische akoestische oplossingen | Leer meer over moderne kantoorinrichting voor een productievere werkomgeving.
31.08.2015

Onze projecten

IMG-20220413-WA0004
Kantoorinrichting bij TTW
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
Kantoorinrichting bij DSV in Maastricht
009
Kantoorinrichting bij Footlocker