Klein kantoor inrichten? Zo doet u dat

Een klein maar fijn kantoor. Het kan! Van iedere ruimte valt namelijk een overzichtelijke werkplek te maken, maar hoe? Met onze tips voor het inrichten kunt u een klein kantoor inrichten zoals het moet: sfeervol en functioneel.

Zorg voor voldoende daglicht

Zou u niet graag werken in een ruimte die inspireert en energie geeft? De sleutel tot zo’n kantoorruimte zou zo eenvoudig kunnen zijn als voldoende daglicht. Zeker als u een kleine ruimte inricht, is daglicht belangrijk. 

Een lichte ruimte oogt nu eenmaal groter dan een donkere ruimte. Een andere reden dat daglicht niet mag ontbreken in uw kleine kantoor, is dat daglicht zorgt voor de nodige concentratie. En dat komt goed van pas op uw werkplek.

Uw kleine kantoor oogt ruimer door genoeg daglicht

Daglicht is een essentiële factor in de werkplek voor het bevorderen van productiviteit en welzijn van werknemers, vooral in uw kleine kantoor. Waarom is dit zo belangrijk?

Zorg voor een goede stemming bij het inrichten van een klein kantoor

Ten eerste heeft natuurlijk licht een directe invloed op onze stemming en productiviteit. Studies hebben aangetoond dat blootstelling aan daglicht de concentratie en focus verbetert. Het helpt ook bij het reguleren van onze interne lichaamsklok, wat een positief effect heeft op onze slaapcyclus en algehele gezondheid. Daglicht wordt ook vaak ervaren als warme verlichting omdat het natuurlijk is, ideaal in een kleine ruimte dus!

Uw kantoor inrichten naar een fijne werkplek

Ten tweede, het voorzien van voldoende daglicht in kleine kantoren kan de ruimte groter en luchtiger doen aanvoelen. Dit is van cruciaal belang in uw kleine kantoor, waar de ruimte beperkt is. Een goed verlicht kantoor kan een gevoel van ruimte creëren en helpt om de perceptie van beklemming te verminderen. U hoeft dus geen groot kantoor te hebben, voldoende daglicht laat een klein kantoor al groot ogen!

Een klein kantoor inrichten terwijl u aan het milieu denkt

Ten derde, natuurlijk licht is een milieuvriendelijke oplossing. Het verminderen van de afhankelijkheid van kunstlicht kan aanzienlijk energie besparen, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en een verlaagde elektriciteitsrekening.

Voldoende daglicht is van groot belang

Het belang van daglicht bij een klein kantoor inrichten kan niet worden onderschat in de moderne werkplek. Het kan werknemers gezonder, gelukkiger en productiever maken, terwijl het ook bijdraagt aan een groenere planeet. 

Door te investeren in de optimalisatie van daglicht in een klein kantoor, investeren we in menselijk kapitaal en een duurzamere toekomst. Het is tijd dat we de kracht van natuurlijk licht erkennen en benutten. Dus, zet die lamp uit, open de jaloezieën en laat de zon binnenkomen. Het kan het verschil maken tussen een gewone en een buitengewone werkdag.

Ga voor weinig kleur

Een mooie kleur op de muur ziet er heel vrolijk uit. Eens. Toch raden we het af bij een klein kantoor inrichten. Waarom? Omdat het al het licht uit de ruimte weghaalt. Hierdoor oogt de ruimte kleiner dan deze daadwerkelijk is. En dat is zonde, zeker als uw ruimte al niet al te groot is.

Het juiste kleurenpalet kan de stemming, productiviteit en het algehele gevoel bij een klein kantoor inrichten drastisch beïnvloeden. Hoewel kleur een krachtig instrument kan zijn, kan het beperken van kleuren in een kleine kantoorruimte juist gunstiger zijn. Maar waarom is dat zo?

Gevoel van ruimte door weinig kleur

Ten eerste draagt een ingetogen kleurenschema bij aan het creëren van een gevoel van ruimte. Felle en diverse kleuren kunnen in een kleine ruimte overweldigend en chaotisch aanvoelen. Daarentegen kunnen neutrale en lichte kleuren een gevoel van openheid en luchtigheid geven, waardoor de ruimte groter en uitnodigender aanvoelt.

Een klein kantoor inrichten terwijl u concentratie en productiviteit stimuleert

Ten tweede, een beperkt kleurenpalet kan helpen bij het bevorderen van concentratie en productiviteit. Kleuren hebben een bewezen invloed op onze gemoedstoestand en cognitieve functies. Hoewel heldere, levendige kleuren energie kunnen geven, kunnen ze ook afleidend zijn. Zachte en neutrale tinten zijn rustiger voor het oog en kunnen helpen bij het bevorderen van een rustige en geconcentreerde werksfeer.

Het inrichten van een klein kantoor met neutrale kleuren en de juiste accenten

Ten derde biedt een ingetogen kleurenschema meer flexibiliteit voor het toevoegen van accenten en het benadrukken van belangrijke gebieden. U kunt kleur gebruiken om specifieke gebieden te markeren of om bepaalde aspecten van het interieurontwerp te accentueren zonder de ruimte te overweldigen.

Een klein kantoor inrichten doet u met goede verlichting

Naast daglicht is goede verlichting ook belangrijk in een klein kantoor. Hoe meer licht, hoe meer ruimte u creëert. Kies natuurlijk niet voor het felle licht van een TL-buis, want dan haalt u meteen alle sfeer uit uw kantoor. Ga voor heldere dagverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een wandlamp of plafondverlichting. Bijkomend voordeel: doordat u de lichten aan de wand of het plafond monteert, nemen ze geen ruimte in beslag.

Kleine ruimtes groter laten lijken door de juiste verlichting

Een van de belangrijkste redenen waarom goede verlichting essentieel is in een klein kantoor, is vanwege de impact op de productiviteit en het welzijn van de werknemers. Slechte verlichting kan leiden tot vermoeide ogen, hoofdpijn, vermoeidheid en een gebrek aan focus, wat allemaal de productiviteit kan verlagen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een verlichting die helder genoeg is om taken uit te voeren, maar niet zo fel dat het verblindend of ongemakkelijk is.

Nieuwe perceptie door verlichtingsstrategie

Verlichting kan ook de perceptie van ruimte in een klein kantoor veranderen. Met de juiste verlichtingsstrategie kan een klein kantoor groter en uitnodigender aanvoelen. Bijvoorbeeld, door het gebruik van gerichte verlichting, zoals taakverlichting of accentverlichting, kan u specifieke gebieden van de ruimte markeren en zo de aandacht afleiden van de beperkte grootte.

Kies voor een multifunctioneel interieur

Kies in plaats van bureaus bijvoorbeeld voor een mooie grotere tafel of een groot bureau in een klein kantoor. Een tafel waar uw werknemers ook prima aan kunnen werken of vergaderen. Ook kunt u kiezen voor uitschuifbare tafels of voor banken met opbergruimte erin. 

Naast tafels en banken, is het ook verstandig om na te denken over soorten kasten. Smalle kasten laten de ruimte groot ogen, terwijl een grote kast meer mogelijkheid tot ordening biedt. Vindt u het lastig om hier de juiste keuze in te maken? Bij De Kantoorinrichter helpen we u graag op weg.

Hulp nodig bij een klein kantoor inrichten? De Kantoorinrichter helpt!

Kunt u wel wat hulp gebruiken als het gaat om een klein kantoor inrichten? Weet u bijvoorbeeld niet hoe u het beste om kunt gaan met de ruimte die u heeft? Schakel dan De Kantoorinrichter in. Wij denken graag met u mee en zoeken samen naar uw stijl. Van luxe tot budgetvriendelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

524b3b85094a5abc7213351fd8cefc34
Kantoortuin inrichten? Dat doet u zo
Ontdek hoe u een betere werkplek creëert door uw kantoortuin slim in te richten | Maak van uw kantoortuin een weerspiegeling van uw bedrijf.
13.06.2019
Mobiele-flexruimte
Optimaliseer uw werkplek voor efficiëntie en tevredenheid
Efficiënte inrichting en innovatieve oplossingen. | Ontdek de sleutel tot een prettige en productieve werkplek
30.11.2017
CWS 10
Waarom u de kantoorinrichting het best kunt uitbesteden
Bij het (her)inrichten van uw kantoor of bedrijfspand komt veel kijken. Er dient rekening te worden gehouden met factoren als voldoende licht, voldoende warmte,...
19.04.2017

Onze projecten

DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
kaam2
Kantoorinrichting bij Van Kaam & Partners
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon