Zoek
Sluit dit zoekvak.

De inrichting van een lunchruimte binnen het bedrijf

In uw werkzaamheden komt u regelmatig in contact met nieuwe mensen, variërend van collega’s tot zakelijke relaties. Het is niet ongebruikelijk dat deze ontmoetingen samengaan met een gezamenlijke lunch. Misschien kiest u er regelmatig voor om buiten de deur te lunchen voor een verfrissende omgeving of een smakelijke maaltijd. Echter, steeds meer bedrijven zien het belang in van een goed ingerichte, eigen lunchruimte met kwalitatieve catering. Bent u benieuwd naar de nieuwste trends en mogelijkheden voor het inrichten van een bedrijfslunchruimte?

Moderne lunchruimte met oog voor het milieu

De wereld verandert snel, en het is essentieel dat uw bedrijf deze ontwikkelingen bijhoudt. Dit geldt ook voor iets ogenschijnlijk eenvoudigs als de inrichting van uw lunchruimte op kantoor. Het is belangrijk dat deze ruimte naadloos aansluit bij de huisstijl en identiteit van uw onderneming. Dit betekent niet alleen kleurgebruik dat past bij uw merk, maar ook het gebruik van natuurlijke materialen voor een moderne uitstraling.

Duurzaam en stijlvol meubilair

De dagen dat kantoormeubilair slechts in gedekte kleuren kwam, zijn voorbij. Tegenwoordig is er een breed scala aan stijlvolle en tegelijkertijd duurzame opties. Als uw bedrijf waarde hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, zult u blij zijn te weten dat er veel keuze is in meubilair dat milieuvriendelijk is geproduceerd.

Maatschappelijk verantwoord Inrichten met De Kantoorinrichter

Ook wij bij De Kantoorinrichter zetten ons in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn selectief in het kiezen van onze leveranciers en streven ernaar om zoveel mogelijk producten te hergebruiken. Zo werken we samen aan een duurzamere toekomst, zonder in te leveren op stijl en functionaliteit.

De lunchruimte als sociaal hart van uw bedrijf

Eén van de huidige trends in kantooromgevingen is de verschuiving van een snelle lunch achter het bureau naar een meer sociale en bewuste eetervaring. Medewerkers geven de voorkeur aan het nuttigen van een gezonde lunch in een goed ingerichte ruimte waar ze hun collega’s kunnen ontmoeten. Deze trend speelt niet alleen bij grote bedrijven; ook in kleinere ondernemingen is een dergelijke ruimte van toegevoegde waarde.

Multifunctionaliteit en ergonomie

Naast het sociale component biedt een centraal gelegen en stijlvol ingerichte lunchruimte ook praktische voordelen. U kunt ergonomisch verantwoord meubilair kiezen dat bijdraagt aan het welzijn van uw medewerkers. Dit maakt de ruimte niet alleen geschikt voor een lunch, maar ook als representatieve ontvangstruimte voor gasten of voor diverse soorten bijeenkomsten binnen uw organisatie.

Flexibiliteit en representatie

Een goed ontworpen lunchruimte kan dus meerdere functies vervullen. Het kan een plek zijn waar medewerkers ontspannen en opladen, maar ook een ruimte die u kunt gebruiken voor formelere gelegenheden. Door slim te investeren in de inrichting van uw lunchruimte, creëert u een multifunctionele, aantrekkelijke en ergonomische omgeving die aan diverse behoeften tegemoetkomt.

Openstelling van uw lunchruimte: meer dan alleen een plek voor medewerkers

In de moderne bedrijfscultuur wordt de lunchruimte steeds vaker gezien als een open ruimte, toegankelijk voor mensen buiten het bedrijf. Grote bedrijven transformeren hun lunchruimtes zelfs in openbare lunchrooms. Uiteraard is het daarbij cruciaal dat de catering van hoge kwaliteit is om zowel medewerkers als externe gasten aan te trekken.

Aandacht voor inrichting en comfort

Naast goede catering is ook het comfort van de lunchruimte van groot belang. U wilt immers een ruimte creëren waar mensen graag willen zitten en met elkaar in gesprek willen gaan. Daarbij is het belangrijk om meubilair te kiezen dat naadloos aansluit bij uw huisstijl, maar ook uitnodigend is voor zowel uw personeel als bezoekers van buitenaf.

Belang van akoestiek

Een vaak onderschat aspect bij het inrichten van een multifunctionele lunchruimte is de akoestiek. Goede akoestiek zorgt ervoor dat de ruimte niet alleen geschikt is om te eten, maar ook om te vergaderen of andere bijeenkomsten te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale producten en materialen verkrijgbaar die de akoestiek in de ruimte aanzienlijk kunnen verbeteren.

Een multifunctionele plek

Een plek om even te kunnen lunchen gedurende een werkdag is belangrijk. Door even van uw eigen bureau weg te zijn en samen met collega’s te lunchen wordt de productiviteit van medewerkers hoger. Bovendien zorgt dit ook voor tevredener medewerkers. Door te investeren in kwalitatieve catering, doordachte inrichting en optimale akoestiek maakt u van uw lunchruimte een multifunctionele plek. Het wordt een ruimte waar zowel medewerkers als externe bezoekers graag tijd doorbrengen, voor lunch, overleg of ontmoeting. Wilt u meer informatie over onze producten en weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Trends kleuren 2024 Multi
6 trends in de kantoorinrichting voor het jaar 2024
Wat zijn de nieuwste trends in de inrichting van kantoren voor 2024 en wat is het kleurenpallet dat we veel gaan zien het komende...
04.04.2024
Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans
Creëer een inspirerende kantoorinrichting met creativiteit en balans | Verbeter uw werkplek met orde, akoestiek, groen en licht.
26.06.2015
Deblick_Acoustics_Wallsystems_1
Akoestische wandpanelen op kantoor
Verbeter de akoestiek met akoestische wandpanelen | Verhoog de productiviteit en creëer een moderne werkomgeving | Lees er hier alles over
04.01.2019

Onze projecten

11.Hays
Kantoorinrichting en kantoorrenovatie bij HAYS
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon
Ocean Fish
Kantoorinrichting bij Ocean Fish