5 x onmisbaar meubilair op kantoor

In de hedendaagse kantooromgeving zijn er talloze veranderingen gaande, niet alleen in de manier waarop we werken, maar ook in de tools en de meubels die we gebruiken. Een weloverwogen assortiment kantoormeubilair kan de productiviteit en het welzijn van werknemers aanzienlijk verhogen. 

Maar welke kantoormeubelen zijn nu echt onmisbaar? Bij De Kantoorinrichter zorgen we voor kantoormeubilair dat geschikt is voor langdurig en intensief gebruik. Wij vinden een professionele uitstraling belangrijk en helpen u daarom graag verder met uw zoektocht naar kantoormeubelen dat precies past in uw kantoor.

Nieuwe kantoormeubelen: een frisse start

De keuze voor nieuwe kantoormeubelen kan als een frisse wind door uw kantoor waaien. Het zorgt niet alleen voor een nieuwe, moderne uitstraling, maar het kan ook de efficiëntie en het comfort van werknemers verhogen. 

Nieuw meubilair kan de werkervaring compleet veranderen en kan ook een duidelijk signaal geven dat u als ondernemer investeert in de toekomst en het welzijn van uw team.

Zithoek

Huiselijke elementen op kantoor

Een zithoek in een kantoor vervult verschillende belangrijke functies. Hier zijn enkele redenen waarom een zithoek een waardevolle toevoeging is aan een kantooromgeving:

 1. Ontspanning en pauze
  Werknemers hebben af en toe een pauze nodig om zich op te frissen en te ontspannen. Een comfortabele zithoek biedt een plek waar zij even kunnen ontsnappen aan hun bureau en zich mentaal kunnen herstellen.
 2. Informele ontmoetingen
  Een zithoek kan dienen als een plek voor informele gesprekken en brainstormsessies. Hier kunnen medewerkers op een informele manier ideeën uitwisselen en samenwerken buiten de formele vergaderzalen.
 3. Flexibiliteit
  In de moderne kantoorcultuur waar flexibel werken steeds vaker voorkomt, kan een zithoek werknemers extra ruimte bieden om te werken, vooral als alle bureaus bezet zijn of als iemand gewoon een andere omgeving nodig heeft om te focussen.
 4. Wachtruimte voor bezoekers
  Als er klanten, sollicitanten of andere bezoekers naar het kantoor komen, biedt een zithoek hen een comfortabele plek om te wachten voordat ze worden ontvangen.
 5. Ruimte voor sociale interactie
  Sociale interactie is cruciaal voor teambuilding en het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur. Een zithoek biedt werknemers een plek om te socializen tijdens pauzes of na het werk.

In overweging nemend dat de kantooromgeving invloed kan hebben op de productiviteit, het welzijn en de tevredenheid van werknemers, kan een zithoek een eenvoudige maar effectieve manier zijn om een meer holistische en werknemersgerichte omgeving te creëren

Ergonomische bureaustoelen

industrieel kantoor inrichten

Een ergonomische werkplek is meer dan een trend; het is een noodzaak geworden. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat langdurig zitten, in combinatie met een verkeerde houding, gezondheidsproblemen kan veroorzaken. 

Daarom is het belangrijk om kantoormeubilair te kiezen dat hierop inspeelt. Onder ergonomische kantoormeubelen vallen verstelbare stoelen, zit-sta bureaus en andere meubels die de natuurlijke houding van het lichaam ondersteunen. 

Een goede ergonomische inrichting kan leiden tot verhoogde productiviteit, minder ziekteverzuim en meer tevredenheid onder werknemers.

Variatie is de sleutel

Een breed assortiment kantoormeubilair geeft u de mogelijkheid om voor iedere werknemer de ideale werkplek te creëren. Iedereen heeft andere behoeften en voorkeuren. Sommigen hebben baat bij een zit-sta bureau, terwijl anderen meer waarde hechten aan een comfortabele bureaustoel of extra opbergruimte. Door te kiezen voor een uitgebreid assortiment, kunt u inspelen op deze individuele behoeften.

Bureaus

Bureaus bepalen de indeling van de ruimte, kies daarom ook zorgvuldig uit wat u graag wilt. Heeft u grote bureaus die u niet meer kunt verplaatsen? Of wilt u flexibele bureaus waar meerdere mensen aan kunnen werken? Er is zoveel mogelijk! Maar: het moet wel passen bij de structuur van het bedrijf. 

