040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Door het gebruik van tapijt op kantoor verbeter je de akoestiek

Ben je niet tevreden met de akoestiek op kantoor en wil je hier graag iets aan veranderen? Wat dacht je van tapijt gebruiken? De voordelen hiervan zullen wij je uitleggen in deze blog.

Het belang van een goede akoestiek op kantoor

De trend van nu is vooral open, lichte kantoorruimtes. Veel ramen, veel mensen en harde materialen als staal en beton. Zo’n ruimte biedt veel voordelen en een mooi aanzicht, maar brengt ook nadelen met zich mee. Met z’n allen werken in zo’n open ruimte is namelijk niet erg bevorderlijk voor de akoestiek. Telefoons die rinkelen, overleggende collega’s en voetstappen vanaf de andere kant van de kamer. Allemaal geluiden die je storen tijdens het werk. En dit heeft weer effect op de productiviteit en prestatie van werknemers. Zo stijgt het stress- en vermoeidheidsgehalte en gaat het concentratievermogen juist omlaag.

Wat kun je doen om de akoestiek te verbeteren?

Er bestaan talloze manieren om de akoestiek op kantoor te verbeteren. Zo kun je het kantoor indelen in verschillende ruimtes, waar verschillende taken uitgevoerd worden. Dan heeft iemand die bijvoorbeeld precisiewerk verricht, geen last van bellende of kletsende mensen. Ook kun je apparaten die irritant geluid met zich meebrengen, zoals printers of koffiezetapparaten bij elkaar zetten, zodat het geluid verzameld is. Niet alleen met de indeling van het kantoor, ook wat betreft het interieur valt er veel te winnen op het gebied van akoestiek. Denk bijvoorbeeld aan belcellen, akoestische wand- en plafondpanelen en makkelijk te verplaatsen schermen die geluid dempen. Een andere tip om de akoestiek te verbeteren, is het gebruik van tapijt op kantoor.

Bron: Mikomax

Wat doet het gebruik van tapijt op kantoor met de akoestiek?

Wanneer je geen betonnen of houten vloer hebt, maar tapijt, worden logischerwijs voetstappen gedempt. Daarnaast zorgt het gebruik van tapijt op kantoor voor een betere akoestiek, omdat het geluidsgolven absorbeert. Hierdoor wordt de klankkleur van hoogfrequente geluiden warmer en vermindert de nagalmtijd. Prettig, toch?

Tapijt op kantoor beperkt de nagalm

Tapijt op kantoor niet van deze tijd? Juist wel!

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar vind je tapijt eigenlijk maar oubollig? Met de juiste styling past tapijt juist perfect in een modern kantoor. Tapijt zorgt ook voor een knusse sfeer en maakt dat op kantoor zijn als thuis werken voelt. Verder kun je bij een licht en strak kantoor perfect uitpakken door een tapijt te kiezen met uitsprekende patronen en kleuren. En wat dacht je van een vintage tapijt? Helemaal hip!

Modulyss tapijttegels Fashion& voor een retro feel kantoor

Bron: Modulyss

Wat kan De Kantoorinrichter voor jou betekenen?

Door rekening te houden met het soort werk, imago en indeling van een bedrijf helpt De Kantoorinrichter bij het zorgen voor de juiste akoestiek in een kantoor. Van tapijttegels tot vloerkleden, De Kantoorinrichter helpt! Kan jij wel wat hulp gebruik bij het bepalen van het gebruik van tapijt in kantoor? Schakel dan De Kantoorinrichter in. Wij denken graag met je mee en zoeken samen de beste oplossing. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.Neem contact op

Willekeurige projecten

Akoestische schuifdeurkasten geplaatst bij Aeternus
Akoestische bureauwanden tegen geluidsoverlast op kantoor