Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor

‘Je ogen blijven grijs. Ontkennen elke kleur. Het is alsof hier niemand woont. Alsof er niets gebeurt.’ In deze bekende hit zong Bløf over een probleem dat ook zomaar opgaat voor een gemiddeld kantoor. Grijs. Grauw. Regenachtig. Gelukkig kan het anders. Een stralende bedrijfsinrichting en medewerkers met een hemelsblauw humeur. Bij De Kantoorinrichter beschikken wij over een uitgebreid assortiment voor de perfecte bedrijfsinrichting. Maar hoe zorg je daarvoor? U leest het in deze blog.

Zorg voor een efficiënte indeling

Struikelpartijen over het vloerkleed, onleesbaar papierwerk door afwezige verlichting, blauwe plekken door uitstekende kasten… Bij de bedrijfsinrichting van een kantorenpand is de indeling prioriteit nummer één. Die bepaalt namelijk of mensen efficiënt kunnen werken of niet. Denk goed na over looproutes, de grootte van de bureaus en de indeling van de werkplekken. Uw medewerkers – en hun ledematen – zullen u dankbaar zijn dat u stilstaat bij een goede inrichting voor de werkplek.

De juiste inrichting voor professionals

Voor de juiste kantoorinrichting naar ieders wensen, is het goed om te beginnen met bedenken hoe groot het kantoor is en hoeveel werknemers er zullen werken. Dit bepaalt hoeveel meubilair er nodig is om een comfortabele werkomgeving te creëren zonder dat het te vol wordt. Als meerdere afdelingen in hetzelfde kantoor zijn vertegenwoordigd, kan het afscheiden van aparte ruimtes met kastenwanden of andere scheidingswanden helpen om de ruimtes overzichtelijk te houden en speciale werkplekken voor verschillende teams te creëren.

Zorg voor voldoende daglicht

Dat bioritme schijnt toch best een dingetje te zijn. Verlichting is ook belangrijk bij het inrichten van een werkplek. Mensen die op een plek werken met veel daglicht, slapen volgens onderzoekers langer. Ze bewegen ook meer en ervaren een hogere kwaliteit van leven. Wist u dat? Genoeg redenen waarom voldoende daglicht niet mag ontbreken in een nieuw of vernieuwd kantoor. Nog een bijkomend voordeel: hoe meer daglicht, hoe meer werk er uit handen van medewerkers valt.

Door ervoor te zorgen dat bureaus in de buurt van ramen staan, kan overdag natuurlijk licht worden gecreëerd en worden de ogen minder belast door felle lampen aan het plafond. Ook is aangetoond dat het toevoegen van planten op kantoor een rustgevende sfeer creëert en de productiviteit verhoogt – overweeg dus ook om wat groen toe te voegen aan uw werkplek!

Net zo fijn werken als thuis

Huiselijke elementen op kantoor

De woonkamertrend ziet men ook steeds meer. Gezellige zitjes en hoekjes met een huiselijke sfeer, maar wel op de werkplek. Geef uw kantoor bijvoorbeeld een personal touch door nieuwe producten toe te voegen als een fotowand. Gebruik ook huiselijke materialen als kleden, bloemen en planten. Zo willen uw werknemers nooit meer naar huis en stijgt hun productiviteit!

Creëer flexplekken

Bezig met een nieuwe bedrijfsinrichting? Dan mogen flexplekken niet ontbreken. Daarmee richt u uw bedrijfspand slim in. U bespaart kantoorruimte en geeft mensen de vrijheid om zelf hun manier en plek van werken te bepalen naar hun eigen wensen. Mocht u hulp nodig hebben bij het creëren van flexplekken, wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Zorg dat de bedrijfsinrichting aansluit op het imago

Net zo min als u het hoofdkantoor van Google verwacht in een stoffig achteraf gebouwtje, verwacht u glijbanen en tafelvoetbaltafels in een accountantskantoor. Met een goed ingericht kantoor versterkt u de boodschap van uw bedrijf naar klanten, relaties en medewerkers. Wie bent u? Waar staat u voor? Dit uit u bijvoorbeeld door middel van kleurstellingen in het tapijt of een vooraf bepaald bladdecor op de werkplekken. Verder kan aankleding met zitjes in de huisstijlkleuren of gebruik van prints op de wanden goed helpen om een passende sfeer neer te zetten in uw inrichting. Heeft u hulp nodig? Wij realiseren graag met u de perfecte inrichting voor uw werkplekken!

Hoe natuurlijker, hoe beter

Een vleugje natuur doet iedereen goed. Wist u al dat het plaatsen van planten in uw bedrijfspand een positief effect heeft op medewerkers? Zij voelen zich positiever en energieker en dat bevordert de werkresultaten. Daarnaast fleurt een beetje groen de werkplek ook nog eens op en wordt koolstofdioxide omgezet in zuurstof. Win-win dus!

Denk aan duurzaamheid

Bij het inrichten van een pand kiezen steeds meer bedrijven voor een duurzame bedrijfsinrichting. Maar wat verstaan we daar precies onder? Nou… bijvoorbeeld kantoormeubilair waarin alleen natuurlijke materialen zijn verwerkt. Of meubilair dat volledig organisch afbreekbaar is. Er zijn talloze manieren om duurzaam te werk te gaan bij uw nieuwe bedrijfsinrichting, zonder een geitenwollensokken-uitstraling.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Duo-benches-met-gekleurde-akoestische-bureauwanden-1
3 tips om uw bedrijfsidentiteit terug te laten komen in de kantoormeubelen
Het kantoormeubilair dat u gebruikt, zegt veel over de identiteit van uw bedrijf. Zet kantoormeubilair slim in om de juiste uitstraling te geven. Wanneer...
19.06.2018
se_flex_sedus
3 verschillende stijlen kantoorinrichting
U brengt het grootste deel van uw tijd, net als veel anderen, door op kantoor. Dat maakt de inrichting van een kantoor zo belangrijk;...
02.07.2018
Space-Co-8090-700x467
Moderne Kantoorinrichting
Vergeet Google met de glijbanen, skiliften en zitzakken. Negeer voor het gemak ook even Microsoft met de hypermoderne vergaderplekken die iedereen mag gebruiken. (Yep,...
18.03.2019

Onze projecten

IMG-20181022-WA0015
Kantoorakoestiek verbetering bij Lumileds

Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven