Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek: goed voor medewerker en bedrijf

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat langdurig werken in de verkeerde houding tot serieuze fysieke klachten kan leiden. Dergelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat uw medewerkers gedurende langere tijd niet in staat zijn om te werken. Dit is uiteraard een uitermate vervelende situatie voor zowel werknemer als werkgever, die zodoende het beste voorkomen kan worden.

Het belang van een ergonomische werkplek

Steeds meer werkgevers zijn overtuigd van de vele voordelen van het faciliteren van een ergonomische werkplek voor zowel werken op kantoor als thuiswerken. Enerzijds helpt een ergonomische werkplek uw medewerkers op de lange termijn fit en gezond te blijven. Tegelijkertijd heeft ergonomie op de werkplek ook op de korte termijn voordelen, zoals bijvoorbeeld het bevorderen van productiviteit en het verlagen van ziekteverzuim. Wilt u meer weten over verschillende manieren om de principes van de ergonomie toe te passen bij u op kantoor? Lees hieronder meer of neem eens contact op met ons ervaren en enthousiaste team!

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om een meeting te boeken.

Een ergonomische inrichting van de werkplek

Als het gaat over een ergonomische inrichting van de werkplek denken mensen vaak direct aan zittend werken. Langdurig zitten in de verkeerde houding is slecht voor de gezondheid en daarom is het belangrijk ergonomische bureaustoelen aan te schaffen. Niets aan gelogen, maar toch is dit maar een gedeelte van wat een ergonomische inrichting van de werkplek eigenlijk inhoudt. Naast de juiste zithouding van uw medewerkers en de keuze voor een ergonomische bureaustoel spelen nog een aantal andere factoren een belangrijke rol. Daarover leest u hieronder meer. Bent u al overtuigd van de vele voordelen van het inrichten van een ergonomische werkplek? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een ergonomische inrichting van uw kantoor.

De belangrijkste ergonomische hulpmiddelen

Naast de juiste houding en een ergonomische bureaustoel zijn er nog een aantal andere hulpmiddelen die helpen om de werkplek zo goed mogelijk in te richten.

De juiste verlichting en ventilatie

Goede verlichting zorgt ervoor dat we minder snel vermoeide ogen krijgen. Zeker wanneer een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het werken achter een beeldscherm is verlichting belangrijk om de belasting van de ogen tegen te gaan. Goede ventilatie zorgt voor frisse lucht en de juiste luchtvochtigheid. Dit helpt onder andere om langer te kunnen concentreren.

Een ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel is verstelbaar zodat de juiste zithoogte ingesteld kan worden. Ook hebben ergonomische bureaustoelen armsteunen waar de onderarmen op kunnen rusten. Dit helpt ervoor zorgen dat schouders en polsen vanzelf een ontspannen houding aannemen. Een stoel met een rechte rugleuning draagt bij aan een juiste houding van de rug.

Voetensteun

Het is belangrijk dat we de juiste zithoogte aannemen. Hiervoor kan de hoogte van de bureaustoel aangepast worden, maar u kunt ook een voetensteun gebruiken. Probeer een zithouding aan te nemen waarbij de voeten recht op vloer of steun geplaatst worden en de benen zich in een rechte hoek van 90 graden bevinden.

Verstelbaar bureau

Beter nog dan de juiste zithouding aannemen is het veranderen van werkhouding gedurende de dag. Een bureau dat omhoog gesteld kan worden faciliteert staand werken. Zogenaamde zit sta werkplekken zijn dan ook een zeer populaire en effectieve manier om een ergonomische werkplek in te richten.

Een hoogte instelbaar beeldscherm

De juiste kijkhoek, de hoek tussen uw monitor en uw ooghoogte, draagt bij aan het tegengaan van vermoeidheid van de ogen en voorkomt een stijve nek. Zet uw monitor op ooghoogte, zodat u niet omhoog of omlaag hoeft te kijken. Indien op een laptop gewerkt wordt door uw werknemers kan een standaard gebruikt worden om de juiste hoogte te creëeren.

Toetsenbord en muis

Ook de keuze voor een muis en toetsenbord is onderdeel van de ergonomische werkplek. Een ergonomische muis en toetsenbord hebben net een wat andere vorm dan gewone muizen en toetsenborden, waardoor een meer natuurlijke houding wordt aangenomen. Dit helpt RSI-gerelateerde klachten te voorkomen.

De Kantoorinrichter is gespecialiseerd in het inrichten van een ergonomische werkplek voor uw medewerkers. Neem vandaag nog contact op met ons team van ervaren en enthousiaste kantoorinrichters om alles te weten te komen over de vele voordelen van ergonomisch werken.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

De betekenis van ergonomie

Ergonomie is de wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerp van voorwerpen, systemen en handelingen met als doel het verbeteren van menselijk welzijn, comfort en prestaties. Het woord is afkomstig van het Griekse ‘ergos’ dat werken betekent en ‘nomos’ dat wetten betekent. Ergonomisch werken houdt dus in dat er gewerkt wordt volgens de wetten of richtlijnen die comfort en gezondheid van werknemers bevorderen, waardoor zij optimale prestaties kunnen leveren.

De gevolgen van verkeerde houdingen

Het langdurig aannemen van verkeerde houdingen kan op lange termijn leiden tot vervelende aanhoudende klachten. Bekende voorbeelden zijn RSI-gerelateerde klachten en last van de rug. Natuurlijk bent u als werkgever begaan met de gezondheid van iedere medewerker. Daarnaast zorgt een werkplek die ergonomisch is ingericht er ook voor dat uw werknemers langer productief kunnen werken en minder vaak ziek zijn. U kunt de inrichting van een ergonomische werkplek dan ook zeker zien als een investering in de productiviteit van uw werknemers.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 8 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Kaam-en-Partners-9
Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners

Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners in Baarle Nassau Voor het nieuwe kantoor van Kaam en Partners hebben we een voorstel gemaakt voor de...

MCvA-20190719-0018_HR
Kantoorinrichting bij DSV

Kantoorinrichting bij DSV Amsterdam (Schiphol) Door de herontwikkelingsplannen van Schiphol moest het huidige pand gesloopt gaan worden. Na een oriëntatie is besloten een pand...

Blog & nieuws

Inzicht kantooruimte Topcon
3 redenen waarom u advies wilt bij de inrichting van uw kantoor
Als u een kantoor moet inrichten kan dit knap lastig zijn. Of u nu de inrichting wilt aanpassen en actualiseren of dat u een...
18.12.2017
glaswand-op-kantoor
4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor
Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van flexwerkplekken. Dit zijn minimalistisch ingerichte, dynamische werkruimtes zonder vaste bureaus, waar je gemakkelijk even kunt neerstrijken om...
16.02.2016
kantoorinrichting-projectinrichting-1
5 x onmisbaar meubilair op kantoor
Wilt u binnenkort uw kantoor opnieuw inrichten? En bent u benieuwd welk meubilair in dat geval echt niet mag ontbreken? Elk kantoor kent zijn...
21.07.2017