Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor

Flexwerkplekken winnen tegenwoordig aan populariteit. Deze dynamische werkruimtes, zonder vaste indeling, bieden u de vrijheid om kortstondig een plek te vinden en met uw laptop aan de slag te gaan. Door glazen scheidingswanden te gebruiken, kunt u gemakkelijk afgezonderde ruimtes creëren, wat een positieve invloed heeft op de werksfeer. Om u een helder inzicht te geven, presenteren we u in dit artikel vier inspirerende voorbeelden van glazen scheidingswanden in kantooromgevingen.

De voordelen van glazen scheidingswanden

Met scheidingswanden kunt u een grote open ruimte eenvoudig opdelen in meerdere kleinere ruimtes. Hierin kunt u rustig en ongestoord werken, zonder last te hebben van geluiden om u heen. Kiest u voor scheidingswanden van glas, dan geeft dit uw kantoor een open, ruimtelijk en tegelijkertijd stijlvol karakter. Een glazen wand laat veel natuurlijk licht door en biedt een hoge mate van transparantie, zodat u in één oogopslag kunt zien of een ruimte bezet is of juist beschikbaar. Wilt u meer privacy? Dan kunt u ervoor kiezen om (delen van) de glazen wand te voorzien van matteerfolie of om jaloezieën toe te voegen. Zo combineert u het beste van beide werelden: transparantie én privacy wanneer nodig.

Voorbeeld 1: Transparantie met een vleugje ruimtelijkheid

Op de bovenstaande foto is een minimalistische afgescheiden kantoorruimte met een vol glazen wand te zien. Door de onopvallende, zilvergrijze randen heeft deze wand een ruimtelijke en transparante uitstraling met veel licht. Er is slechts een dunne strook folie op het glas aangebracht, waardoor de privacy minimaal is.

Voorbeeld 2: Subtiele semi-privacy

Op de afbeelding die u hierboven aantreft, ziet u een volledig glazen kantoorwand, verrijkt met dunne verticale streepjes folie. Deze folie is strategisch geplaatst om een balans te vinden tussen openheid en privacy binnen de kantoorruimte. Hoewel een aandachtige blik u in staat stelt om de gehele ruimte van buitenaf te overzien, zorgt de folie toch voor dat extra beetje beschutting. Of u nu aan het werk bent of een vergadering bijwoont, deze designkeuze zorgt voor een gevoel van veiligheid en discretie, zonder het ruimtelijke karakter van de ruimte te verliezen.

Voorbeeld 3: Creatieve privacy-oplossingen

Privacy door middel van folie op glaswand

Wanneer u kiest voor het bedrukken van een unieke print op de vol glazen wanden, verzekert u zich niet alleen van meer privacy, maar biedt u ook ruimte voor uw eigen creatieve inbreng. Hierdoor krijgt u de gelegenheid om een persoonlijk tintje aan de ruimte te geven en de werkomgeving visueel te verrijken. Dit draagt niet alleen bij aan een verhoogde privacy, maar versterkt ook de algehele sfeer en het design, waardoor uw werkomgeving zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk wordt.

Voorbeeld 4: Privacy en transparantie

Met Smartfolie hoeft u niet langer te kiezen tussen privacy en lichtinval. Deze geavanceerde raamfolie maakt gebruik van PDLC-technologie (Polymer Dispersed Liquid Crystal) om met één druk op de knop te schakelen tussen helderheid en ondoorzichtigheid. De vloeibare kristaldelen in het midden van de folie bewegen zich naar dezelfde richting bij elektrische geleiding, waardoor de folie transparant wordt zoals gewoon glas. Zodra u de stroom uitschakelt, worden de kristaldeeltjes van elkaar gescheiden en geniet u van volledige privacy.

Smartfolie biedt eindeloze toepassingsmogelijkheden, of het nu gaat om kantoorruimtes, badkamers, vergaderzalen of winkels. Transformeer de sfeer en functionaliteit van elke ruimte terwijl u geniet van het gemak van privacy wanneer u dat nodig heeft.

Glazen wanden voor alle soorten werkzaamheden en elke kantoorruimte

Bij het inrichten van een kantoorpand met glazen scheidingswanden is het essentieel dat u zorgvuldig nadenkt over de mate van privacy die u wenst te creëren in de diverse kantoorruimten. Het is van belang dat deze ruimten flexibel inzetbaar zijn voor verschillende soorten werkzaamheden. Of het nu gaat om geconcentreerd individueel werk, teambesprekingen of informele ontmoetingen, door de juiste privacy-instellingen te kiezen, zorgt u ervoor dat elke ruimte optimaal benut wordt en voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Space-Co-8090-700x467
Moderne Kantoorinrichting
Praktische tips voor een moderne kantoorinrichting | Van optimale verlichting en flexibele werkplekken tot duurzaamheid en ontspanningsruimtes
18.03.2019
Pami-workspace-one-modern
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?
Lees onze tips voor het inrichten van een comfortabel thuiskantoor | Maak uw thuiswerken productief en aangenaam.
17.05.2020
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018

Onze projecten

Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
Goed-Wonen-Gemert-73
Kantoorinrichting bij Goed Wonen
IMG-20181022-WA0015-800x800
Kantoorakoestiek verbetering bij Lumileds