Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan

Voordelen van een zit-sta werkplek

Het gebruik van zit-sta werkplekken kan veel voordelen voor de gezondheid hebben. Mensen die het grootste deel van de dag zitten, zoals kantoorpersoneel, lopen een hoger risico op rugpijn, hart- en vaatziekten en andere gerelateerde problemen. 

Een actiever ingerichte werkplek kan deze risico’s helpen verminderen doordat mensen de hele dag kunnen wisselen tussen zitten en staan.

Staand werken - sta werkplek - sta zit bureau

Zit-sta bureaus zijn altijd goed

U bent sneller bij het koffiezetapparaat, u krijgt meer complimenten over uw nieuwe broek en het is beter voor uw gezondheid. Er zijn genoeg redenen om niet de hele dag achter uw bureau te zitten op uw kantoor. In deze blog laten we u zien waarom de hele dag zitten niet meer van deze tijd is.

Minder kans op gewichtstoename en obesitas door zit-sta bureaus

Van zitten wordt men dikker. Het rekensommetje is eigenlijk heel simpel: als u meer calorieën eet dan u verbrandt, komt u aan. En andersom valt u af. Wist u dat u 170 extra calorieën verbrandt als u een dagdeel staand in plaats van zittend werkt? Leuk feitje, hè. 

Dat zijn al gauw 1000 extra verbrande calorieën per week. Een zit-sta bureau is zo’n gek idee nog niet. Dit bureau is heel eenvoudig in hoogte verstelbaar, waardoor u staan en zitten makkelijk afwisselt.

Meer energie, hogere productiviteit

Bron: Sedus

U zou verwachten dat staand werken veel extra energie kost, maar niets is minder waar. Zit-sta werkplekken geeft de productiviteit en energie van werknemers een flinke boost. Staand werken zorgt onder andere voor een betere doorbloeding. 

Als u staat, pompt uw hart ongeveer 10 keer zoveel bloed door uw lichaam. Het resultaat van deze effectievere bloedcirculatie? Energie en productiviteit!

Een goede gezondheid door een verstelbaar bureau

Studies hebben aangetoond dat staan tijdens het werk de lichaamshouding, bloedsomloop, concentratie en productiviteit kan verbeteren. Staan verhoogt het energieniveau en de hartslag – wat leidt tot een betere mentale helderheid – waardoor het voor mensen die een zit-sta werkplek gebruiken gemakkelijker wordt om alert en betrokken te blijven bij hun werk. 

Dit is vooral gunstig voor mensen die last hebben van vermoeidheid of concentratieproblemen als gevolg van een zittende levensstijl. Wilt u al een zit-sta bureau aanschaffen? Zit-sta bureaus voldoen aan alle eisen voor een ergonomisch verantwoorde werkplek!

Zit-sta bureaus

Door de mogelijkheid om tijdens het werk regelmatig van houding te veranderen, krijgt het lichaam van de gebruiker de kans om zich gedurende de dag op een natuurlijke manier uit te rekken en te bewegen, wat ook het comfort kan verhogen en de belasting op de spieren kan verminderen. 

Bovendien kunnen gebruikers van verschillende lengtes met een in hoogte verstelbaar bureau een ergonomische positie vinden die het beste bij hun lichaam past wanneer ze staan of zitten. Er zijn veel verschillende opties in zit-sta bureaus. U kunt elektrische zit-sta bureaus overwegen of een dubbel zit-sta bureau.

Minder rugklachten

Bron: Actiforce

Een stijve nek, pijnlijke schouders en een zere rug zijn veelvoorkomende klachten na een zittende werkweek. Het lichaam is simpelweg niet gemaakt om zoveel te zitten. Een zit-sta bureau is vaak een goede oplossing tegen rugklachten. 

Het is dan wel belangrijk dat het bureau op de juiste hoogte wordt ingesteld. Die hoogte is niet voor iedereen hetzelfde. Stel het bureau altijd zo in dat de armen in een hoek van ongeveer 90 graden ontspannen op het bureaublad kunnen rusten.

Alle voordelen nog even samengevat

Als u overweegt om zit-sta werkplekken aan te schaffen, is het belangrijk om zowel de potentiële voordelen als de beperkingen van deze apparaten (zit-sta bureaus) te kennen.

Een sta-zit bureau helpt klachten verlichten

Een van de belangrijkste voordelen van een zit-sta bureau is een betere houding en ergonomie. Staan helpt de druk op de nek, rug en schouders te verminderen door de druk op kwetsbare gewrichten te verminderen. 

Het stimuleert ook beweging op subtiele manieren die pijn als gevolg van te lang zitten kunnen helpen verlichten. Daarnaast kan staan positieve psychologische effecten hebben; studies hebben aangetoond dat staan tijdens het werk de concentratie en alertheid verbetert.

Elektrische zit-sta bureaus voor grotere efficiëntie en productiviteit

Bij het kiezen van een zit-sta bureau is het verstandig om te zoeken naar modellen met instelbare hoogtes waarbij u handmatig of elektrisch uw hoogtebereik kunt aanpassen. 

Dit zorgt voor maximaal comfort als u staat of zit; u moet ook op zoek gaan naar modellen met brede poten, zodat u zich makkelijker kunt verplaatsen zonder het hele bureau op te hoeven tillen.

Let ook op materialen zoals duurzaam plastic dat niet na verloop van tijd corrodeert door omgevingsfactoren zoals vocht of hitte. Tot slot zijn veel zit-sta werkplekken voorzien van ingebouwde antivermoeidheidsmatten of opbergplanken – dit kan handig zijn als u van plan bent uw werkplek vaak te gebruiken.

Zit-sta bureaus

Uiteindelijk kan investeren in een goed zit-sta werkstation leiden tot een grotere efficiëntie en productiviteit gedurende de dag – zorg er wel voor dat u van tevoren onderzoek doet, zodat u weet welke functies voor u belangrijk zijn!

Wij helpen jou comfortabel te werken

Elektrisch verstelbaar sta zit bureau - De kantoorinrichter

Wij helpen u graag aan de perfecte, meest comfortabele werkplek. Wij hebben zit-sta werkplekken in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld elektrisch verstelbare exemplaren, die verkrijgbaar zijn in enkel- of duo-bench. 

Ook hebben wij zit-sta bureaus met geheugeninstelling voor voorkeuren per gebruiker, of een eenvoudige hoogte- en laagtebediening die tot op de centimeter nauwkeurig is. 

Wilt u een zit-sta bureau kopen voor uw ergonomische werkplek maar weet u nog niet welke het beste bij u en uw kantoor past? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder in uw zoektocht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Duo-benches-met-gekleurde-akoestische-bureauwanden-1
3 tips om uw bedrijfsidentiteit terug te laten komen in de kantoormeubelen
Slimme manieren om uw bedrijfsidentiteit terug te laten komen in kantoormeubilair | Breng uw identiteit tot leven met design kantoormeubilair.
19.06.2018
Deblick_Acoustics_Wallsystems_1
Akoestische wandpanelen op kantoor
Verbeter de akoestiek met akoestische wandpanelen | Verhoog de productiviteit en creëer een moderne werkomgeving | Lees er hier alles over
04.01.2019
oplusa_meraki_0665
Door het gebruik van tapijt op kantoor verbeter je de akoestiek
Ontdek hoe tapijt geluid absorbeert en een comfortabele werkruimte creeërt | Lees al onze praktische tips om de akoestiek te verbeteren.
10.03.2021

Onze projecten

DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon
IMG-20181022-WA0015-800x800
Kantoorakoestiek verbetering bij Lumileds