Bij De Kantoorinrichter kunnen wij u helpen met de complete projectinrichting. Heeft u namelijk al eens nagedacht over een zit-sta bureau? Eerder gaven we aan dat ergonomische bureaustoelen belangrijk zijn voor op kantoor, maar daar valt ook een zit-sta bureau onder. 

De Kantoorinrichter biedt een uitgebreid assortiment van kantoormeubelen waaronder de zit-sta bureau. Bent u al benieuwd naar deze stijlvolle en ergonomische oplossing?

Verlichting

Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in uw kantoorruimte. Door te spelen met verschillende lichttypes en intensiteiten, kunt u de productiviteit en het welzijn van uw werknemers bevorderen. Waar een warme en sfeervolle verlichting ideaal is voor ontspanningszones en vergaderruimtes, is heldere en functionele verlichting essentieel voor werkzones. 

Goede werkplekverlichting moet doorgaans minimaal 500 lux zijn, terwijl grotere open kantoorruimtes een hogere waarde kunnen vereisen. Uniformiteit in lichtintensiteit door het hele kantoor is cruciaal, zodat werknemers niet steeds hun ogen hoeven aan te passen aan wisselende lichtomstandigheden.

Indirecte verlichting

Naast directe verlichting kan ook gebruik worden gemaakt van indirecte verlichting of accentverlichting om bepaalde gebieden te benadrukken of om een visueel interessant effect te creëren. Goede verlichting draagt niet alleen bij aan de productiviteit, maar kan ook de algehele tevredenheid en het welzijn van de werknemers verbeteren, wat kan leiden tot minder ziekteverzuim en hogere tevredenheidsscores.

Is een werkplekonderzoek iets voor u?

Om er zeker van te zijn dat u de juiste lichtcondities in uw kantoor heeft, is het raadzaam een werkplekonderzoek uit te laten voeren door deskundigen op dit gebied. Zij kunnen u adviseren over de optimale lichtintensiteit en kwaliteit, zodat uw team in de best mogelijke omgeving kan werken!

Vergaderruimte

Bij het inrichten van een vergaderruimte wordt vaak gedacht aan het traditionele beeld: een vierkante tafel omringd door stoelen. Toch zijn er tal van alternatieven in vergadermeubilair die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functionele voordelen bieden afhankelijk van het doel van de vergadering.

De ovale vergadertafel

Een ovale vergadertafel kan bijvoorbeeld voordelig zijn omdat iedereen elkaar goed kan zien en het delen van informatie wordt vergemakkelijkt. Dit soort opstelling bevordert gelijkwaardige communicatie en interactie tussen deelnemers.

De statafel

Voor brainstormsessies of meer informele vergaderingen kan een statafel met barkrukken een interessante keuze zijn. Het staande element kan energieniveaus hoog houden en creativiteit en samenwerking stimuleren, wat vooral handig is bij lange sessies.

Een huiskameropstelling

Voor meer informele of persoonlijke gesprekken kan een huiskameropstelling – met comfortabele fauteuils en een laag tafeltje – een veilige en uitnodigende sfeer creëren. Deze opstelling kan deelnemers helpen zich op hun gemak te voelen en openhartiger te zijn in hun communicatie.

Conclusie

Of u nu uw huidige kantoor wilt opfrissen of een compleet kantoor inricht met nieuwe kantoormeubelen, het is essentieel om te investeren in hoogwaardig kantoormeubilair. Het draait niet alleen om een mooie inrichting, maar vooral om een ergonomische werkplek, functionaliteit en het welzijn van uw werknemers. 

Door te kiezen voor een stijlvolle oplossing uit een breed assortiment kantoormeubelen, verzekert u zich van een werkomgeving waarin iedereen op zijn best kan presteren.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

sedus_banner-loesungen
Luxe kantoorinrichting
Wilt u weten wat de geheimen zijn van een luxe kantoorinrichting? | Lees hier alle tips voor een inspirerende en productieve werkomgeving
11.12.2018
Trends kleuren 2024 Multi
6 trends in de kantoorinrichting voor het jaar 2024
Wat zijn de nieuwste trends in de inrichting van kantoren voor 2024 en wat is het kleurenpallet dat we veel gaan zien het komende jaar? Je leest er alles over in dit blog.
04.04.2024
Mobiele-flexruimte
Optimaliseer uw werkplek voor efficiëntie en tevredenheid
Efficiënte inrichting en innovatieve oplossingen. | Ontdek de sleutel tot een prettige en productieve werkplek
30.11.2017

Onze projecten

Goed-Wonen-Gemert-73
Kantoorinrichting bij Goed Wonen
Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco
HAY's kantoorinrichting
Kantoorinrichting Hays volgens BREEAM-NL keurmerk