Zoek
Sluit dit zoekvak.

Akoestische wandpanelen op kantoor

Waarom akoestische wandpanelen

Herkent u het? U zit op kantoor en probeert te werken aan een opdracht die morgen af moet zijn. Hiervoor moet u zich even een uurtje concentreren. Lijkt geen probleem, toch? Helaas wordt uw concentratie steeds verstoord door lawaai en nagalm van andere medewerkers. 

Slechte akoestiek is erg vervelend. Maar er is goed nieuws. Dit probleem kan heel gemakkelijk opgelost worden met behulp van geluiddempende panelen. Daarmee creëert u een goede akoestiek, waardoor de productiviteit en het werkplezier van medewerkers weer omhoog schiet. 

Benieuwd naar wat akoestische wanden voor u kunnen betekenen? U leest het in deze blog.

Wat is de functie van kantoor wandpanelen?

De belangrijkste functie van een akoestisch paneel is verbetering van de akoestiek. Het zijn geluidsabsorberende, akoestische panelen. Dat betekent dat wanneer er op kantoor overlast is door slechte akoestiek, denk aan galmende ruimten of luid pratende medewerkers, deze akoestische wandpanelen het geluid opvangen en dempen. 

Prima akoestische oplossingen dus! Naast dat de wandpanelen de akoestiek verbeteren, geven ze ook nog eens een moderne uitstraling aan het kantoor door een betere inrichting en daarmee een prettigere werkomgeving.

Mogelijkheden in akoestische oplossingen

Akoestische plafond oplossingen - baffles

Een akoestisch paneel kan op meerdere manieren ingezet worden. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

  1. Akoestische plafondpanelen                                                                                                                                                  
  2. Akoestische scheidingswanden                                                                                                                                             
  3. Akoestische wandbekleding / wandpanelen

Zocht u naar meer mogelijkheden om te zorgen voor prettige akoestiek in uw kantoor? Het akoestische paneel kan op meerdere manieren hinderlijke galm wegnemen én voor een sfeervolle uitstraling zorgen. 

Bij De Kantoorinrichter helpen we u graag in uw zoektocht naar de perfecte geluidsabsorberende panelen. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar voor uw akoestische wanden zodat in elke ruimte gezorgd kan worden voor goede akoestiek.

 

Voordelen van akoestische panelen

Geluiddempende panelen hebben nog meer voordelen. Ze zorgen niet alleen voor een esthetisch aangenamere sfeer, maar ze helpen ook het geluidsniveau te verlagen, waardoor er gerichter kan worden gewerkt. 

Akoestische wandpanelen werken als geluidsabsorbers en helpen de hoeveelheid galm en echo’s in een kantoorruimte te verminderen. Het installeren van akoestische wandpanelen kan helpen bij het creëren van een stillere omgeving waarin werknemers zich beter kunnen concentreren op hun taken zonder te worden afgeleid door achtergrondgeluiden.

Hieronder staan de voordelen nog eens goed op een rijtje:

1. Verbeterde geluidskwaliteit:

Akoestische panelen, oftewel geluidsabsorberende panelen, absorberen en verminderen echo en galm, wat resulteert in een betere spraakverstaanbaarheid, helderder geluid en algehele audio-ervaring.

2. Lawaaivermindering:

Akoestische panelen kunnen helpen om storende geluiden als achtergrondgeluiden in de kantooromgeving te verminderen; dit is vooral belangrijk als er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden of als machines op een hoog decibelniveau draaien.

3. Stijlvol ontwerp:

Veel akoestische panelen worden geleverd met een scala aan aantrekkelijke kleuren, patronen en texturen, zodat ze in elk bedrijfsdecor passen zonder misplaatst te lijken.

4. Eenvoudige installatie:

De meeste akoestische panelen zijn ontworpen voor snelle montage en hebben eenvoudige montagesystemen waardoor ze snel en gemakkelijk in elke werkruimte geïnstalleerd kunnen worden zonder dat er extra gereedschap of materialen nodig zijn.

5. Lage onderhoudskosten:

Eenmaal goed gemonteerd vereisen akoestische panelen weinig onderhoud; af en toe afstoffen kan nodig zijn, maar dat is het wel zo’n beetje!

