Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans

De werkvloer, een plek waar dagelijks vele duizenden mensen in Nederland zich bevinden. Een plek waar u graag geïnspireerd raakt voor het uitvoeren van uw werkzaamheden. Een plek waar rust en creativiteit samen horen te komen en goed in balans zijn. 

Bent u op zoek naar kantoorinrichting inspiratie? Deze ideeën dragen bij aan een inspirerende en creatieve, nieuwe kantoorinrichting. Kantoormeubilair is namelijk niet altijd makkelijk te kiezen, wij helpen u er graag mee verder.

Orde in de chaos op kantoor

Wilt u uw kantoor inrichten en tegelijkertijd zorgen voor een nette maar gezellige sfeer? Op een werkplek waar veel papier aan bod komt, is het moeilijk om orde en overzicht te houden en het kantoor netjes te houden. 

Gelukkig bestaan er meerdere opbergmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een kast neerzetten die naast het opbergen ook meteen functioneert als afscheiding van de ruimte. Handig voor wanneer u meerdere open kantoren binnen één grote ruimte wilt laten ontstaan. Alles wat u op kunt bergen, slingert in elk geval niet rond op het bureau.

Uw kantoor inrichten begint met een goede organisatie en overzicht

Het creëren en behouden van een ordelijke en opgeruimde kantooromgeving begint met organisatie. Door een systeem van archivering en opslag op te zetten, voorkomt u dat papierwerk, voorraden en andere spullen rommel worden.

Om te beginnen is het belangrijk om speciale ruimtes in te richten voor elk item dat moet worden opgeborgen. Het kan handig zijn om planken of laden te labelen met het soort spullen dat daar moet worden opgeborgen. Dit helpt ervoor te zorgen dat alles een plek heeft en terug wordt gebracht naar de aangewezen plek als het niet wordt gebruikt.

Een kleurrijke akoestiek

De akoestiek van een werkplek is erg belangrijk. In eerste instantie zal u misschien niet stilstaan bij het belang van kantoor akoestiek, maar geluidsoverlast op de werkvloer zorgt voor veel frustraties. 

Om dit te voorkomen zijn er meerdere systemen ontworpen, waaronder bureauwanden, systeemplafonds, wandpanelen en designobjecten die de kantoor akoestiek van de ruimte optimaliseren. 

Deze systemen hebben niet alleen een praktische werking, maar zorgen ook meteen voor een leuke en creatieve toevoeging aan het interieur.

Groen op de werkvloer

Een inspirerende werkplek draagt bij aan de productiviteit op de werkvloer. Als u kantoorinrichting inspiratie zoekt, worden planten vaak over het hoofd gezien, maar eigenlijk zijn planten de perfecte finishing touch. 

Planten zorgen voor een goede luchtvochtigheid, nemen vervuilende gassen zoals schoonmaakmiddelen op en door de zuurstoftoevoer zorgen planten voor minder stress. De werkvloer voorzien van planten doet de gezondheid van werknemers dus ten goede, wat weer een positieve uitwerking heeft op de productiviteit. In elk bedrijf past een goede dosis planten die zorgen voor een fijne werkplek.

Natuurlijk licht

Naast dat voldoende planten goed zijn voor de gezondheid van uw werknemers, is voldoende lichtinval ook van belang. Door te zorgen voor voldoende, natuurlijk licht oogt uw werkplek al snel als een grote, open ruimte die er ook gelijk een stuk gezelliger uit ziet. Want zeg nou zelf, niemand kijkt graag naar een donkere kantoorruimte.

Naast dat natuurlijk licht belangrijk is, kunt u ook sfeerverlichting overwegen. Verschillende soorten verlichting kunnen uw kantoorpand op een gemakkelijke manier sfeervol maken en er tegelijkertijd voor zorgen dat de concentratie van uw werknemers verbetert.

Lounge ruimte

Creëer op kantoor ook ruimtes waar werknemers even lekker tot rust kunnen komen in hun pauzeruimte of waar klanten kunnen wachten op hun afspraak. Even iets anders dan achter een bureau zitten kan erg inspirerend werken voor de hersenen. 

Een gelegenheid creëren om mensen met elkaar in contact te brengen en te laten brainstormen, geeft een positieve werking op de arbeidsproductiviteit. De indeling van zo’n ruimte hoeft helemaal niet gecompliceerd te zijn. 

Een paar fijne stoelen of een bank, een leuk vloerkleed en wat schilderijen aan de muur kunnen al veel doen. Misschien denkt u hierbij aan een industriële kantoorinrichting of juist een Scandinavische stijl met witte muren voor een prettige sfeer. 

Er zijn veel mogelijkheden om uw kantoor van een moderne kantoorinrichting te voorzien in elke stijl die u wenst.

 

De Kantoorinrichter helpt u verder

Wilt u meer inspiratie opdoen? Wij gaan graag met u in gesprek over uw kantoorinrichting en denken met plezier mee om samen tot een perfecte inrichting te komen die zorgt voor de sfeer die u in gedachten heeft.

 

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

c84a7c5bfd2d10d52939426de1008243
Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen
Lees hier de geheimen van een werkplekinrichting die mensen doet verlangen naar kantoor | Vijf tips voor de perfecte werkplekinrichting
12.11.2018
csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018
Akoestisch-raster
Kantoor-akoestiek: alles wat je wilt horen. Of juist niet
Is het die immer klagende collega? De waardeloze radiator of de oncomfortabele bureaustoel? Nee hoor. Geluid blijkt verreweg de grootste stoorzender op kantoor. Een...
16.10.2018

Onze projecten

Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco
DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
11.Hays
Kantoorinrichting en kantoorrenovatie bij HAYS