4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor

In de hedendaagse kantoorwereld is er een duidelijke verschuiving naar het gebruik van flexwerkplekken. Dit houdt in dat u niet meer gebonden bent aan één vast bureau, maar de vrijheid heeft om dagelijks een nieuwe plek te kiezen die past bij uw werkzaamheden of stemming. Het verdelen van grote open ruimtes in meer afgescheiden werkgebieden kan eenvoudig worden gerealiseerd met scheidingswanden. Deze wanden dragen niet enkel bij aan een betere akoestiek, wat zorgt voor minder geluidsoverlast, maar geven u ook de gewenste privacy tijdens uw werkzaamheden. Bent u benieuwd naar de diverse mogelijkheden? In dit artikel nemen we u mee langs diverse inspirerende voorbeelden van scheidingswanden in moderne kantooromgevingen.

De glazen scheidingswand: meer dan enkel stijl

Bent u op zoek naar een manier om uw kantoor een stijlvolle en moderne touch te geven? Overweeg dan een glazen scheidingswand. Het gebruik van glas zorgt ervoor dat ruimtes van elkaar gescheiden worden, terwijl er toch een open en luchtige sfeer blijft heersen. Hierdoor krijgt uw kantoor direct een chique en eigentijdse uitstraling.

Optie tot matteerfolie

De keuze is aan u: wilt u een transparante uitstraling, dan zijn volglaswanden ideaal. U kunt er moeiteloos doorheen kijken, wat zorgt voor een gevoel van continuïteit en verbinding. Maar wanneer privacy de boventoon moet voeren, bijvoorbeeld in een vergadering, dan bieden glaswanden voorzien van matteerfolie een perfecte oplossing. Ze zorgen voor de nodige discretie, terwijl de luxe uitstraling behouden blijft.

Natuurlijk licht voor een productievere kantooromgeving

Een niet te onderschatten voordeel van glazen scheidingswanden is de doorlaat van natuurlijk licht. Hierdoor oogt uw kantoor niet alleen ruimtelijker, maar profiteert u ook van de positieve effecten van daglicht op het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers. Het is duidelijk: een glazen scheidingswand is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een slimme investering voor een productieve kantooromgeving.

De akoestische scheidingswand: uw oplossing voor een stiltebehoefte

Overweegt u de akoestiek van uw kantoorruimte te verbeteren? De akoestische scheidingswand is dan wellicht wat u zoekt. Deze wanden zijn speciaal ontworpen met materialen die geluiden optimaal absorberen. Het resultaat? Een aanzienlijke vermindering van galm en achtergrondgeluiden in de ruimte. Dit draagt bij aan een rustigere werkomgeving waarin u en uw collega’s zich beter kunnen concentreren.

Een akoestische scheidingswand als praktische oplossing

Naast de akoestische voordelen bieden deze scheidingswanden ook een praktische oplossing voor de indeling van uw kantoor. Dankzij hun handzame formaat kunt u eenvoudig meerdere afzonderlijke werkplekken creëren, zonder dat de ruimte te vol aanvoelt. En heeft u behoefte aan flexibiliteit? De wanden zijn niet alleen licht van gewicht, maar sommige modellen zijn ook uitgerust met wielen. Dit maakt het voor u gemakkelijk om ze te verplaatsen en uw kantoorindeling naar wens aan te passen. Kortom, de akoestische scheidingswand combineert functionaliteit met een verbeterde geluidskwaliteit voor uw kantoorruimte.

De roomdevider: flexibiliteit en privacy

Roomdividers zijn veelzijdige scheidingswanden die uw kantoorruimte optimaliseren met tal van voordelen. Ze bieden flexibiliteit door kantoortuinen aan te passen aan de behoeften van verschillende teams en afdelingen, zijn verplaatsbaar en herconfigureerbaar voor een dynamische omgeving. Daarnaast leveren ze effectieve privacyoplossingen in open kantooromgevingen, bevorderen ze de akoestische omgeving en bieden esthetische veelzijdigheid om naadloos in uw kantoorinrichting te passen. Kortom, roomdividers zijn een waardevolle toevoeging aan uw kantoor en bieden flexibiliteit, privacy, akoestisch comfort en visuele aantrekkelijkheid.

De plantenwand: groen voor werk en welzijn

Plantenwand op kantoor

In uw kantooromgeving brengen plantenwanden veel voordelen met zich mee. Allereerst dragen ze bij aan een verbeterde luchtkwaliteit doordat ze schadelijke stoffen absorberen en zuurstof vrijgeven, waardoor de werkomgeving gezonder wordt. Daarnaast hebben deze groene oases een kalmerend effect op medewerkers, wat stressniveaus vermindert en de productiviteit en het welzijn bevordert. Bovendien dragen planten bij aan akoestische verbetering door geluidsgolven te absorberen en te dempen, wat resulteert in een stillere en comfortabelere omgeving. Tot slot voegen plantenwanden een esthetisch aantrekkelijk element toe aan de ruimte, waardoor een positieve eerste indruk wordt gecreëerd voor bezoekers. Kortom, plantenwanden zijn een waardevolle toevoeging aan uw kantoorinrichting met diverse voordelen voor zowel het milieu als de mensen die er werken en bezoeken.

De designwand: een elegante touch voor uw interieur

Als u puur en alleen een scheidingswand zoekt voor akoestische verbetering, dan is de designwand misschien niet uw eerste keuze. Maar, als het gaat om het verrijken van de sfeer en het complementeren van uw kantoorinrichting, dan is de designwand een uitmuntende keuze

De designwand: een elegante touch voor uw interieur

De designwand is meer dan alleen een functionele afscheiding: het is een artistieke aanvulling die flair en stijl brengt naar uw kantoorruimte. Met een designwand kunt u een statement maken en een uniek karakter geven aan uw werkomgeving. Kies voor een designwand als u niet alleen ruimtes wilt verdelen, maar ook een onderscheidend en smaakvol interieur wenst te creëren.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

sissy-boy16-Hd-formaat-e1536229158948
Ga voor duurzaamheid en zorg voor een circulair kantoor
Ontdek de voordelen van een circulair kantoor en draag bij aan duurzaam ondernemen | Lees hier praktische tips over een duurzaam kantoor
20.11.2019
Flexwerken
Zo creëer je een flexruimte op kantoor
Optimaliseer uw kantoor met flexplekken | Leer hoe u alle ruimte benut | Betrek uw werknemers en creëer een moderne, productieve werkplek
08.04.2019
kantoor-verbouwen
4 punten waar u op moet letten bij een kantoorrenovatie
Transformeer uw kantoor naar een moderne, efficiënte en duurzame werkomgeving | Ontvang waardevol advies voor een optimale kantoorrenovatie.
09.04.2018

Onze projecten

HAY's kantoorinrichting
Kantoorinrichting Hays volgens BREEAM-NL keurmerk
CNV akoestisch wandpaneel
Verbouwing en herinrichting bij CNV Connectief
Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging