040 286 1441info@dekantoorinrichter.comLoo 16A, Bergeijk

Bewegend zitten

Wilkhahn Stand up voor informeel overleg op kantoor

Bewegend zitten op kantoor, de oplossing?

Heb je een zittend beroep? Volgens onderzoekers van de University of Leicester moet je dan uitkijken! We zijn de afgelopen decennia meer gaan zitten en hoe meer je zit, hoe slechter dit voor onze gezondheid is. Zij hebben een onderzoek gedaan onder bijna 800.000 personen. De groep die de stoel het meest gebruikten hadden ook de grootste problemen. Deze groep had meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

Volgens een andere studie, verschenen in het British Medical Journal kun je twee jaar aan je leven toevoegen alleen al door minder dan drie uur per dag te zitten. Dit is met een kantoorbaan niet makkelijk. Wat kan je op kantoor doen om minder te zitten? Koop allereerst een werkplek waarbij je zittend maar ook staand werk kan verrichten (De Kantoorinrichter levert ze uit voorraad!) Kijk welk werk staand verricht kan worden: Je kan hierbij denken aan werkoverleg, emails beantwoorden, vergaderen en bellen. Hiermee kan je de tijd die gezeten moet worden flink bekorten. Daarnaast zijn er een aantal stoelen die je kunnen helpen om het zitten zo dynamisch mogelijk te maken. Zitten én bewegen. Het is niet hetzelfde als sporten maar veel beter dan een statische zithouding. Wilt u voorlopig niet investeren in een stoel? Zet dan het bewegingsmechaniek van uw stoel los en stel de goede tegendruk in.

 

 

Mogelijkheden voor bewegend zitten op kantoor:

  • Wilkhahn;Deze 2 modellen lijken op een bureaustoel maar zitten heel anders
  • Spindl;Op het oog een standaard bureaustoel maar wacht maar tot je erop gaat zitten!
  • Aeris Swopper;Is een soort skippybal waar je op zit en waarbij de het veringsmechaniek kan instellen
En wat dacht u van een deskbike?

Wij kunnen u een proefplaatsing aanbieden om zelf te ervaren hoe het is om tijdens het fietsen te werken!
Of tijdens het werken te fietsen… wat was het nou ook alweer?

Uiteraard hebben wij ook hulpen om u langer te laten staan tijdens het werk:
  • Muvman stahulp
  • Stahulpen van Score

Is bewegend zitten op kantoor de oplossing was de vraag die we aan het begin van deze pagina stelden? Wij denken dat als er meer bewogen wordt op kantoor dit zeker een goede bijdrage kan leveren aan een duurzame gezondheid. We zullen niet alleen op kantoor de beentjes moeten strekken en meer bewegen. Thuis zullen we dat ook moeten doen..

Heeft u interesse?

Neem Contact op

Willekeurige projecten

Schindler kantine 3D ontwerp
Volglas wanden geplaatst bij Kranen Makelaardij in Geldrop