Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bewegend zitten

Bewegend zitten op kantoor, de oplossing?

Heeft u een zittend beroep? Volgens onderzoekers van de Universiteit van Leicester moet u dan oppassen! In de afgelopen decennia zijn we meer gaan zitten en hoe meer we zitten, hoe slechter dit is voor onze gezondheid. De onderzoekers deden onderzoek onder bijna 800.000 personen en ontdekten dat de groep die het meest zat, ook de grootste problemen had. Deze groep had meer dan twee keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen, was het risico groter.

Mogelijkheden voor bewegend zitten

Uit onderzoek blijkt dat er twee jaar aan uw leven toegevoegd kunnen worden door minder dan drie uur per dag te zitten. Dit is echter geen gemakkelijke opgave als u een kantoorbaan heeft. Wat kunt u tijdens het werk doen om minder te zitten?

Allereerst is het van belang om een werkplek te hebben waarbij u zowel zittend als staand kunt werken. Denk aan werkoverleg, e-mails beantwoorden, vergaderen en bellen terwijl u staat. Hiermee kan de tijd die u moet zitten flink verminderen.

Daarnaast zijn er een aantal stoelen die u kunnen helpen om zo dynamisch mogelijk te zitten en te bewegen. Het is niet hetzelfde als sporten, maar het is veel beter dan een statische zithouding. Wilt u voorlopig niet investeren in een nieuwe stoel? Zet dan het bewegingsmechanisme van uw huidige stoel los en stel de juiste tegendruk in.

Bewegend zitten draagt bij aan een goede doorbloeding, vermindert rugklachten, voorkomt vochtophoping en verbetert de stofwisseling. Een juiste houding tijdens langdurig zitten kan hier ook aan bijdragen. Rugklachten komen vaak voor, maar door het trainen en gebruiken van de buikspieren kunnen deze klachten afnemen.

Als u elke doordeweekse dag een beetje meer beweegt, worden uw spieren sterker en voelt u zich beter.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

Denk ook eens aan een stahulp of deskbike voor extra beweging

Uiteraard bieden wij ook hulpmiddelen aan om u langer te laten staan tijdens het werk. Wat dacht u van een deskbike? Deze kan bij ieder stabureau worden toegepast, zodat u niet stil hoeft te zitten en uw onderbenen en rug kunt trainen.

Wij bieden een proefplaatsing aan, zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om te werken tijdens het fietsen! Of is het fietsen tijdens het werken? Met een deskbike beweegt u voortdurend licht, wat minder vermoeiend is dan de hele dag statisch zitten.

Is beweging de oplossing?

Is bewegend zitten de oplossing voor een gezonde werkdag? Het antwoord is simpel: Ja! Door meer te bewegen tijdens het werken, draagt u bij aan uw gezondheid op lange termijn. Dit geldt niet alleen op kantoor, maar ook thuis. Het is belangrijk om uw beenspieren regelmatig te strekken en meer te bewegen.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Vorige
Volgende

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Vergaderkamer-met-Artifort-Beso-stoelen-in-huisstijlkleuren
Kantoorinrichting bij Thijs Logistiek
IMG-20240220-WA0019
Kantoorinrichting bij Blue 10
Panalpina Amsterdam
Kantoorinrichting bij Panalpina in Amsterdam

Blog & nieuws

Bedrijfskantine-inrichten
De inrichting van een lunchruimte binnen het bedrijf
Stijlvolle oplossingen voor een multifunctionele en comfortabele lunchomgeving | Van duurzaam meubilair tot een sociaal hart van uw bedrijf.
04.10.2017
sta-zit-werken-dynamisch
Wat zijn de voordelen van een zit-sta werkplek?
Investeer in het welzijn van uw werknemers | Van gezondheidsvoordelen en verhoogde productiviteit tot ergonomische voordelen en flexibiliteit.
01.03.2017
Projectmanagement-voor-klant-in-Eindhoven-800x800
De voordelen van een interieurontwerper bij het inrichten van een nieuw kantoorpand
Van een bedrijfskarakter dat aansluit bij uw visie tot een ergonomisch verantwoorde werkplek en flexibele kantoorruimtes.
17.03.2018

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]