Kantoortuin inrichten? Dat doet u zo

Uw kantoor inrichten middels een mooie kantoortuin? Een kantoortuin hoeft geen horror te zijn. Kijk maar eens naar Coolblue. Hun werkplek is zelfs bekroond als leukste van Nederland. Een kantoortuin is allang geen saaie typfabriek meer. 

Waar u normaal gesproken met hetzelfde groepje collega’s in een kantoorruimte zit, is een kantoortuin veel uitnodigender om samen te werken. Met een beetje moeite maakt u er een inspirerende werkplek van. Wilt u uw kantoor inrichten, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Lees dan vooral verder!

Belangrijke aandachtspunten bij het inrichten van uw kantoortuin

Bij het kantoor inrichten is het creëren van een aangename en gezonde werkplek geen gemakkelijke taak. Het vereist een goed doordachte aanpak en aandacht voor enkele essentiële factoren. De belangrijkste hiervan is het waarborgen van een slimme indeling. Het is cruciaal om te voorkomen dat uw werknemers te dicht op elkaar zitten. 

Omgevingsgeluiden van collega’s kunnen immers de concentratie belemmeren en kunnen op lange termijn zelfs leiden tot een hoger ziekteverzuim. Het is een onvermijdelijk feit: een kantoortuin is gevuld met mensen, wat potentiële afleiding kan veroorzaken. 

Daarom is het essentieel om specifieke ruimtes te creëren voor concentratie en/of telefoongesprekken. Samenwerken kan productief zijn, maar medewerkers moeten ook de mogelijkheid hebben om zich af te zonderen wanneer ze geconcentreerd moeten werken.

Een fijne werkplek in uw kantoorinrichting door scheidingswanden

Aparte ruimtes creëren kan op meerdere manieren bij uw kantoor inrichten. Als u gelijk de akoestiek in uw kantoor wilt verbeteren, kunt u akoestische panelen overwegen. Akoestische panelen kunt u bijvoorbeeld tussen bureaus plaatsen, zodat uw werknemers een eigen werkruimte hebben, maar toch ook snel in contact kunnen komen met hun collega’s. 

Is uw akoestiek al in orde, maar zoekt u nog steeds naar schermen om aparte ruimtes te maken? Glazen wanden kunnen ook een optie zijn! Werknemers vinden het prettig om zich af te kunnen zonderen om even rustig te kunnen vergaderen of bellen, maar door glazen wanden in uw werkplek te installeren, zijn uw medewerkers toch nauw met elkaar verbonden en snel met elkaar in contact. 

Deze wanden plaatsen hebben dus verschillende doelen: u creëert meerdere zones om te werken én u verbeterd uw akoestiek in de kantoorruimte.

Creëer een aparte relaxruimte naast de kantoortuin

Bron: Coolblue

Wilt u uw kantoor inrichten naar de nieuwste en meest originele ideeën, maar weet u niet hoe u dit het beste kunt aanpakken? Een goed voorbeeld hiervan is het kantoor van Coolblue, dat u kan vergelijken met een speeltuin. Of u nu zin heeft in een ballenbak, een schommel of een kroeg, Coolblue heeft er ruimte voor gecreëerd. 

Heeft u zin in een praatje met een collega? Dan kunt u dat doen in de ballenbak zonder anderen te storen. Wilt u even ontspannen? Pak dan een potje tafeltennis of tafelvoetbal in de hal. Bij Coolblue is het allemaal mogelijk. Zij hebben hun kantoortuin op een slimme manier ingericht, met aparte relax- en concentratieruimtes die op een creatieve en speelse manier zijn vormgegeven. 

Het leukste aspect? U kunt uw eigen stijl terug laten komen in deze ruimtes, net zoals Coolblue dat doet. Zo wordt uw kantoorruimte een unieke weerspiegeling van uzelf.

Richt uw kantoortuin zo flexibel mogelijk in

Elektrisch verstelbaar sta zit bureau - De kantoorinrichter

Flexibele werkplekken creëren bij het kantoor inrichten: als bedrijf kunt u er niet meer onderuit. Vaste werkplekken verdwijnen langzaam maar zeker uit het kantoorbeeld en worden ingeruild voor flexibele werkplekken. Logisch ook, want het bevordert immers de productiviteit en de creativiteit van uw werknemers. 

Zorg dus dat uw kantoorruimte meegroeit met die flexibiliteit. De kantoortuin is daar de ideale oplossing voor. De grote open ruimtes zijn namelijk een perfecte ontmoetingsplek voor mensen. Stoelen worden makkelijk verschoven en mensen blijven op een makkelijke en laagdrempelige manier met elkaar in contact doordat ze in dezelfde ruimte werken. 

Flexibele werkplekken zijn makkelijk te realiseren in uw open kantoorruimte. Bij De Kantoorinrichter helpen we u graag verder op weg met uw kantoor inrichten.

Ergonomie op de werkvloer

Naast dat flexibele plekken in uw kantoorinrichting niet meer weg te denken zijn uit het kantoorbeeld, geldt dat ook voor ergonomische werkplekken. Met ergonomisch meubilair wordt rekening gehouden met de werkhouding van uw werknemers. 

Denk aan verstelbare bureaus en stoelen zodat elke werknemer een goede werkhouding kan aannemen tijdens het werk én dus gezonder blijft! Wilt u uw kantoor inrichten met ergonomisch meubilair? Wij helpen u graag verder in uw zoektocht.

Zo zorgt u voor zo min mogelijk geluidsoverlast

Een kantoortuin staat gelijk aan geluidsoverlast, zou u denken. Maar niets is minder waar, mits u hem op de juiste manier inricht. Bij uw kantoor inrichten zijn scheidingswanden dan ook onmisbaar in een kantoortuin. Zorg er ook voor dat uw kantoortuin beschikt over genoeg kantoormeubilair. Dit ziet er niet alleen veel gezelliger uit, maar zorgt ook nog eens voor een betere akoestiek.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

sedus_banner-loesungen
Luxe kantoorinrichting
Wilt u weten wat de geheimen zijn van een luxe kantoorinrichting? | Lees hier alle tips voor een inspirerende en productieve werkomgeving
11.12.2018
Vayner-Media-ontvangstruimte
Ontvangstruimte inrichten; zo maakt u een goede eerste indruk
Ontvang uw gasten in stijl met een goed ingerichte ontvangstruimte | Maak een goede eerste indruk en laat uw bedrijfsidentiteit stralen.
19.04.2018
Akoestische-kastrug-panelen-in-3D
4 zaken die niet mogen ontbreken in een ontvangstruimte
De ontvangstruimte van een kantoor zorgt voor de allereerste indruk die een (potentiële) klant van het bedrijf krijgt. Het is daarom essentieel dat de...
17.08.2017

Onze projecten

Panalpina Amsterdam
Kantoorinrichting bij Panalpina in Amsterdam
Kantoorinrichting bij Kompas in Haarlem 10
Kantoorinrichting bij Kompas Publishing
IMG_20180206_133512_555-800x800
Kantoorinrichting Kennisplein CNV vakmensen