Duurzame kantoorinrichting

De Kantoorinrichter maakt duurzame kantoorinrichting eenvoudig

We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ook wat kantoorinrichting betreft wordt duurzaamheid steeds vaker als uitgangspunt genomen. Toch blijkt in de praktijk vaak dat het lastig kan zijn de juiste, duurzame keuzes te maken.

Het belang van duurzame kantoorinrichting

Bij de Kantoorinrichter hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. We zijn ons er ook van bewust dat we met onze diensten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de duurzaamheid van onze klanten. Daarom proberen we milieubewuster te kijken naar onze manier van kantoorinrichting. Zo krijgt de recycling van bestaande producten steeds meer aandacht, bijvoorbeeld door gebruikte bureaustoelen opnieuw te stofferen.

Daarnaast geven we bij de inkoop van producten veel aandacht aan het selecteren van leveranciers die eenzelfde betrokkenheid bij het milieu tonen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw kantoor wordt ingericht met meubilair dat op duurzame wijze is gemaakt en minder belastend is voor het milieu.

Het huren of leasen van kantoormeubelen

Een gemakkelijke maar effectieve manier om uw kantoorinrichting duurzamer te maken is door meubels van ons te huren of leasen in plaats van nieuwe kantoormeubelen te kopen. Doordat de kantoormeubelen eigendom blijven van de Kantoorinrichter, kunnen wij ze makkelijker weer terugnemen en inzetten bij andere klanten indien meubilair bij u overbodig is geworden. Bijkomend voordeel is dat u hierdoor vaak ook goedkoper uit bent, aangezien u enkel betaalt voor het meubilair dat u gebruikt. Zo wordt duurzaam ondernemen nog interessanter!

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

Duurzaam kantoormeubilair: wat houdt dat in?

Er zijn verschillende manieren om met uw keuze voor kantoormeubilair bij te dragen aan een duurzame samenleving. Bij duurzaam meubilair gaat het meestal om hoogwaardige producten die lang mee gaan en die niet teveel belastend zijn voor het milieu. Een aanzienlijk gedeelte hiervan is afhankelijk van de manier waarop het meubilair voor uw kantoor is geproduceerd.

De onderstaande punten helpen ons bepalen in welke mate meubelen volgens een duurzaam proces zijn gemaakt:

Hergebruik of herstoffering van kantoormeubilair

Er zijn verschillende manieren om met uw keuze voor kantoormeubilair bij te dragen aan een duurzame samenleving. Bij duurzaam meubilair gaat het meestal om hoogwaardige producten die lang mee gaan en die niet teveel belastend zijn voor het milieu. Een aanzienlijk gedeelte hiervan is afhankelijk van de manier waarop het meubilair voor uw kantoor is geproduceerd.

De onderstaande punten helpen ons bepalen in welke mate meubelen volgens een duurzaam proces zijn gemaakt:

Gebruik van duurzame materialen en producten

Wanneer we kiezen voor het gebruik van nieuwe producten, doen we dat wel zo duurzaam mogelijk. Zo kijken we of er bij het ontwerpen rekening is gehouden met de duurzame inzetbaarheid: zijn de materialen stevig en van natuurlijke grondstoffen gemaakt? Daarnaast kijken we of het product uit materialen bestaat die recyclebaar zijn en of tijdens de productie geen schadelijke stoffen zijn gebruikt.

Beperking van de CO2 uitstoot

Naast de schadelijke stoffen die vrijkomen bij productie is een beperking van de CO2 uitstoot ook een belangrijke factor in de ontwikkeling van een volledig duurzame manier van werken. Hierbij speelt transport een grote rol. Zo proberen we producten in te kopen bij bedrijven die groene transportopties mogelijk maken en bieden we een uitgebreide keuze aan producten die dichtbij huis geproduceerd worden.

Gecertificeerde toeleveranciers

Door te werken met gecertificeerde toeleveranciers weten we ons ervan verzekerd dat onze partners op dezelfde betrokken wijze werken aan het ontwikkelen van duurzame producten. Certificeringen zijn er in een aantal varianten en bedrijven met dergelijke certificeringen worden regelmatig aan controle onderworpen.

Wilt u meer weten over duurzame kantoorinrichting? Neem dan contact op met onze enthousiaste medewerkers.

Circulaire kantoorinrichting

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Gemakkelijke tips voor een duurzaam kantoor

Een van de beste manieren om uw dagelijkse impact op het milieu te beperken is door te letten op het energieverbruik bij u op kantoor. Bijkomstig voordeel is dat u met deze stappen ook uw energiekosten verlaagd.

Led verlichting

Door gebruik te maken van led verlichting bespaart u veel elektriciteit. Led is vele malen efficiënter dan andere vormen van verlichting en kan vaak op originele manieren toegepast worden, hetgeen kan zorgen voor leuke toevoegingen aan uw inrichting.

Groene kantoorplanten

Groene kantoorplanten kunnen opgesteld worden tussen bureaus waardoor zij bij warm weer bijdragen aan verkoeling van de ruimte. Zo is het gebruik van airconditioning minder vaak nodig en zijn uw werknemers ook bij warm weer productiever. En natuurlijk zijn planten ook een mooie toevoeging aan uw inrichting!

Circulaire kantoorinrichting en circulair inrichten

In het kader van duurzame inrichting wordt ook vaak gesproken over de circulaire economie en circulaire kantoorinrichting. Wanneer we spreken over circulair inrichten ligt de nadruk op het beperken van afval. We proberen materialen te hergebruiken om zo de duurzame inzetbaarheid van grondstoffen te vergroten.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Daiichi-Sankyo-37
Kantoorinrichting bij Daiichi Sankyo
kaam2
Kantoorinrichting bij Van Kaam & Partners
IMG_20180206_133512_555-800x800
Kantoorinrichting Kennisplein CNV vakmensen

Blog & nieuws

Vayner-Media-ontvangstruimte
Ontvangstruimte inrichten; zo maakt u een goede eerste indruk
Ontvang uw gasten in stijl met een goed ingerichte ontvangstruimte | Maak een goede eerste indruk en laat uw bedrijfsidentiteit stralen.
19.04.2018
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018
markant_dynamisch_werken1
Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan
Verlaag gezondheidsrisico's, verhoog energie en productiviteit | Verminder rugklachten met ergonomisch ontworpen zit-sta bureaus.
13.07.2018