6. Kosteneffectieve oplossing:

In vergelijking met traditionele bouwisolatiematerialen zoals gipsplaat of gipsplaten, bieden akoestische panelen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding – ze presteren niet alleen goed, maar door hun lage kosten zijn ze ook een aantrekkelijke optie voor bedrijven met een beperkt budget.

 

Goede akoestiek zorgt voor een betere mentale gezondheid

Naast het verbeteren van de concentratie, kunnen akoestische panelen bijdragen aan een betere mentale gezondheid in een kantooromgeving. Door de achtergrondgeluiden te verminderen, is er op kantoren minder stress en spanning onder de werknemers, omdat ze niet constant hun oren hoeven te spannen om goed te kunnen horen of concurrerende gesprekken hoeven te filteren door de slechte akoestiek. 

Deze verbeterde omgeving is niet alleen bevorderlijk voor de productiviteit, maar ook voor het welzijn van de werknemers.

Akoestische panelen zijn relatief eenvoudig en goedkoop

Bovendien zijn akoestische panelen relatief eenvoudig en goedkoop te installeren en te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat u zeker iets vindt dat perfect past bij de stijl van uw kantoorinrichting. 

Akoestische wandpanelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die jarenlang meegaan met minimaal onderhoud, waardoor ze een geweldige langetermijninvestering zijn voor elk bedrijf dat zijn werkomgeving wil optimaliseren.

Goede plaatsen voor akoestische wandpanelen in uw kantoor

Om het beste resultaat te krijgen met de wandpanelen op kantoor is een goede locatie nodig. Een open kantoorruimte zorgt vaak voor het nagalmen van geluiden, vooral als het om een grote ruimte gaat. Een wandpaneel in een open kantoor is dan een van de beste opties om dit tegen te gaan. 

Ook in vergader- en conferentiezalen zijn deze panelen onmisbaar. Verder kunnen de wandpanelen op kantoor bijvoorbeeld geplaatst worden in de kantine of lobby. Hebt u ze liever op een andere locatie dan hierboven genoemd? Ook geen probleem. Wandpanelen passen in bijna elke ruimte.

Akoestische wandpanelen naar eigen ontwerp

Geen enkel kantoor is hetzelfde, dus waarom zouden wandpanelen wel hetzelfde moeten zijn? Om die reden hebben wij een ruim aanbod van wandpanelen. De panelen kunnen op maat worden aangepast, van posterformaat tot de volle breedte of hoogte van wanden. 

De kleuren van de panelen zijn ook zelf te bepalen, zodat ze helemaal bij uw kantoor passen. Liever geen effen kleur? Kies dan panelen met een print. Wij hebben een eigen fotodatabase met allerlei soorten prints. 

Zit daar niks voor u tussen? Dan is er ook de mogelijkheid om een eigen foto aan te leveren die gebruikt wordt voor uw panelen. Kortom, de keuze is reuze en zo zit er voor elk kantoor wel wat bij.

De voordelen van akoestische wandpanelen voor kantoor samengevat

Wandpanelen brengen een aantal voordelen met zich mee. Medewerkers brengen het grootste deel van hun tijd door op kantoor en met deze panelen kunnen zij prettiger werken. Want wandpanelen zorgen voor een betere akoestiek. 

Bij minder geluidsoverlast ontstaat er een prettigere werksfeer en een hogere arbeidsproductiviteit. Uiteindelijk zullen de panelen zich dus vanzelf gaan terugverdienen. Wandpanelen geven het kantoor bovendien een modernere en luxere uitstraling die ook bijdraagt aan het comfort van de medewerkers. Eigenlijk mogen kantoor wandpanelen dus niet ontbreken.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018
Optimaal-gebruik-maken-van-de-ruimte-in-een-klein-kantoor
Klein kantoor inrichten? Zo doet u dat
Praktische tips en voorbeelden voor het inrichten van een klein kantoor | Maak van uw beperkte ruimte een werkplek vol met sfeer.
08.08.2019
Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Innovatief werken
Het verschil tussen een innovatief kantoor en innovatief werken Innovatief werken “Innovatief werken” heeft betrekking op de manier waarop taken worden uitgevoerd binnen een...
03.10.2022

Onze projecten

IMG-20240220-WA0019
Kantoorinrichting bij Blue 10
Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven
CNV akoestisch wandpaneel
Verbouwing en herinrichting bij CNV Connectief