Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Innovatief werken

Innovatief werken wordt vaak gekoppeld aan innovatieve kantoren

Innovatief werken is vooral het bekend worden met een nieuwe cultuur en nieuw gedrag en daarbij ondersteunt uw kantoorinrichting. Termen als “flexplekken”, “flexibele kantoren” e.d. worden vaak gevoelsmatig in verband gebracht met het verlies van de persoonlijke werkplek.

Wat zeggen al deze termen nu eigenlijk? Bestaat een flexibel kantoor?

Innovatief werken is vooral een nieuwe cultuur en een nieuw gedrag daarbij horen nieuwe (communicatie) technieken. Maar een gebouw en werkplek zijn natuurlijk niet flexibel. Daarom is het huisvestingsconcept hetgeen wat in het ene gebouw de dynamiek en de flexibiliteit van de organisatie veel beter voelbaar maakt dan in het andere.

HUISVESTINGSCONCEPTEN

De Technische Universiteit Delft heeft het boekje “The Office, and nothing but the office” uitgebracht. Daarin is vastgelegd wat de begrippen betreffende de plaats van een (kantoor)gebouw, de (kantoor)ruimte in het gebouw en het gebruik van die ruimte zou moeten zijn. Samengevat beaat dit frame bestaat uit 3 begrippen, namelijk:

 • Plaats, hier wordt gerefereerd aan de plaats waar het gebouw staat, c.q. het soort gebouw.
 • Ruimte, hier wordt gerefereerd aan de ruimte binnen een gebouw. De karakteristiek van de ruimte wordt veelal gezien als het kantoorconcept, hetgeen weliswaar maar deels de waarheid is.
 • Gebruik, hier wordt gerefereerd aan de manier waarop de individuele werkplekken gebruikt worden.
  Er bestaan in principe 3 karakteristieken, n.l.;
  1. Het “Personal Office”, waarin iedereen een eigen werkplek heeft.
  2. Het “Shared Office”, waarin een werkplek door verschillende medewerkers gebruikt kan worden.
  3. Het “Non-territorial Office”, waarin verschillende werkplekken door verschillende medewerkers gebruikt kunnen worden.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Wij kunnen bedrijven begeleiden in een proces dat kan leiden naar een nieuw huisvestingsconcept. Wij doen de inventarisatie, onderzoek en werken dit n.a.v. een gezamenlijk opgesteld programma van eisen uit. Verder verzorgen wij workshops voor uw personeel en/of management die als basis kunnen dienen voor het programma van eisen. Hiermee wordt commitment gekweekt.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

akoestische-vrijstaande-wand
Verbeter de akoestiek op kantoor
Wellicht herkent u het. U werkt in een grote kantoorruimte. Op zich niet vreemd want het nieuwe werken vindt vaak plaats in een grote...
17.05.2017
glaswand-op-kantoor
4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor
Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van flexwerkplekken. Dit zijn minimalistisch ingerichte, dynamische werkruimtes zonder vaste bureaus, waar je gemakkelijk even kunt neerstrijken om...
16.02.2016
csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018

Onze projecten

Vergaderkamer-met-Artifort-Beso-stoelen-in-huisstijlkleuren
Kantoorinrichting bij Thijs Logistiek

Kantoorinrichting-Maastricht-bij-Forza-Asset-Management-16
Kantoorinrichting bij Forza Asset Management