Zoek
Sluit dit zoekvak.

Innovatief werken

Het verschil tussen een innovatief kantoor en innovatief werken

Interactieve schermen voor dynamisch overleg op kantoor

Innovatief werken

“Innovatief werken” heeft betrekking op de manier waarop taken worden uitgevoerd binnen een organisatie. Het gaat over het implementeren van nieuwe, efficiënte methoden in de werkprocessen, technologieën of diensten om de productiviteit, effectiviteit en waarde voor de klant te verbeteren. Dit kan betrekking hebben op verschillende aspecten, zoals het verbeteren van werkmethoden, het innoveren van producten of diensten, of het inbrengen van nieuwe technologieën. Innovatief werken vereist vaak een cultuur die experimenteren en risico’s nemen aanmoedigt, evenals continu leren en verbeteringen aanbrengen.

Een innovatief kantoor

Een “innovatief kantoor” daarentegen, verwijst meestal naar de fysieke werkomgeving en hoe deze is ontworpen om innovatie te stimuleren. Dit kan de architectuur en indeling van de ruimte omvatten, maar ook het gebruik van technologie en voorzieningen. Een innovatief kantoor is vaak ontworpen om samenwerking, creativiteit en welzijn van medewerkers te bevorderen. Het kan bijvoorbeeld open ruimtes voor brainstorming, rustige zones voor diepe concentratie, en technologische hulpmiddelen voor virtuele samenwerking omvatten.

Het verschil is de manier van werken óf de fysieke omgeving

Dus hoewel de termen verwant zijn, verwijzen ze naar verschillende aspecten van innovatie binnen een organisatie: de ene naar het proces en de manier van werken, en de andere naar de fysieke ruimte en de omgeving. Beide kunnen echter een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van een cultuur van innovatie binnen een organisatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

kantoor-verbouwen
4 punten waar u op moet letten bij een kantoorrenovatie
Transformeer uw kantoor naar een moderne, efficiënte en duurzame werkomgeving | Ontvang waardevol advies voor een optimale kantoorrenovatie.
09.04.2018
Flexibele-wand-afscheiding-kantoorruimte
Wanneer is het tijd om uw kantoor te laten renoveren?
Leer de signalen kennen wanneer het tijd is om uw kantoor te renoveren | Investeer in een moderne, functionele werkomgeving.
16.11.2017
Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor
Van chique glazen wanden tot praktische akoestische oplossingen | Leer meer over moderne kantoorinrichting voor een productievere werkomgeving.
31.08.2015

Onze projecten

Ocean Fish
Kantoorinrichting bij Ocean Fish
rendering-ontvangst-1
Kantoorontwerp voor MVA – Makelaarsvereniging Amsterdam
Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven