Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door het gebruik van tapijt op kantoor verbetert u de akoestiek

Bent u niet tevreden met de akoestiek op kantoor en wilt u hier graag iets aan veranderen? Wat dacht u van tapijt gebruiken? De voordelen hiervan zullen wij u uitleggen in deze blog.

Het belang van een goede akoestiek op kantoor

De trend van nu is vooral open, lichte kantoorruimtes. Veel ramen, veel mensen en harde materialen als staal en beton. Zo’n ruimte biedt veel voordelen en een mooi aanzicht, maar brengt ook nadelen met zich mee. Met z’n allen werken in zo’n open ruimte is namelijk niet erg bevorderlijk voor de akoestiek. 

Telefoons die rinkelen, overleggende collega’s en voetstappen vanaf de andere kant van de kamer. Allemaal geluiden die u storen tijdens het werk. En dit heeft weer effect op de productiviteit en prestatie van werknemers. Zo stijgt het stress- en vermoeidheid gehalte en gaat het concentratievermogen juist omlaag.

 

Wat kunt u doen om de akoestiek te verbeteren?

Er bestaan talloze manieren om de akoestiek op kantoor te verbeteren. Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Ruimtes opdelen

U kunt het kantoor indelen in verschillende ruimtes, waar verschillende taken uitgevoerd worden. Dan heeft iemand die bijvoorbeeld precisiewerk verricht, geen last van bellende of kletsende mensen om zich heen, wat weer een positieve invloed heeft op de productiviteit van uw werknemers.

Tip 2: Geluidfactoren verzamelen

Ook kunt u apparaten die irritant geluid met zich meebrengen, zoals printers of koffiezetapparaten bij elkaar zetten, zodat het geluid verzameld is en niet in uw gehele kantoorruimte terugkomt.

Tip 3: Omgevingsgeluid dempen

Niet alleen met de indeling van het kantoor, ook wat betreft het interieur valt er veel te winnen op het gebied van akoestiek. Denk bijvoorbeeld aan belcellen, akoestische wand- en plafondpanelen en makkelijk te verplaatsen schermen die omgevingsgeluid dempen.

Tip 4: Gebruik tapijttegels

Een andere tip voor een betere akoestiek, is het gebruik van tapijt op kantoor. Heeft u een nieuwe vloer van laminaat of tegels, maar is die niet helpend voor een goede akoestiek? Zoekt u daarom kantoor vloerbedekking of kantoor tapijttegels? 

Bij De Kantoorinrichter beschikken wij over een ruim assortiment en kunnen wij goed met u meedenken of bijvoorbeeld kantoor tapijttegels in uw ruimte passen. Wij zorgen samen met u voor een tapijt dat past bij uw kantoor om de slechte akoestiek aan te pakken. 

Er zijn verschillende grote en kleine varianten van nieuwe tapijttegels in meerdere kleuren beschikbaar voor uw vloer. Heeft u geen ruim budget, maar wilt u wel graag kantoor tapijttegels? In ons assortiment beschikken wij ook over goedkope tapijttegels en geven u daar graag advies over. En mocht u tot slot hulp nodig hebben bij het tapijt leggen, ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn!

Wat doet het gebruik van tapijt op kantoor met de akoestiek?

Kantoorinrichting bij DSV Amsterdam - Schiphol

Wanneer u geen betonnen of houten vloer hebt, maar tapijt of tapijttegels, worden logischerwijs voetstappen gedempt. Daarnaast zorgt het gebruik van tapijt in uw kantoorruimte voor een betere akoestiek, omdat het geluidsgolven absorbeert. 

Hierdoor wordt de klankkleur van hoogfrequente geluiden warmer en vermindert de nagalmtijd. Dit helpt de hoeveelheid geluid die door het kantoor weerkaatst te verminderen, waardoor een stillere, comfortabelere werkruimte ontstaat. Tapijttegels fungeren ook als een buffer tussen vloeren en helpen zo te voorkomen dat geluid zich verplaatst. Prettig, toch?

Tapijt op kantoor niet van deze tijd? Juist wel!

Tapijttegels worden steeds populairder in het hedendaagse interieurontwerp omdat ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van conventioneel tapijt. Door hun modulaire structuur zijn ze eenvoudig te installeren en te onderhouden, omdat individuele tegels snel vervangen kunnen worden in geval van schade of vlekken. 

Dit betekent dat tapijttegels kunnen worden gebruikt om unieke designpatronen te creëren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat deze niet in de smaak vallen.

De juiste styling voor uw kantoorruimte

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar vindt u tapijt eigenlijk maar oubollig? Met de juiste styling past tapijt juist perfect in een modern kantoor. Tapijt zorgt ook voor een knusse sfeer en maakt dat op kantoor zijn als thuiswerken voelt. 

Verder kunt u bij een licht en strak kantoor perfect uitpakken door een tapijt te kiezen met uitsprekende patronen en in verschillende kleuren. En wat dacht u van een vintage tapijt? Helemaal hip!

Wat kan De Kantoorinrichter voor u betekenen?

Door rekening te houden met het soort werk, imago en indeling van een bedrijf helpt De Kantoorinrichter bij het zorgen voor de juiste akoestiek in een kantoor. Van tapijttegels tot vloerkleden, De Kantoorinrichter is daarin gespecialiseerd en helpt u graag verder! 

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van het gebruik van tapijt in kantoor? Schakel dan De Kantoorinrichter in. Wij denken graag met u mee en zoeken samen de beste oplossing. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Vayner-Media-ontvangstruimte
Ontvangstruimte inrichten; zo maakt u een goede eerste indruk
Ontvang uw gasten in stijl met een goed ingerichte ontvangstruimte | Maak een goede eerste indruk en laat uw bedrijfsidentiteit stralen.
19.04.2018
c84a7c5bfd2d10d52939426de1008243
Werkplekinrichting: hierdoor popelen mensen om naar kantoor te komen
Lees hier de geheimen van een werkplekinrichting die mensen doet verlangen naar kantoor | Vijf tips voor de perfecte werkplekinrichting
12.11.2018
markant_dynamisch_werken1
Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan
Verlaag gezondheidsrisico's, verhoog energie en productiviteit | Verminder rugklachten met ergonomisch ontworpen zit-sta bureaus.
13.07.2018

Onze projecten

CWS 11
Kantoorinrichting en complete kantoorverbouwing bij CWS
009
Kantoorinrichting bij Footlocker
Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven