040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor

‘Je ogen blijven grijs. Ontkennen elke kleur. Het is alsof hier niemand woont. Alsof er niets gebeurt.’ In deze bekende hit zong Bløf over een probleem dat ook zomaar opgaat voor een gemiddeld kantoor. Grijs. Grauw. Regenachtig. Gelukkig kan het anders. Een stralende bedrijfsinrichting en medewerkers met een hemelsblauw humeur. Hoe je daarvoor zorgt? Je leest het in dit blog.

Zorg voor een efficiënte indeling

Struikelpartijen over het vloerkleed, onleesbaar papierwerk door afwezige verlichting, blauwe plekken door uitstekende kasten… Bij de inrichting van een bedrijfspand is de indeling prioriteit nummer één. Die bepaalt namelijk of mensen efficiënt kunnen werken of niet. Denk goed na over looproutes, de grootte van de bureaus en de indeling van de werkplekken. Je medewerkers – en hun ledematen – zullen je dankbaar zijn.

Bedrijfsindeling van het pand van te voren bepalen

Zorg voor voldoende daglicht

Dat bioritme schijnt toch best een dingetje te zijn. Mensen die op een plek werken met veel daglicht, slapen volgens onderzoekers langer. Ze bewegen ook meer en ervaren een hogere kwaliteit van leven. Wist je dat? Genoeg redenen waarom voldoende daglicht niet mag ontbreken in een nieuw of vernieuwd kantoor. Nog een bijkomend voordeel: hoe meer daglicht, hoe meer werk er uit het handen van medewerkers komt.

Net zo fijn werken als thuis

De woonkamertrend zie je ook steeds meer. Gezellige zitjes en hoekjes met een huiselijke sfeer. Geef je kantoor bijvoorbeeld een personal touch door een fotowand. Gebruik ook huiselijke materialen als kleedjes, kaarsjes en bloemen. Zo willen jouw werknemers nooit meer naar huis!

Creëer flexplekken

Bezig met een nieuwe bedrijfsinrichting? Dan mogen flexplekken niet ontbreken. Daarmee richt je jouw bedrijfspand slim in. Je bespaart kantoorruimte en geeft mensen de vrijheid om zelf hun manier en plek van werken te bepalen.

Zorg dat de bedrijfsinrichting aansluit op het imago

Net zo min als je het hoofdkantoor Google verwacht in een stoffig achterafgebouwtje, verwacht je glijbanen en tafelvoetbaltafels in een accountantskantoor. (No offence). Met een goed ingericht kantoor versterk je de boodschap van jouw bedrijf naar klanten, relaties en medewerkers. Wie ben je? Waar sta je voor? Dit uit je bijvoorbeeld door middel van kleurstellingen in het tapijt of een vooraf bepaald bladdecor op de werkplekken. Verder kan aankleding met zitjes in de huisstijlkleuren of gebruik van prints op de wanden goed helpen om een passende sfeer neer te zetten.

Hoe natuurlijker, hoe beter

Een vleugje natuur doet iedereen goed. Wist je al dat het plaatsen van planten in je bedrijfspand een positief effect heeft op medewerkers? Zij voelen zich positiever en energieker en dat bevordert de werkresultaten. Daarnaast fleurt een beetje groen de werkplek ook nog eens op en wordt koolstofdioxide omgezet in zuurstof. Win-win dus!

Denk aan duurzaamheid

Bij het inrichten van een pand kiezen steeds meer bedrijven voor een duurzame bedrijfsinrichting. Maar wat verstaan we daar precies onder? Nou… bijvoorbeeld kantoormeubilair waarin alleen natuurlijke materialen zijn verwerkt. Of meubilair dat volledig organisch afbreekbaar is. Er zijn talloze manieren om duurzaam te werk te gaan bij jouw nieuwe bedrijfsinrichting, zonder geitenwollensokken-uitstraling.

Meer informatie over een nieuwe bedrijfsinrichting? Neem gerust contact met ons op via [email protected], bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. De Kantoorinrichter helpt jou graag op weg en laat je de talloze mogelijkheden ontdekken.Neem contact op

Willekeurige projecten

Akoestische bureauwanden tegen geluidsoverlast op kantoor
Glaswand geplaatst met een totale lengte van 32,5 meter
totaalinrichting projectstoffering tapijttegels
Inzicht in nieuwe werkkamers met gemonteerde werkplekken