Moderne Kantoorinrichting

Vergeet Google met de glijbanen, skiliften en zitzakken. Negeer voor het gemak ook even Microsoft met de hypermoderne vergaderplekken die iedereen mag gebruiken. (Yep, ook mensen die er niet werken of helemaal geen klant zijn). Ieder bedrijf wil graag een moderne kantoorinrichting en dat kunt u al vrij eenvoudig regelen. 

U hoeft daarbij niet eens gelijk te denken aan design meubels als design bureaustoelen. In dit artikel geven we u wat tips en inspiratie om vooruit te komen met uw moderne kantoorinrichting. Zonder omgevallen boten of scooters omgetoverd tot kruk kunt u namelijk nog steeds zorgen voor een moderne uitstraling.

Hoe meer daglicht, hoe beter

Open kantoortuin - kantoortrend

Wat hoort nou allemaal bij een modern kantoor interieur? Voldoende licht maakt iedereen gelukkig en productief en staat mooi en modern. Dat mag dus niet ontbreken in uw moderne inrichting. Een moderne kantoorinrichting bestaat uit veel hoge en grote ramen. 

Een juiste verlichting zorgt niet alleen voor betere werkprestaties, maar geeft een kantoor ook een moderne look. Kent u die uitspraak: ‘Zo romantisch als een tl-buis?’ Die is er niet voor niets. Ook goede verlichting is belangrijk in moderne kantoren. 

Hierbij geldt: hoe unieker hoe beter. Van ronde en bolle vormen tot rechte en strakke lijnen. Kies sfeer- en werkverlichting die zowel mooi als efficiënt is! Ineens hebt u al meer stappen gezet richting een moderne uitstraling in uw werkplek.

Kies de juiste moderne kantoormeubelen

Een moderne inrichting op kantoor is ontworpen om zowel esthetisch als praktisch te zijn. Ze hebben meestal een minimalistische uitstraling met strakke lijnen en een professionele afwerking. Ergonomische ontwerpkenmerken zijn essentieel voor moderne kantoormeubelen, zodat ze een goede houding bevorderen, vermoeidheid verminderen en een optimale productiviteit behouden. 

Veel voorkomende items in modern kantoormeubilair zijn ergonomische stoelen, bureaus, opbergmeubels, archiefkasten, boekenkasten, computertafels en fauteuils.

Hoe transparanter, hoe beter

Donkere, hokkerige kantoren zijn passé. Een kantoor hoort een plek te zijn waar u inspiratie opdoet en waar u met mensen in contact komt. Waarom zouden we onze kantoorruimtes, vergaderruimtes en andere ruimtes nog afschermen met dichte wanden? 

Openheid is een must-have in uw nieuwe, moderne kantoorinrichting. Maar hoe creëert u een ruimte die zowel open als afgeschermd is in een modern kantoor? Simpel: met glas. Denk hierbij aan glazen deuren, glazen wanden. 

Dit bevordert ook nog eens de hoeveelheid daglicht in uw kantoor. Win-win! Glazen wanden zijn perfect in elke kantoorruimte, ze laten daglicht toe maar zorgen er ook voor dat u ongestoord in een afgesloten ruimte uw werk kunt doen.

Hoe flexibeler, hoe beter

De flexibele werkplekken zijn niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfscultuur. En hiermee dus ook niet uit uw moderne kantoorinrichting. Flexibele werkplekken zijn werkplekken waar iedereen met zijn of haar laptop neerstrijkt. 

Vaste plekken en bureaus zijn hiermee dus verleden tijd. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij mogelijk op te zetten. Probeer wel gezellige hoekjes en afgeschermde plekken in te richten voor overleg, telefoontjes en ontspanning. Op die manier zorgt u voor een inspirerende werkomgeving met een open sfeer.

Hoe duurzamer, hoe beter

Zoekt u een milieuvriendelijke inrichting? Stiekem zijn we allemaal duurzaamheid-freakies geworden. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we kopen duurzame kleding. Een moderne kantoorinrichting kan dan ook niet achterblijven op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. 

Kies daarom bijvoorbeeld voor duurzaam kantoormeubilair. Maar ook energiezuinige elektronica mag niet ontbreken in uw moderne kantoorinrichting. Als kers op de taart maakt u uw inrichting af met groen. Groen, groen en nog eens groen. 

Planten op kantoor zorgen voor meer zuurstof in de ruimte. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor een ontspannen gevoel. Daar kan geen zitzak tegenop. Ziet u een milieuvriendelijke inrichting al zitten? Haal die planten dan nu nog in huis!

Hoe ontspannender, hoe beter

Creativiteit hoort als vanzelf te stromen op kantoor. Maar een inspiratieloze en oncomfortabele omgeving maken dat wel wat lastiger. Creëer daarom interactieve ruimtes met verschillende zit- en ontspan mogelijkheden in uw moderne kantoorinrichting. 

Creëer bijvoorbeeld een leuke zithoek, met een echt comfortabele fauteuil. Of plaats een tafelvoetbal- of tafeltennis tafel in de ruimte. Hoe ontspannender, hoe beter! Extra tip: overleg hierover met uw medewerkers. 

Wat vinden zij leuk om te doen? Zo weet u zeker dat de nieuwe aanwinsten ook echt worden gebruikt en dat uw make-over wordt gewaardeerd.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Projectmanagement-voor-klant-in-Eindhoven-800x800
De voordelen van een interieurontwerper bij het inrichten van een nieuw kantoorpand
Van een bedrijfskarakter dat aansluit bij uw visie tot een ergonomisch verantwoorde werkplek en flexibele kantoorruimtes.
17.03.2018
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een ergonomische werkplek creëren? Zo doe je dat!
Verbeter de gezondheid en tevredenheid van uw werknemers met ergonomisch kantoormeubilair | Praktische inzichten voor een ideale werkplek
14.08.2018
akoestische-vrijstaande-wand
Verbeter de akoestiek op kantoor
Van akoestisch schuim tot geluidsabsorberende doeken en systeemplafonds | Leer hoe u geluidsoverlast op kantoor kunt verminderen.
17.05.2017

Onze projecten

Daiichi-Sankyo-37
Kantoorinrichting bij Daiichi Sankyo
Kantoor Solmar
Kantoorverbouwing en kantoorinrichting bij Solmar
IMG-20220413-WA0004
Kantoorinrichting bij TTW