040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Circulaire werkplek

Creëer ook een circulaire werkplek

Het milieu, duurzaamheid en klimaatneutraal zijn zomaar wat termen die tegenwoordig veel in de belangstelling staan. Potentiële klanten die begaan zijn met het klimaat selecteren tegenwoordig hun leveranciers vaak ook aan de hand van eisen met betrekking tot duurzaamheid en klimaat. Als organisatie kunt u daarbij niet achterblijven. Een van de methodes om een bijdrage aan een beter klimaat te leveren is het creëren van een circulaire werkplek voor uw medewerkers. Dit houdt helemaal niet in dat een werkplek moet bestaan uit materialen van mindere kwaliteit. Integendeel zelfs, juist een circulaire werkplek bestaat uit kwaliteitsmaterialen die vaker gebruikt kunnen worden.

Hoe circulaire werkplekken inrichten?

Waar moet u op letten als u circulaire werkplekken wilt inrichten? Ten eerste wat de afkomst van het materiaal is. Gebruikt u een houten bureau, dan is het wel zo fijn om te weten dat het hout ook afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast moet u zich afvragen of het daadwerkelijk nodig is om een nieuw bureau aan te schaffen? Is het bureaublad beschadigd, maar het onderstel nog niet? Dan kunt u ook overwegen om enkel het tafelblad te vervangen. Dit is veelal nog goedkoper ook, omdat u niet een compleet nieuw bureau hoeft aan te schaffen. Bij de aanschaf van bureaustoelen zullen veel leveranciers aangeven of de stoel uit gerecycled materiaal bestaat. In dat geval weet u dat uw stoel bestaat uit materiaal dat een tweede leven heeft gekregen.

Laat De Kantoorinrichter uw werkplek circulair inrichten

Wanneer u daadwerkelijk wilt overschakelen naar circulaire werkplekken in uw kantoor, dan kan het lastig zijn om van elk meubelstuk na te gaan of deze uit circulaire materialen bestaat. Laat daarom De Kantoorinrichter uw werkplek circulair inrichten. De Kantoorinrichter is expert op het gebied van kantoorinrichting en zij kunnen u goed adviseren over de mogelijkheden. De Kantoorinrichter heeft kennis over de gebruikte materialen van uw inrichting. Zo kunt u zonder al te veel kennis te hebben van het materiaalgebruik, toch uw werkplek circulair inrichten.

Heeft u interesse?

Neem Contact op

Willekeurige projecten

Last van de akoestiek in een hoge hal, laat dan baffles plaatsen
make over kantine met treinbanken en boomstamtafel
Akoestische panelen aan plafond
Ook in deze ruimte een maatwerk paneel van Dock Four met o.a. afbeeldingen van Eindhoven