Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Gebruik van kleur op kantoor en de werking van diverse kleuren

Hoe uw werknemers productiever zijn door het gebruik van kantoor kleuren

Veel kantoren zien er nagenoeg hetzelfde uit; zwart, grijs en wit. Zonde! Een beetje kleur op kantoor kan namelijk zorgen voor een groot effect op hoe u uw werk doet. Maar welke kleur u dan moet kiezen en waarom? We leggen het u uit.

Het effect van het gebruik van verschillende kleuren op kantoor

Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter

Hoe een kantoor eruit ziet, is van invloed op hoe werknemers zich voelen. Zo is het belangrijk dat de ruimte licht genoeg is is, omdat dit zorgt voor een goede concentratie. Naast de mate van licht, is de kleurkeuze van groot belang. En dit is nu juist een aspect waar winst mee kan worden behaald. Het gebruik van een perfecte kleur op kantoor is van invloed op werknemers én op klanten. Zo worden klanten er vaak blij van wanneer zij in een leuk uitziende ruimte terechtkomen, in plaats van een saai, alledaags kantoor. Daarnaast worden de emotie en productiviteit van werknemers en klanten beïnvloed door de soort kleur in de kamer. Een kleur roept namelijk associaties op, waardoor bepaalde delen van de hersenen geprikkeld worden. Kleur staat voor creativiteit en communicatie, precies wat u nodig heeft op de werkvloer!

De werking van diverse kleuren

Welke kleuren u kiest, is dus van groot belang voor hoe er gewerkt wordt. Of u nou kiest voor neutrale kleuren, verschillende tinten in kleuren of juist een koude kleur, het juiste kleurgebruik in uw kantoorruimte zorgt voor een mooie uitstraling. We zetten de kleuren even voor u op een rij.

  • Rood: de kleur rood stimuleert de hartslag en bloedsomloop en staat voor passie en emotie. De sfeer op kantoor wordt energiek en daardoor neemt men sneller beslissingen. Maar kijk uit, rood kan adrenaline stimuleren wat voor vermoeide ogen en afleiding kan zorgen. Zorg daarom voor een balans in kleuren op de muren.
Rood kantoor - POD Chair De Vorm
  • Blauw: de kleur blauw is een kleur die rust uitstraalt, maar ook concentratie en betrouwbaarheid. Het stelt mensen op hun gemak en zorgt tegelijkertijd voor productiviteit. Wel is het belangrijk dat u oppast dat een ruimte niet te kil wordt. Dit kunt u voorkomen door naast blauw, ook warme kleuren te gebruiken.
Intersell kantoorinrichting
  • Groen: ook groen werkt rustgevend op kantoor. Dit komt doordat groen geassocieerd wordt met natuur. De kleur is goed voor precisiewerk en werkt stress verlagend. Een rustgevende kleur voor een rustgevende indruk in uw kantoorruimte.
  • Geel: geel is de kleur van de zon en van vrolijkheid. Geel geeft u een boost en zorgt bijvoorbeeld voor een warm onthaal. Geel maakt ons vrolijk en het geeft ons energie!
Panalpina Rozenburg
  • Oranje: de kleur oranje zorgt voor creativiteit op kantoor. Deze kleur maakt u vrolijk en stimuleert creativiteit en productiviteit. Het wordt daarom gezien als een positieve kleur.
  • Roze: de kleur roze is ideaal op een plek waar sociale interactie plaatsvindt en is een fijne kleur. De kleur zorgt namelijk voor verzoening en een harmonieus gevoel.

Het gebruik van kleur in uw kantoor

Het kiezen van het perfecte kleurgebruik hangt van veel aspecten af. Denk bijvoorbeeld aan welk werk er gedaan wordt en of er klanten langs zullen komen. U kunt natuurlijk ook voor verschillende ruimtes een andere kleur kiezen, die past bij waar de ruimte voor bedoeld is. Verder is het van belang of het kantoor groot of klein is. In een kleine ruimte kan een gekleurde muur al snel teveel van het goede zijn en zijn gekleurde meubels of accessoires een betere keus. Kunt u hulp gebruiken bij het gebruik van kleur in kantoor? De Kantoorinrichter helpt! Of het nou gaat om neutrale kleuren, pasteltinten, één perfecte kleur of meerdere kleuren gecombineerd, wij kunnen u verder helpen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

kantoor-verbouwen
4 punten waar u op moet letten bij een kantoorrenovatie
Langzaam begint het u te dagen: uw kantoor voldoet niet meer aan de standaard of aan de eisen van u en uw medewerkers. Uw...
09.04.2018
WTC-Utrecht-gebouwd-volgens-BREEAM
BREEAM-NL
Steeds meer bedrijfspanden in Nederland zijn BREEAM-NL gecertificeerd. Wat houdt dit nou eigenlijk precies in, waar moet u als (toekomstige) huurder van bestaande bouw...
03.10.2022
Pami-workspace-one-modern
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?
De situatie rondom het Corona virus zorgde ervoor dat veel mensen gingen thuiswerken. Voor velen een hele aanpassing natuurlijk. Hoe zorgt u er nu...
17.05.2020

Onze projecten

Resultaat Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell

Glaswanden-met-folie-voor-meer-privacy-1
Glaswanden plaatsen bij CNV Vakmensen