Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Scrum – Agile manier van werken

Scrum, een andere manier van werken

Scrum is een Agile aanpak – een effectievere en flexibelere manier van werken – die het voor een team mogelijk maakt projecten op een productievere wijze op te leveren en eventuele problemen snel te tackelen.

Het past het best in situaties waarin u:
  • Niet echt weet hoe je bepaalde taken moet aanpakken of oplossen
  • Tijdens het project veel en belangrijke veranderingen verwacht
  • Moeilijk overzicht kunt houden omdat er bijvoorbeeld veel verschillende partijen betrokken zijn bij het project.

Kernaspecten van Scrum

Scrum is gebaseerd op de principes van inspectie, aanpassing en transparantie. Het stelt teams in staat om snel te reageren op veranderingen, voortdurend te leren en verbeteren, en te focussen op het leveren van de hoogste waarde voor de klant.

Rollen

Scrum definieert drie rollen: de Product Owner, de Scrum Master, en het ontwikkelteam. De Product Owner is verantwoordelijk voor het bepalen van de productvisie en het prioriteren van werk op basis van de bedrijfswaarde. De Scrum Master fungeert als een coach, helpt het team om Scrum te begrijpen en te volgen, en werkt om belemmeringen voor de voortgang van het team weg te nemen. Het ontwikkelteam is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het werk en het opleveren van incrementen van potentieel leverbare productfuncties.

Sprints

Werk wordt gedaan in iteraties die bekend staan als Sprints, die meestal één tot vier weken duren. Elke Sprint begint met een planningssessie waarin het team bepaalt wat er in de komende Sprint zal worden gedaan, en eindigt met een review en retrospective om het werk en de manier van werken van het team te evalueren.

Product Backlog

Dit is een geprioriteerde lijst van alles dat moet worden gedaan voor het product. De Product Owner is verantwoordelijk voor het beheren en prioriteren van de Product Backlog.

Daily Scrum

Dit is een dagelijkse korte bijeenkomst (vaak 15 minuten) waarin het team de voortgang bespreekt en plant voor de komende 24 uur. Het is geen probleemoplossende sessie, maar een kans voor het team om te synchroniseren en te coördineren.

Een Scrum kantoorinrichting

Deze manier van werken vereist natuurlijk een kijk op de inrichting van uw kantoor. Het inrichten van uw kantoor om de Scrum-methode te ondersteunen kan leiden tot een meer effectieve en productieve werkomgeving. Hier zijn een paar aanbevelingen:

Scrum boards

Zorg voor ruimte voor een Scrum-bord, waar u de voortgang van taken in real-time kunt volgen. Dit kan een fysiek bord zijn met post-its, of een digitaal bord dat op een scherm wordt geprojecteerd. Het moet zichtbaar zijn voor het hele team, zodat iedereen gemakkelijk de status van het project kan zien.

Teamruimtes

Het Scrum-team moet dicht bij elkaar kunnen werken om de communicatie te bevorderen. Overweeg om een open ruimte te hebben voor het team om samen te werken, met voldoende bureau- of tafelruimte voor iedereen. Dit bevordert de samenwerking en maakt het gemakkelijker om snel vragen te stellen of discussies te voeren.

Vergaderruimtes

Zorg voor voldoende vergaderruimtes voor Scrum ceremonies zoals Daily Scrum, Sprint Planning, Sprint Review en Sprint Retrospective. Deze ruimtes moeten groot genoeg zijn voor het hele team en uitgerust zijn met de benodigde technologie zoals een whiteboard of een scherm voor presentaties.

Stille zones

Hoewel samenwerking belangrijk is in Scrum, heeft iedereen ook af en toe tijd en ruimte nodig om zich te concentreren. Overweeg het creëren van stille zones of het aanbieden van hoofdtelefoons om de concentratie te bevorderen wanneer dat nodig is.

Flexibele inrichting

Een flexibele inrichting van de kantoorruimte kan helpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van het team. Overweeg het gebruik van verplaatsbare meubels, zodat de ruimte gemakkelijk kan worden aangepast voor verschillende activiteiten.

Voldoende voorzieningen

Zorg voor voldoende voorzieningen zoals koffie, thee, en ontspanningsruimtes. Dit kan helpen om het team gelukkig en gemotiveerd te houden, wat kan bijdragen aan de productiviteit.

De Scrum-methodologie

Al deze elementen kunnen bijdragen aan een omgeving die bevorderlijk is voor de Scrum-methodologie en die de communicatie, samenwerking en productiviteit bevordert. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke werkomgeving uniek is, en wat voor één team werkt, werkt misschien niet voor een ander. Het is belangrijk om te experimenteren en te leren wat het beste werkt voor uw specifieke team en cultuur.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Maas-kantine
Benodigd meubilair voor in de horeca
Of het nu gaat om een restaurant, een koffiebar, een café of een vergaderruimte, de inrichting speelt een cruciale rol in het succes van...
02.11.2017
sta-zit-werken-dynamisch
Wat zijn de voordelen van een zit-sta werkplek?
In het kader van het nieuwe werken en vele andere vernieuwingen op de werkvloer steken een hoop nieuwe ontwikkelingen de kop op. Voorbeelden hiervan...
01.03.2017
markant_dynamisch_werken1
Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan
Voordelen van een zit-sta werkplek Het gebruik van zit-sta werkplekken kan veel voordelen voor de gezondheid hebben. Mensen die het grootste deel van de...
13.07.2018

Onze projecten

IMG-20200318-WA0023
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij CNV Connectief

Header-Detron
Kantoorinrichting bij Detron