040 286 1441info@dekantoorinrichter.comLoo 16A, Bergeijk
Een afspraak maken Laat u terugbellen Offerte aanvragen

Kantoorinrichting, kantoorverbouwingen en akoestiek

Directie kantoorinrichting

Directiekantoor inrichten

De inrichting van een directiekantoor vraagt vaak net een iets andere invulling dan de inrichting van de overige ruimtes in uw kantoorpand. Het directiemeubilair moet uitstraling hebben. Dit is zeer persoonlijk en zeker niet voor iedereen hetzelfde. Naast comfort, wat uiteraard voor directie kantoorinrichting van belang is, kan de uitstraling variëren van strak en modern tot zeer luxe. Zo kunt u er bijvoorbeeld bij de inrichting van uw directiekantoor voor kiezen om dezelfde lijn van het overige kantoormeubilair door te zetten maar door daar door bijvoorbeeld het wijzigen van kleur toch een hele andere uitstraling te krijgen.

Inrichting directiekantoor, wat zijn de mogelijkheden.

Uitstraling en comfort zijn de sleutelwoorden bij het inrichten van een directiekantoor. Voor een mooie eenheid kan de keuze worden gemaakt om alles met één serie directiemeubilair in te richten. Dit geeft een mooie samenhang en geeft rust. U kunt bij directie kantoorinrichting denken aan alleen een bureaumeubel met bijpassende opbergruimte maar sommige series zijn veel uitgebreider en bieden ook bijpassende bureaustoelen, vergadertafels met bijpassende stoelen of bijvoorbeeld loungezitjes aan. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een combinatie van verschillend meubilair. Zo kan er bijvoorbeeld  de wens bestaan om een deel van het huidige meubilair te hergebruiken. Ook is niet elke serie directiemeubilair zo uitgebreid en moet er soms uitgeweken worden naar andere fabrikanten om een bijpassende vergadertafel of stoelen uit te zoeken die de inrichting van de directiekamer complementeren.

Wilt u uw directiekantoor inrichten en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken, neem dan contact op met De Kantoorinrichter. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van directie kantoorinrichting en helpen u graag verder.

Wij zijn te bereiken op werkdagen van 09:00 tot 17:00 op telefoonnummer 040 – 2861441 of stuur een mail naar info@dekantoorinrichter.com

Bestelt u liever direct klik dan hier.

Uit ons blog

Door het gebruik van tapijt op kantoor verbeter je de akoestiek

Ben je niet tevreden met de akoestiek op kantoor en wil je hier graag iets aan veranderen? Wat dacht je van tapijt gebruiken? De voordelen hiervan zullen wij je uitleggen in deze blog. Het belang van een goede akoestiek op kantoor De trend van nu is vooral open, lichte kantoorruimtes. Veel ramen, veel mensen en […]

Lees verder

Willekeurige projecten

Akoestische schuifdeurkasten geplaatst bij Aeternus
Budget kantoorinrichting geleverd bij Ineen in Utrecht
Eindresultaat Lumileds in Aken