040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Kantoortuin inrichten? Zo doe je dat

Een kantoortuin hoeft geen horror te zijn. Kijk maar eens naar Coolblue. Hun werkplek is zelfs bekroond als leukste van Nederland. Een kantoortuin is allang geen saaie typfabriek meer. Met een beetje moeite maak je er een inspirerende werkplek van.

Belangrijke aandachtspunten bij het inrichten van jouw kantoortuin

Oke, die fijne inspirerende plek creëer je niet zomaar. Hiervoor is het belangrijk dat je bij het inrichten van je kantoortuin rekening houdt met een aantal belangrijke punten. Het belangrijkste punt: zorg voor een slimme indeling. Zo moet je ervoor zorgen dat jouw werknemers niet hutjemutje op elkaar zitten. De mondgeluiden van collega’s zijn namelijk niet heel bevorderend voor de concentratie. Je kunt er nou eenmaal niet omheen: een kantoortuin zit vol mensen, wat zorgt voor afleiding. Creëer daarom concentratie en/of bel plekken. Bij elkaar zitten is goed en zeker bevorderend voor de productiviteit, mits men zich wel kan afzonderen op momenten dat er geconcentreerd moet worden gewerkt.

Creëer een aparte relaxruimte naast de kantoortuin

Een ballenbak, een schommel, een kroeg: verzin het maar of er is een ruimte voor in het kantoor van Coolblue. Even bijkletsen met je collega? Doe dat dan in de ballenbak. Zo val je niemand lastig. Wil je even ontspannen? Ga dan een potje tafeltennissen of tafelvoetballen in de hal. Het kan allemaal bij Coolblue. Zij hebben hun kantoortuin namelijk slim ingedeeld. Hoe? Door op een creatieve en speelse manier aparte relaxruimtes en concentratieruimtes te creëren. En weet je wat het allerleukste is? Je kunt net als Coolblue, heel gemakkelijk je huisstijl terug laten komen in deze ruimtes. Zo wordt jouw kantoor helemaal eigen.

Richt jouw kantoortuin zo flexibel mogelijk in

Flexwerken: als bedrijf kun je er niet meer onderuit. Logisch ook, want het bevordert immers de productiviteit en de creativiteit van jouw werknemers. Zorg dus dat jouw kantoorruimte meegroeit met die flexibiliteit. De kantoortuin is daar de ideale oplossing voor. De grote open ruimtes zijn namelijk een perfecte ontmoetingsplek voor mensen. Stoelen worden makkelijk verschoven en mensen blijven op een makkelijke en laagdrempelige manier met elkaar in contact doordat ze in dezelfde ruimte werken.

Zo zorg je voor zo min mogelijk geluidsoverlast

Een kantoortuin staat gelijk aan geluidsoverlast, zou je denken. Maar niets is minder waar, mits je hem op de juiste manier inricht. Scheidingswanden zijn dan ook onmisbaar in een kantoortuin. Zorg er ook voor dat jouw kantoortuin beschikt over genoeg kantoormeubilair. Dit ziet er niet alleen veel gezelliger uit, maar zorgt ook nog eens voor een betere akoestiek.

Hulp nodig bij het inrichten van jouw kantoortuin? De Kantoorinrichter helpt je graag. Neem contact op met ons en we toveren jouw kantoortuin om in sfeervolle werkplek.Neem contact op

Willekeurige projecten

Maas Makelaar Eindhoven
Ook in deze ruimte een maatwerk paneel van Dock Four met o.a. afbeeldingen van Eindhoven
Budget kantoorinrichting geleverd bij Ineen in Utrecht