Circulaire kantoorinrichting

Circulaire economie

Met elkaar kunnen we er niet meer onderuit. Er moet iets gebeuren. Nee, eigenlijk moet er veel gebeuren. Het milieu, de aarde, de toekomst van onze kinderen vragen om onze aandacht. Bewustzijn is noodzakelijk. We merken dat er steeds meer sprake is van een circulaire maatschappij.

Is het nog niet helemaal duidelijk wat dit inhoudt? De circulaire economie wordt wel omschreven als een economie die het hergebruiken van grondstoffen en producten stimuleert en maximaliseert. Vernietiging van materialen moet steeds meer worden tegengaan. Dit is ook belangrijk voor kantoormeubilair.

Kies voor een circulaire kantoorinrichting

De nieuwe trend rondom circulaire kantoormeubelen is niet meer weg te denken uit de kantoorinrichting. Een breed scala aan fabrikanten neemt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid erg serieus. Denk dan aan zaken als het plaatsen van zonnepanelen op daken van fabriekshallen, waardoor in eigen energiebehoefte kan worden voorzien of aan het innemen van gebruikte materialen om deze weer om te zetten in duurzame producten. Ook de restproducten van vroeger worden vaak goed doordacht omgezet in nieuw ontwikkelde producten en zo tot een minimum gereduceerd. In de nieuwe ontwerpen worden onderdelen al zo op elkaar afgestemd dat demontage en hergebruik worden vergemakkelijkt aan het einde van de eerste levenscyclus.

Wij staan voor een goede samenwerking en stimuleren duurzaamheid

Als projectinrichter kiezen we dan ook de samenwerking met deze partijen, om zo ons steentje bij te kunnen dragen. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een tweede leven aan uw gebruikte meubilair te geven. Zo stimuleert De Kantoorinrichter de circulaire economie!

Uiteraard is het van belang een evenwicht te vinden tussen een mooie inrichting en het circulaire aspect. Hebt u er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om nieuwe bladen op bestaande onderstellen te leggen? Of uw bestaande stoelen opnieuw te laten vullen en stofferen?

De Kantoorinrichter kan u met al deze mogelijkheden van dienst zijn! Wilt u meer weten hoe wij over uw bedrijf en de circulaire economie aankijken? Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bij ons is dit onderwerp geen marketingtool, maar zijn we hier op een serieuze manier mee bezig.

Een circulaire kantoorinrichting doet u zo

Het creëren van een circulair, duurzaam kantoorontwerp is een belangrijke stap voor elk bedrijf of organisatie die waarde hecht aan duurzaamheid en milieubewustzijn.

Duurzaamheid door energie-efficiëntie

Een van de belangrijkste elementen van een circulair kantoorontwerp is energie-efficiëntie. Door te investeren in energiezuinige verlichting, verwarming en koelsystemen kunnen kantoren hun ecologische voetafdruk drastisch verminderen en tegelijkertijd geld besparen op de energierekening. LED-verlichting kan tot 70% efficiëntere verlichting leveren dan traditionele lampen en kan tot 50 keer langer meegaan. Daarnaast kan het gebruik van zonne-energie de uitstoot nog verder terugdringen en na verloop van tijd kosten besparen.

Uw kantoor circulair inrichten met natuurlijk licht

Bij het ontwerpen van de kantoorindeling is het belangrijk om te bedenken hoe werknemers zich door de ruimte zullen bewegen en hoe het meubilair zal worden opgesteld. Om de toegang tot natuurlijk licht te maximaliseren, moeten ramen op strategische plaatsen in het kantoor worden geplaatst. Dit kan helpen om de verlichtingskosten te verlagen en zorgt voor een comfortabelere werkomgeving. Bij de keuze van het meubilair moet rekening worden gehouden met ergonomie en moet de samenwerking tussen teams worden bevorderd, terwijl er toch ruimte is voor individuele werkplekken.

Circulair kantoormeubilair door tweedehands kantoormeubelen

Een circulair kantoorontwerp benadrukt ook het verminderen van afval en het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk. Investeren in producten die gemaakt zijn van gerecyclede producten is een geweldige manier om de impact op het milieu te verminderen die gepaard gaat met het produceren van nieuwe materialen uit grondstoffen. Als er nieuwe spullen nodig zijn, kies dan waar mogelijk voor spullen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of bamboe in plaats van plastic of metaal. Waar mogelijk moeten ook herbruikbare borden en keukengerei worden gebruikt in plaats van wegwerpborden.

Groene technologie in het circulair ontwerpen

Het gebruik van groene technologieën zoals bewegingssensoren voor verlichtingsregeling kan helpen om het energieverbruik nog verder terug te dringen door de verlichting automatisch uit te schakelen als er niemand in een kamer of ruimte van het kantoorgebouw aanwezig is. Slimme thermostaten kunnen worden gebruikt om de temperatuur te regelen op basis van de bezettingsgraad en de buitentemperatuur, wat helpt energie te besparen in zowel koude als warme klimaten. Geautomatiseerde waterkranen beperken onnodig watergebruik en zorgen ervoor dat bedrijven geen geld verspillen aan papieren handdoeken om handen te drogen na het wassen in de wasbakken van de toiletten.

Uw bestaande inrichting veranderen naar circulair kantoormeubilair

In het algemeen is investeren in een circulair kantoor gunstig voor zowel bedrijven die duurzamer willen worden als hun werknemers die profiteren van een gezondere werkomgeving met een verbeterde atmosfeer en luchtkwaliteit dankzij een verminderde afvalproductie en een efficiënt gebruik van hulpbronnen zoals energie- en waterverbruik. Met wat doordachte planning vooraf is het eenvoudig om een milieuvriendelijke werkplek te creëren die duurzaam blijft tot ver in de toekomst!

Wij helpen u verder in het verduurzamen van uw kantoor

De Kantoorinrichter is een geweldige partner voor uw duurzame kantoorinrichting. Wij leveren milieuvriendelijk meubilair en accessoires van hoge kwaliteit die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Onze producten zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled plastic, hernieuwbaar hout en gerecycled metaal. Wij zorgen voor een circulair rapport indien gewenst en helpen u graag in uw zoektocht naar tweedehands kantoormeubilair of bruikbare onderdelen voor uw nieuwe kantoormeubelen. Ben u geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op!

Bekijk voor meer informatie

De-Vorm-Lookbook-49

Duurzame kantoorinrichting

Home De Kantoorinrichter maakt duurzame kantoorinrichting eenvoudig We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ook wat kantoorinrichting betreft wordt duurzaamheid steeds

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Ocean Fish
Kantoorinrichting bij Ocean Fish
CWS 11
Kantoorinrichting en complete kantoorverbouwing bij CWS
Akoestische plafondpanelen
Kantoorinrichting bij Re-Aves

Blog & nieuws

csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018
Showroom Satelliet Breda - Work Lounge
Hier moet u op letten bij de indeling van uw kantoor
Optimaliseer ruimtegebruik, flexibiliteit en werkplezier | Leer hoe flex-werkplekken bijdragen aan een productieve werkomgeving.
25.09.2017
hnk-dordrecht-deskbookers
Zo creëer je een moderne kantoorinrichting: 5 tips
Tip 1: zorg voor veel daglicht Een goed verlichte werkplek in een modern kantoor vormt misschien wel de basis van een moderne kantoorinrichting. Niet...
23.09.2015

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]