040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in je kantoor

Gebruik van glaswanden op kantoor

Het is in deze tijd een grote trend om gebruik te maken van flexwerkplekken. Dat wil zeggen: geen vaste werkplek met eigen bureau, maar elke dag ergens anders kunnen neerstrijken. Grote ruimtes kunnen gemakkelijk worden ingedeeld in kleinere werkruimtes door gebruik te maken van scheidingswanden. Deze wanden geven niet alleen een betere akoestiek aan je ruimte, maar zorgen ook voor extra privacy op de werkvloer. In dit artikel laten we een aantal voorbeelden zien van verschillende soorten scheidingswanden binnen kantoorpanden.

De glazen scheidingswand

Een glazen wand als scheiding van verschillende ruimtes, geeft een chique uitstraling aan je kantoor. Door het gebruik van glas ontstaat er ondanks de scheidingswand toch een ruimtelijke en open sfeer. In het geval van een gewenste transparante uitstraling is er de keuze voor volglaswanden, waar je doorheen kunt kijken. Mocht je liever iets meer privacy willen creëren voor bijvoorbeeld het gebruik van een vergaderruimte, dan zijn glaswanden met matteerfolie ideaal. Hierdoor behoud je een luxe uitstraling en ontstaat er meer privacy binnen de gescheiden ruimte.

Een belangrijk voordeel van de glazen wand is dat het veel licht doorlaat, wat opnieuw zorgt voor een ruimtelijkere uitstraling binnen het kantoor. Bovendien heeft licht een goede invloed op de arbeidsproductiviteit, dus we zouden kunnen concluderen dat de glazen scheidingswanden een juiste investering zijn voor op kantoor.

Glazen scheidingswand

Bron: Fit In

2. De akoestische scheidingswand

Dit type scheidingswand wordt gemaakt van materiaal wat de akoestiek van de ruimte verbetert. Door geluiden beter te absorberen, ontstaat er een vermindering van galm in de ruimte, wat uiteindelijk leidt tot betere concentratie van de werknemers. Naast een verbetering van de akoestiek, hebben de wanden een fijn formaat om binnen een ruimte meerdere werkplekken te kunnen creëren. De wanden zijn licht van gewicht en bestaan ook in uitvoering met wielen, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn.

3. Schuifpanelen

Deze variant van een scheidingswand is het meest bekend van de toepassing in aula’s, schoolgebouwen en theaters, maar komt ook steeds vaker voor op kantoor. Op een vaste locatie in de ruimte worden de schuifpanelen gemonteerd die een passage maken tussen twee ruimtes. De panelen kunnen los van elkaar in beweging worden gebracht, waardoor alle wanden dichtgezet kunnen worden of individuele deuren open kunnen worden gezet.

4. De designwand

Wanneer je op kantoor puur voor de akoestiek gebruik wilt maken van een scheidingswand, is de designwand niet de meest effectieve optie. Voor de verbetering van sfeer en aanvulling van het interieur is de designvariant van een scheidingswand echter uitermate geschikt. Geef een creatieve en smaakvolle uitstraling aan de ruimteverdeling van je pand met de designwand.

Meer weten over de toepassing van scheidingswanden in je kantoorruimte? Neem contact met ons op via [email protected], bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, en wij bespreken vrijblijvend de mogelijkheden met je.Neem contact op

Willekeurige projecten

totaalinrichting projectstoffering tapijttegels
Systeemwanden geplaatst bij Crossphase in Leiden