040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van flexwerkplekken. Dit zijn minimalistisch ingerichte, dynamische werkruimtes zonder vaste bureaus, waar je gemakkelijk even kunt neerstrijken om met een laptop te werken. Om een kleine afgezonderde ruimte te creëren, kunnen scheidingswanden aangebracht worden. Wanneer deze wanden gemaakt zijn van glas, heeft dit voordelige gevolgen voor de werkomgeving. Om je een beter beeld te geven, geven we je in dit artikel 4 verschillende voorbeelden van glazen scheidingswanden in kantoorpanden.

De voordelen van glazen scheidingswanden

Scheidingswanden maken van een grote ruimte meerdere kleine, afgesloten ruimtes, waarin je fijn kunt werken zonder geluidsoverlast van anderen om je heen. Wanneer deze scheidingswanden gemaakt zijn van glas, zorgt dit voor een ruimtelijke en tegelijk chique sfeer. Daarnaast laat een glazen wand veel licht door en zorgt het glas voor een hoge mate van transparantie doordat je er doorheen kunt kijken. Zo kan je gemakkelijk waarnemen of een ruimte al bezet, of dat deze juist vrij is. Om ondanks de glazen wanden toch de nodige privacy te kunnen bieden, is het ook mogelijk om de wand (deels) met matteerfolie te bedekken of om jaloezieën aan te brengen.

Voorbeeld 1: Transparant en ruimtelijk

Op de onderstaande foto is een minimalistische afgescheiden kantoorruimte met een vol glazen wand te zien. Door de onopvallende, zilvergrijze randen heeft deze wand een ruimtelijke en transparante uitstraling met veel licht. Er is slechts een dunne strook folie op het glas aangebracht, waardoor de privacy minimaal is.

Voorbeeld 2: Semi privacy

De dunne, verticale streepjes folie op de onderstaande vol glazen kantoorwand, zorgen voor enige privacy in de kantoorruimte. Wanneer je goed kijkt kan je de hele ruimte van buitenaf zien, maar de folie zorgt wel voor wat privacy tijdens je werk of een vergadering.

Voorbeeld 3: Privacy creatief

Het bedrukken van een bepaalde print op de vol glazen wanden zorgt dus voor wat meer privacy. Maar daarnaast kun je hier ook veel creativiteit in terug laten komen.  Dit verbetert de sfeer en het design van de werkomgeving.

 

Voorbeeld 4: Privacy optioneel

Wanneer in de glazen cassettes van de scheidingswand jaloezieën zijn aangebracht, heb je zelf de keuze hoeveel privacy je op een bepaald moment wilt. Ben je bijvoorbeeld wat luchtig en eenvoudig werk aan het doen waarbij een beetje afleiding geen kwaad kan, dan kan je de jaloezieën openhouden. Wanneer je echter een belangrijke afspraak hebt of erg geconcentreerd moet werken, kan je ervoor kiezen om de jaloezieën te sluiten voor volledige privacy. Bij meerdere cassettes gestapeld, heeft elke cassette zijn eigen bedienbare jaloezie. Deze kunnen niet worden opgetrokken, maar wel worden gedraaid.

Bedenk dus bij het inrichten van een kantoorpand met glazen scheidingswanden goed na over de mate van privacy die je wilt creëren in de verschillende kantoorruimten, zodat deze voor alle soorten werkzaamheden geschikt zijn.

Meer weten over (glazen) scheidingswanden in je kantoor of kunnen we u ergens anders mee helpen? Laat het ons weten!
Neem gerust contact met ons op via [email protected], bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!Neem contact op

Willekeurige projecten

projectinrichting in opdracht van Ahrend