Gebruik van kleur op kantoor en de werking van diverse kleuren

Hoe jouw werknemers productiever zijn door het gebruik van kleur

Veel kantoren zien er nagenoeg hetzelfde uit; zwart, grijs en wit. Zonde! Een beetje kleur op kantoor kan namelijk zorgen voor een groot effect op hoe jij je werk doet. Maar welke kleur je dan moet kiezen en waarom? We leggen het je uit.

Het effect van het gebruik van kleur op kantoor

Hoe een kantoor eruitziet, is van invloed op hoe werknemers zich voelen. Zo is het belangrijk dat de ruimte licht genoeg is, omdat dit zorgt voor een goede concentratie. Naast de mate van licht, is de kleurkeuze van groot belang. En dit is nu juist een aspect waar winst mee kan worden behaald. Het gebruik van kleur op kantoor is van invloed op werknemers én op klanten. Zo worden klanten er vaak blij van wanneer zij in een leuk uitziende ruimte terechtkomen, in plaats van een saai, alledaags kantoor. Daarnaast worden de emotie en productiviteit van werknemers en klanten beïnvloed door de soort kleur in de kamer. Een kleur roept namelijk associaties op, waardoor bepaalde delen van de hersenen geprikkeld worden.

Bron: Office Snapshots

De werking van diverse kleuren

Welke kleur je kiest is dus van groot belang voor hoe er gewerkt wordt. We zetten ze even voor je op een rij.

  • Rood: de kleur rood stimuleert je hartslag en bloedsomloop en staat voor passie en emotie. De sfeer op kantoor wordt energiek en daardoor neem je sneller beslissingen.
  • Blauw: blauw zorgt voor rust, concentratie en betrouwbaarheid. Het stelt mensen op hun gemak en zorgt tegelijkertijd voor productiviteit. Wel is het belangrijk dat je oppast dat een ruimte niet te kil wordt. Dit kun je voorkomen door naast blauw, ook warme kleuren te gebruiken.
  • Groen: ook groen werkt rustgevend op kantoor. Dit komt doordat groen geassocieerd wordt met natuur. De kleur is goed voor precisiewerk en werkt stress verlagend.
  • Geel: geel is de kleur van de zon en van vrolijkheid. Het geeft je een boost en zorgt bijvoorbeeld voor een warm onthaal.
  • Oranje: is creativiteit belangrijk op kantoor? Kies dan voor oranje. Deze kleur maakt je vrolijk en stimuleert creativiteit en productiviteit.
Bron: Archdaily.com
  • Roze: de kleur roze is ideaal op een plek waar sociale interactie plaatsvindt. De kleur zorgt namelijk voor verzoening en een harmonieus gevoel.

Het gebruik van kleur in jouw kantoor

Het kiezen voor een bepaalde kleur hangt van veel aspecten af. Denk bijvoorbeeld aan welk werk er gedaan wordt en of er klanten langs zullen komen. Je kunt natuurlijk ook voor verschillende ruimtes een andere kleur kiezen, die past bij waar de ruimte voor bedoeld is. Verder is het van belang of het kantoor groot of klein is. In een kleine ruimte kan een gekleurde muur al snel teveel van het goede zijn en zijn gekleurde meubels of accessoires een betere keus. Kun je hulp gebruiken bij het gebruik van kleur in kantoor? De Kantoorinrichter helpt! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doe je dat?
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doe je dat?
De situatie rondom het huidige Corona virus zorgt ervoor dat veel mensen de komende tijd thuis werken. Voor vele een hele aanpassing natuurlijk. Hoe...
17.05.2020
De inrichting van een lunchruimte binnen het bedrijf
De inrichting van een lunchruimte binnen het bedrijf
Tijdens werk ontmoet u over het algemeen veel nieuwe mensen. Vaak zijn dit collega’s en soms zijn dit mensen met wie u zakelijke afspraken...
04.10.2017
Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?
Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?
Achter je bureau een paar boterhammen naar binnen proppen of even snel lunchen in de rumoerige, ongezellige kantine. Vind je het jammer dat je...
03.07.2019

Onze projecten

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging in Sliedrecht We kregen een uitnodiging om te praten met Interstream Barging over de nieuwe kantoorinrichting. Een bedrijf...

Kantoorontwerp en Kantoorinrichting Signet
Kantoorontwerp en Kantoorinrichting Signet

Kantoorverhuizing en Kantoorinrichting bij Signet in Eindhoven Signet zorgt voor zakelijke telefonie, zakelijk internet en netwerkoplossingen. De eerste gesprekken met Signet vonden plaats in...