Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Het nieuwe werken, wat is dat?

Het nieuwe werken zit zo in elkaar

Wel eens van het nieuwe werken gehoord, maar eigenlijk geen idee wat het precies inhoudt en wat je als bedrijf kunt doen om het mogelijk te maken? Lees dan hieronder alles over deze visie en pas het zelf toe.

Het nieuwe werken, wat is het nu eigenlijk?

Het doel van het nieuwe werken, is om ieders werk effectiever, efficiënter en plezieriger maken. Werknemers krijgt meer vrijheid om te kiezen hoe, waar en wanneer er gewerkt wordt. Dit kan op kantoor zijn, maar ook in de trein of thuis. Het werken is daarnaast resultaatgericht, in plaats van dat werknemers gewoon hun tijd uitzitten. En ook op kantoor is vrijheid en flexibiliteit belangrijk. Zo zijn er geen vaste werkplekken en bestaan er verschillende ruimtes voor verschillende soorten werkzaamheden.

Hoe kun je jouw kantoor inrichten volgens het nieuw werken?

Bron: Officesnapshots.com - Acticall Sitel Group

Allereerst is het van belang dat werknemers kantoor zien als een soort thuisbasis. Een ontmoetingsplaats waar ze zich geïnspireerd en verbonden met elkaar voelen. Dit kan volgens het nieuwe werken bereikt worden door werkplekken in te richten naar de soort taak die er verricht wordt. Zo is het belangrijk om onderscheid te maken tussen communicatiewerk en concentratie werk. Brainstormen, ontspannen, concentreren of vergaderen. Dit zijn allemaal andere taken, die het beste uitgevoerd kunnen worden op plekken die daarop ingericht zijn. Plekken waar rekening gehouden is met zaken als lichtinval, kleur en inrichting.

De voordelen voor werknemers

Bron: Officelovin.com - Newcastle Limited Office

Het nieuwe werken heeft voordelen voor zowel werknemers als bedrijven. Werknemers krijgen meer vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Dit is fijn voor iedereen zonder 9-tot-5-mentaliteit en mensen die naast werk nog graag hun aandacht besteden aan andere belangrijke dingen in het leven. Verder zal door de nieuwe inrichting en werksfeer, kantoor als een plek gaan voelen waar inspiratie en ideeën gedeeld kunnen worden. Werknemers beleven dus meer plezier in hun werk en zijn gemotiveerder en meer betrokken. Dit spiegelt zich natuurlijk af in de productiviteit. En dat is fijn voor iedereen.

De voordelen voor bedrijven

Bron: LÓréal Offices - Trzop Architekci

Allereerst zorgen blije werknemers natuurlijk voor blije werkgevers. Want wanneer een werknemer het gevoel heeft op zijn plek te zitten, is dit terug te zien in de resultaten. Maar er zijn nog meer voordelen voor bedrijven die het nieuwe werken omarmen. Werkplekken worden efficiënter en effectiever ingericht, aangezien er rekening wordt gehouden met bepaalde taken die er verricht zullen worden. Er wordt meer aandacht aan de werkomgeving besteed en loze ruimtes zullen ingevuld worden. Hierdoor kunnen er vierkante meters en dus ook kosten bespaard worden.

De Kantoorinrichter helpt

Wil je ook overgaan op het nieuwe werken en zo het beste uit je werknemers halen? Neem dan contact op met De Kantoorinrichter en vraag naar meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen. We denken graag mee met hoe jij het nieuwe werken in het bedrijf kunt integreren.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in je kantoor
Het is in deze tijd een grote trend om gebruik te maken van flexwerkplekken. Dat wil zeggen: geen vaste werkplek met eigen bureau, maar...
31.08.2015
Akoestisch-raster
Kantoor-akoestiek: alles wat je wilt horen. Of juist niet
Is het die immer klagende collega? De waardeloze radiator of de oncomfortabele bureaustoel? Nee hoor. Geluid blijkt verreweg de grootste stoorzender op kantoor. Een...
16.10.2018
markant_dynamisch_werken1
Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan
Voordelen van zit-sta werkplek. Je bent sneller bij het koffiezetapparaat, je krijgt meer complimenten over je nieuwe broek en het is beter voor je...
13.07.2018

Onze projecten

Footlocker-011-800x524
Kantoorinrichting bij Footlocker

Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco