5 tips om geluidsoverlast op kantoor te voorkomen

Heeft u te maken met collega’s die luidruchtig telefoneren of vergaderingen die vlak bij uw werkplek plaatsvinden? U bent niet de enige. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 70% van de werknemers hinder ondervindt van geluidsoverlast op kantoor. Een van de oorzaken is de verschuiving van traditionele kantoorindelingen naar meer open concepten, waar grote groepen mensen samenwerken in dezelfde ruimte. In dit artikel bieden we u effectieve tips om geluidsoverlast te minimaliseren, zonder dat dit ten koste gaat van een stijlvolle kantoorinrichting.

Bureauwanden

Ervaart u geluidsoverlast op uw werkplek, bijvoorbeeld door luid pratende collega’s of andere storende geluiden? Een effectieve manier om deze hinder te verminderen is door het plaatsen van bureauwanden. Deze wanden zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen, vooral in het frequentiebereik van 500 tot 2500Hz, waar menselijke spraak meestal onder valt. Hierdoor kunt u zich beter concentreren en efficiënter werken.

Visuele afscherming

Maar bureauwanden doen meer dan alleen geluid absorberen. Ze bieden ook een visuele afscherming, wat helpt om uw aandacht bij uw werk te houden. Door minder visuele prikkels van rondlopende of pratende collega’s wordt de kans kleiner dat u wordt afgeleid. Dit draagt bij aan een gevoel van rust en focus, wat weer leidt tot een hogere productiviteit en wellicht ook meer werkplezier.

Bureauwanden zijn goed aanpasbaar

Een ander voordeel van bureauwanden is dat ze zeer aanpasbaar zijn aan de stijl en cultuur van uw bedrijf. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, prints en stofmogelijkheden, waardoor ze naadloos kunnen aansluiten op uw bestaande kantoorinrichting. Of uw bedrijf nu een moderne, minimalistische uitstraling heeft of een meer traditionele, formele sfeer, er is altijd wel een bureauwand die past bij uw behoeften.

Bureauwanden zijn een uitstekende oplossing op meerdere gebieden

Dus als u zoekt naar manieren om de akoestiek op kantoor te verbeteren zonder in te leveren op stijl en uitstraling, dan zijn bureauwanden een uitstekende optie. Ze bieden niet alleen een praktische oplossing voor geluidsoverlast, maar verhogen ook de algehele werkbeleving door bij te dragen aan een rustigere en meer gefocuste omgeving.

Wandpanelen

Heeft u last van geluidsoverlast op kantoor en bent u op zoek naar een elegante oplossing? Overweeg dan het gebruik van wandpanelen. Deze panelen dienen een dubbel doel: ze verminderen niet alleen het storende geluid, maar voegen ook een esthetisch element toe aan uw kantooromgeving.

De effectiviteit van wandpanelen

De effectiviteit van wandpanelen in het verminderen van geluidshinder ligt in hun constructie. Ze zijn gemaakt van materialen met een hoge massa en absorberend vermogen, wat bijdraagt aan het dempen van geluid. Bovendien worden deze panelen met behulp van afstandhouders een stukje van de muur geplaatst. Deze installatiemethode creëert een luchtspouw tussen het paneel en de muur, wat zorgt voor extra geluidsdemping.

Wandpanelen kunnen ook stijl toevoegen aan uw kantoorinrichting

Maar het gaat niet alleen om functionaliteit; wandpanelen bieden ook een uitgelezen kans om stijl toe te voegen aan uw kantoorinrichting. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en patronen, waardoor ze makkelijk kunnen worden aangepast aan de stijl van uw bestaande interieur. Of u nu een moderne, minimalistische uitstraling wenst of een meer klassieke, luxueuze sfeer, er zijn wandpanelen die perfect bij uw kantoor passen.

Afname van geluidsoverlast door wandpanelen

Het mooie van wandpanelen is dat ze een stille, maar effectieve partner zijn in het verbeteren van de werkomgeving. U zult merken dat de afname van geluidsoverlast leidt tot een verhoogde concentratie en een meer aangename werksfeer. Door de combinatie van functionaliteit en stijl zijn wandpanelen een uitstekende investering voor elk kantoor dat streeft naar een optimale balans tussen comfort en productiviteit.

Systeemplafonds

Systeemplafonds kunnen ook als eiland geplaatst worden bijvoorbeeld boven werkplekken

Naast andere oplossingen zoals bureauwanden en wandpanelen, biedt een akoestisch systeemplafond een zeer effectieve manier om geluidshinder te minimaliseren. En het mooie is: een dergelijk plafond voegt niet alleen akoestische voordelen toe, maar draagt ook bij aan een moderne, strakke uitstraling van uw kantoorruimte.

Een systeemplafond absorbeert geluidsgolven

Een akoestisch systeemplafond is speciaal ontworpen om geluidsgolven te absorberen. Het is vaak gemaakt van materialen zoals minerale wol of schuim, die uitstekende geluidsdempende eigenschappen hebben. Door het geluid te absorberen in plaats van te weerkaatsen, wordt het algehele geluidsniveau in de ruimte verlaagd. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de concentratie en het welzijn van u en uw medewerkers, waardoor de productiviteit toeneemt.

Systeemplafonds kunnen uw kantoor ook mooier maken

Maar het gaat niet enkel om de functionele aspecten. Een akoestisch systeemplafond kan ook een visueel aantrekkelijk onderdeel zijn van uw kantoorinrichting. Deze plafonds zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen. Daardoor kunt u een plafond kiezen dat naadloos aansluit bij de esthetiek van uw kantoor, of dit nu modern en minimalistisch is, of juist meer traditioneel en luxueus

Systeemplafonds zijn makkelijk te installeren én te onderhouden

Daarnaast zijn er praktische voordelen. Systeemplafonds zijn relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden. Veel van deze plafonds bieden bovendien extra functionaliteiten, zoals ingebouwde verlichting of ventilatiesystemen, wat bijdraagt aan een comfortabele en efficiënte werkomgeving.

Systeemplafonds zijn een goede investering

In het streven naar een optimale werkplek is het dus zeker de moeite waard om te investeren in een akoestisch systeemplafond. Het helpt u niet alleen om een rustigere, meer gefocuste werkomgeving te creëren, maar biedt tevens de kans om uw kantoor een visuele upgrade te geven. Het is een win-win situatie voor zowel het comfort als de uitstraling van uw kantoor.

Designobjecten

Heeft u ooit overwogen om designobjecten toe te voegen aan uw kantoorinrichting? Hoewel ze misschien niet de meest effectieve oplossing zijn voor akoestische problemen, vormen designobjecten een waardevolle aanvulling op uw algehele akoestiekplan. Maar dat is niet alles: deze objecten kunnen ook aanzienlijk bijdragen aan het creëren van een unieke sfeer en stijl die de werkomgeving ten goede komen.

Een doordachte en harmonieuze sfeer door designobjecten

Het is belangrijk om te begrijpen dat een goed ontworpen kantoor meer is dan alleen een functionele ruimte; het is een plek die het welzijn en de productiviteit van uw werknemers kan bevorderen. Door zorgvuldig gekozen designobjecten in uw kantoor te plaatsen, geeft u niet alleen een aangename touch, maar versterkt u ook het gevoel van een doordachte en harmonieuze werkomgeving. Dit heeft een positieve invloed op hoe werknemers zich voelen en functioneren, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties.

Een designobject voegt een emotioneel element toe aan kantoor

Designobjecten komen in allerlei vormen en maten, van elegante meubels en kunstwerken tot kleinere accessoires zoals lampen, vazen of sculpturen. Deze items kunnen fungeren als gespreksstarters, het moreel verhogen en zelfs als bron van inspiratie dienen. Elk object kan een verhaal vertellen of de missie en waarden van uw bedrijf weerspiegelen, waardoor het niet alleen een esthetisch, maar ook een emotioneel element toevoegt aan de ruimte.

Designobjecten kunnen bijdragen aan goede akoestiek

Denk ook na over hoe deze objecten passen in uw bredere akoestiek- en designstrategie. Terwijl wandpanelen en systeemplafonds de akoestische kwaliteit kunnen verbeteren, kunnen designobjecten van materialen als stof of hout ook enige geluidsabsorptie bieden. Ze zijn weliswaar niet zo effectief als gespecialiseerde akoestische oplossingen, maar in combinatie kunnen ze een meerlaagse benadering bieden die zowel de akoestiek als de esthetiek van uw kantoor verbetert.

Designobjecten hebben meerdere belangrijke functies

Samenvattend, het opnemen van designobjecten in uw kantoorinrichting is een uitstekende manier om zowel de functionele als de emotionele kwaliteit van de werkomgeving te verbeteren. Het is een investering in comfort, sfeer en uiteindelijk in de productiviteit en tevredenheid van uw werknemers.

Kasten

Heeft u ooit nagedacht over de veelzijdige rol die kasten in uw kantoor kunnen spelen? Hoewel de primaire functie uiteraard opslag is, bieden kasten nog veel meer voordelen dan u op het eerste gezicht zou denken. Naast het praktische aspect van het opbergen van documenten en benodigdheden, kunnen kasten ook een belangrijke akoestische functie vervullen. Ze helpen bij het dempen van geluid en verminderen de nagalm, wat bijdraagt aan een rustigere en meer geconcentreerde werkomgeving.

Kasten inzetten bij de indeling van uw kantooromgeving

Nog een bijkomend voordeel is dat kasten effectief kunnen zijn bij het indelen van ruimtes. In een open kantooromgeving kan het soms moeilijk zijn om aparte zones te creëren voor verschillende soorten werk of teams. Een strategisch geplaatste kast kan helpen om de ruimte visueel en akoestisch te scheiden, zonder de noodzaak van het bouwen van permanente wanden. Dit kan de samenwerking en de communicatie tussen teams bevorderen, terwijl het toch de nodige privacy en ruimte voor concentratie biedt.

Concentratievermogen kan verhoogd worden door ruimtescheiding

Door de combinatie van geluidsreductie en ruimtescheiding kan het gebruik van kasten het concentratievermogen van uw werknemers aanzienlijk verhogen. In een tijd waarin welzijn en productiviteit op de werkvloer belangrijker zijn dan ooit, is het belangrijk om elk element van uw kantoorinrichting optimaal te benutten.

Kasten in de stijl van uw kantoor

Het kiezen van de juiste soorten kasten is ook cruciaal. Overweeg kasten die passen bij het thema en de kleurenschema’s van uw kantoor. Bovendien zijn er tegenwoordig kasten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen met akoestische panelen. Deze zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol, en kunnen een aanvulling zijn op het algehele design van uw kantoor.

Een kast als multifunctioneel element in uw kantoor

Kortom, onderschat nooit de rol van een goede kast in uw kantoorruimte. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk voor opslag, maar een multifunctioneel element dat de akoestiek kan verbeteren, ruimtes kan indelen en uiteindelijk het welzijn en de productiviteit van uw werknemers kan bevorderen.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

zitstawerkplek
De Zit-Sta werkplek. Optimaliseer uw werkomgeving en beweeg.
Ontdek de voordelen van een zit-sta bureau voor een gezonde werkomgeving | Verhoog productiviteit en welzijn met elektrisch verstelbare opties.
20.10.2017
Akoestsich-wandpaneel-gestoffeerd
6 interieurtips waarmee u geluidsoverlast op kantoor kunt beperken
Optimaliseer uw kantoorruimte voor een productievere en comfortabelere werkomgeving | Alle interieurtips om geluidsoverlast te verminderen.
21.02.2017
Akoestisch-raster
Kantoor-akoestiek: alles wat je wilt horen. Of juist niet
Is het die immer klagende collega? De waardeloze radiator of de oncomfortabele bureaustoel? Nee hoor. Geluid blijkt verreweg de grootste stoorzender op kantoor. Een...
16.10.2018

Onze projecten

11.Hays
Kantoorinrichting en kantoorrenovatie bij HAYS
Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco
20210106_125204
Kantoorontwerp en kantoorverbouwing bij Hulan