Benodigd meubilair voor in de horeca

Of het nu gaat om een restaurant, een koffiebar, een café of een vergaderruimte, de inrichting speelt een cruciale rol in het succes van elke horecaonderneming. De stijl en sfeer van het interieur moeten aansluiten bij de wensen en verwachtingen van uw doelgroep. Bijvoorbeeld, de inrichting van een bedrijfsrestaurant zal sterk verschillen van die van een luxe hotellobby. Het is daarom van belang om zorgvuldig te overwegen welke uitstraling u wilt bereiken en welk publiek u wilt aantrekken. Naast de esthetische overwegingen is duurzaamheid ook een belangrijke factor. U wilt immers niet elk jaar investeren in nieuw meubilair. Hieronder krijgt u tips over hoe u het ideale meubilair kunt kiezen voor uw horecazaak.

Creëer de juiste sfeer

horeca meubilair in frisse scandinavische kleuren

Het eerste waar u over moet nadenken bij het inrichten van uw horecazaak is de sfeer. Hoe wilt u dat gasten zich voelen zodra ze uw ruimte binnenstappen? Of u nu gaat voor een ‘energiek en trendy’ uitstraling of voor iets meer ‘ontspannen en intiem’, het is belangrijk dit in enkele kernwoorden te vangen.

Maak een moodboard

Nadat u de gewenste sfeer hebt bepaald, is de volgende stap het maken van een moodboard. Hier kunt u al uw ideeën en inspiratie samenbrengen. Verzamel foto’s, catalogusafbeeldingen, kleurstalen en stoffen die de sfeer weergeven die u wilt creëren. Door alles op één plek te hebben, krijgt u een samenhangend overzicht van de materialen, kleuren en stijlen die u aanspreken.

Breng uw visie tot leven

Een moodboard helpt niet alleen om uw ideeën te organiseren, maar het kan ook een nuttig hulpmiddel zijn om met interieurontwerpers of medewerkers te communiceren. Het zorgt voor een visuele representatie van wat u in woorden misschien niet kunt uitleggen. Op deze manier kunnen alle betrokkenen bij het inrichtingsproces een duidelijk beeld krijgen van uw visie.

Overweeg duurzaamheid

Het is ook belangrijk om duurzaamheid in het achterhoofd te houden. Kies voor materialen en meubels die lang meegaan en tijdloos zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart u op de lange termijn ook geld, aangezien u niet telkens nieuw meubilair hoeft aan te schaffen.

Maak een vloerplan

Een goed vloerplan is als een plattegrond: het toont de indeling van de ruimte en helpt u effectief gebruik te maken van elke vierkante meter. De indeling die u kiest, heeft directe invloed op de sfeer in uw horecagelegenheid. Vraag uzelf af wat uw gasten belangrijk vinden. Zoekt u naar een intieme setting waarbij de tafels dicht bij elkaar staan, of geven uw bezoekers de voorkeur aan wat meer ruimte en privacy?

Overweeg de akoestiek

Als uw locatie ook dient als een ruimte voor vergaderingen of andere zakelijke bijeenkomsten, dan is de akoestiek een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een slechte akoestiek kan immers afleidend zijn en de communicatie bemoeilijken. Er zijn diverse manieren om de akoestiek te verbeteren, zoals het gebruik van bepaalde akoestische materialen in de inrichting of het plaatsen van akoestische panelen.

Routering en doorstroming

Bij het maken van een vloerplan is het ook cruciaal om na te denken over de looproutes. Dit is met name belangrijk in een buffet- of bedrijfsrestaurant waar een soepele doorstroming van gasten noodzakelijk is. U wilt immers niet dat klanten elkaar in de weg lopen of dat er opstoppingen ontstaan bij populaire stations zoals het buffet of de koffiemachine.

Functionaliteit en sfeer

Zorg ervoor dat uw vloerplan niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de algehele sfeer en ervaring die u wilt creëren. De juiste indeling kan een wereld van verschil maken in hoe welkom en comfortabel uw gasten zich voelen.

Kies het juiste meubilair

Nu u een duidelijk moodboard en een goed doordacht vloerplan heeft, is het tijd om het perfecte meubilair voor uw horecagelegenheid te kiezen. Houd bij uw keuze rekening met zowel het comfort van uw gasten als de algehele sfeer die u wilt creëren. Uw meubilair moet immers niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de uitstraling die u voor ogen heeft.

Duurzaamheid en hergebruik

Bent u van plan om een complete make-over te doen? Kijk dan ook kritisch naar uw bestaande meubilair. Wellicht kunt u bepaalde stukken een tweede leven geven. Stoelen kunnen bijvoorbeeld opnieuw gestoffeerd worden en tafelbladen kunnen vervangen worden. Bij De Kantoorinrichter denken we graag met u mee over duurzame oplossingen en het hergebruik van uw huidige meubilair.

Verlichting en servies

Vergeet niet dat de juiste verlichting een enorme impact kan hebben op de sfeer in uw horecagelegenheid. Of u nu kiest voor zachte, sfeervolle verlichting of helder, functioneel licht, zorg ervoor dat het past bij het concept dat u wilt neerzetten. Hetzelfde geldt voor servies; dit moet in lijn zijn met de algehele stijl en het gevoel dat u wilt overbrengen op uw gasten.

Een compleet concept

Een geslaagde inrichting van uw horecazaak hangt af van vele elementen, waaronder de indeling, meubilair en verlichting. Alles moet samenkomen in één harmonieus geheel om de gewenste sfeer en functionaliteit te bereiken. Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen en eventueel deskundig advies in te winnen, zorgt u ervoor dat uw horeca-inrichting niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam is.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

c84a7c5bfd2d10d52939426de1008243
Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen
Lees hier de geheimen van een werkplekinrichting die mensen doet verlangen naar kantoor | Vijf tips voor de perfecte werkplekinrichting
12.11.2018
Akoestisch-raster
Kantoor-akoestiek: alles wat je wilt horen. Of juist niet
Is het die immer klagende collega? De waardeloze radiator of de oncomfortabele bureaustoel? Nee hoor. Geluid blijkt verreweg de grootste stoorzender op kantoor. Een...
16.10.2018
Flexwerken
Zo creëer je een flexruimte op kantoor
Optimaliseer uw kantoor met flexplekken | Leer hoe u alle ruimte benut | Betrek uw werknemers en creëer een moderne, productieve werkplek
08.04.2019

Onze projecten

H2K 2
Kantoorinrichting bij H2K
Resultaat Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell
Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging