De Zit-Sta werkplek. Optimaliseer uw werkomgeving en beweeg.

Van oudsher bestempelen we kantoorwerk als zittend werk. Maar dat is tegenwoordig al lang niet meer zo vanzelfsprekend. Te lang zitten in eenzelfde houding is niet goed voor een mens en kan zorgen voor lichamelijk klachten.

Vaste werkplekken verdwijnen, elke dag aan uw eigen vaste bureau zitten is niet meer van deze tijd. Bewegen is gezond, ook gedurende de werkdag. Stuur niet dat mailtje naar uw collega, maar loop er eens naar toe. Blijf niet de hele tijd zitten, maar ga ook eens staan. De kantoorinrichting kan dit stimuleren. Hoe? Met een zit-sta bureau!

Wat is een sta zit werkplek?

Staand werken - sta werkplek - sta zit bureau

De traditionele manier van werken of vergaderen is zittend. U zit achter het bureau waar de voor u benodigde kantoorartikelen op staan. De vergadering is zittend, soms in een aparte ruimte aan een grote vergadertafel. Staand werken was lange tijd geen optie bij het werken op kantoor. En voor u het weet zit u de hele dag. Dat is niet echt goed voor uw gezondheid of de gezondheid van uw medewerkers.

Gelukkig is die tijd voorbij. Het is mogelijk om zittend werk af te wisselen met staand werk. Er is speciaal meubilair waardoor het mogelijk is om eenvoudig de hoogte in te stellen. Zo kunt u dus kiezen of u wilt staan of zitten en dit makkelijk afwisselen.

Het gaat hierbij over zit-sta bureaus, ofwel een zit-sta tafel. Een in hoogte verstelbaar bureau of tafel is een praktisch meubel die u de mogelijkheid geeft om zelf te beslissen of u staand of zittend wilt werken.

Een zit-sta bureau is goed voor uw gezondheid

Een zit-sta bureau biedt verschillende voordelen voor de gezondheid, omdat het mensen in staat stelt hun houding gedurende de dag te veranderen en meer te bewegen. Een zit-sta bureau stimuleert rekoefeningen en kleine bewegingen, waardoor de spieren minder snel vermoeid raken en het energieniveau toeneemt.

Studies hebben ook aangetoond dat het gebruik van een zit-sta bureau de stress op de nek, schouders, rug en heupen kan verminderen. Ook kan een zit-sta bureau helpen om de houding te verbeteren doordat werknemers hun werkplek kunnen aanpassen om een gezonde kromming van de ruggengraat en een algehele betere werkhouding te bevorderen.

Verbeterde concentratie

Daarnaast kan staan tijdens het werk ook helpen bij de concentratie, omdat het een afleidingsvrije werkplek biedt. Een verstelbaar bureau biedt vele mogelijkheden voor u en uw personeel. Hieronder gaan wij verder in op wat deze voordelen inhouden van een zit-sta bureau.

De positieve invloed op de mentale gezondheid door een zit-sta bureau

Naast de fysieke voordelen kan een zit-sta bureau ook een positieve invloed hebben op de mentale gezondheid door werknemers een gevoel van controle over hun werkomgeving te geven. De optie om gedurende de dag af te wisselen tussen zitten en staan kan resulteren in meer werktevredenheid voor diegenen die zichzelf productiever vinden in de ene positie dan in de andere.

Tot slot stellen zit-sta bureaus mensen in staat om actief te blijven gedurende de werkdag – terwijl ze de mogelijkheid hebben om pauzes te nemen van het zitten – wat kan resulteren in een verbeterde algehele productiviteit.

Wilt u een zit-sta bureau uitproberen? Er zijn veel mogelijkheden bij het uitkiezen van de perfecte zit-sta bureau waardoor wij begrijpen dat u niet gelijk weet welk in hoogte verstelbaar bureau het beste bij u en uw kantoor past.

Wij kunnen u helpen met de juiste keuze maken, of het nou een elektrisch zit-sta bureau wordt of een dubbel zit-sta bureau, wij denken graag met u mee!

Wat zijn de mogelijkheden van een zit-sta bureau?

Kantoorwerk gaat prima aan een zit-sta bureau. De speciale zit-sta bureaus zijn leverbaar met een handslinger of zijn elektrisch verstelbaar. Met de handslinger kunt u zeer eenvoudig de hoogte van het zit-sta bureau instellen.

De elektrisch verstelbare zit-sta bureaus kunnen worden voorzien van de mogelijkheid van geheugeninstellingen voor voorkeuren per gebruiker. Daarnaast zijn elektrische zit-sta bureaus voorzien van een verstelbare hoog-laag- bediening met een aanduiding in centimeters. Een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau kan een enkele werkplek zijn, maar ook een duo bench is een optie.

Uiteraard hoeft u niet de hele tijd te staan. Als u aan een hoge zit-sta bureau werkt, is het mogelijk om gebruik te maken van een stahulp om u te ondersteunen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor speciale zit-sta vergadertafels.

Waarom een elektrisch zit-sta bureau?

Elektrisch verstelbare zit-sta bureaus bieden een aantal voordelen die ze een aantrekkelijke optie maken voor elke kantoorruimte. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de hoogte van het zit-sta bureau aan te passen aan individuele behoeften.

Dit stelt werknemers in staat om gedurende de dag te wisselen tussen zittende en staande posities, waardoor vermoeidheid door langdurig zitten wordt verminderd en de werkhouding wordt verbeterd. Een elektrisch zit-sta bureau is eigenlijk voor iedereen een goede oplossing omdat het de juiste houding stimuleert.

Handige geheugeninstellingen in uw zit-sta bureau

Bovendien zijn elektrische zit-sta bureaus vaak uitgerust met ingebouwde functies zoals geheugeninstellingen, waardoor gebruikers snel kunnen wisselen tussen vooraf geconfigureerde hoogtes zonder alles elke keer handmatig te moeten bijstellen.

Dit maakt het veel gemakkelijker voor werknemers om de ideale positie voor zichzelf te vinden en het zorgt er ook voor dat degenen die regelmatig werkplekken delen deze snel kunnen resetten zodra ze klaar zijn met het gebruik ervan. Een elektrisch verstelbaar bureau is dus een perfecte uitkomst voor iedereen!

Een opgeruimd kantoor door uw elektrische zit-sta bureau

Elektrische zit-sta bureaus hebben ook andere handige hulpmiddelen zoals kabelbeheersystemen en verstelbare monitorarmen of laptophouders die kunnen helpen om werkplekken georganiseerd en opgeruimd te houden.

Bovendien zijn de elektrisch verstelbare bureaus verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat ze kunnen worden aangepast aan elke werkruimte of gebruikersvoorkeur.

Tot slot zijn elektrische zit-sta bureaus meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals staal of aluminium, waardoor ze zeer duurzaam zijn en lang meegaan.

In wat voor een soort kantoor past een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau is het meest geschikt in een kantoorruimte waar werknemers geacht worden veel te lopen en/of veel te bewegen, zoals een klantenservice. Een zit-sta bureau biedt werknemers de flexibiliteit om gedurende de dag af te wisselen tussen zitten en staan, zodat ze hun taken kunnen uitvoeren zonder pijn of ongemak te krijgen die gepaard gaan met langdurig zittend werk.

Studies hebben ook aangetoond dat afwisselend zitten en staan de productiviteit en concentratie kan verhogen, waardoor een zit-sta bureau gunstig is in elke omgeving waar productie en efficiëntie gewenste resultaten zijn.

Bovendien kan een zit-sta bureau het welzijn en een betere houding op kantoor bevorderen, wat leidt tot gezondere werknemers die na verloop van tijd minder pijn zullen ervaren. Een verstelbaar bureau is dus voor elke medewerker een perfecte oplossing én u zorgt door een zit-sta bureau voor een ergonomische werkplek.

Een gezonde geest in een gezond lichaam door de zit-sta tafel

Langere tijd in dezelfde houding werken zorgt voor statische belasting van het lichaam, wat kan leiden tot RSI-klachten. Voldoende afwisseling in de werkhouding en regelmatig pauzeren, zijn essentieel voor het voorkomen van overbelasting.

Onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig wisselen van uw werkhouding het risico op RSI-klachten aanzienlijk verkleint. Ander onderzoek toont aan dat staand werken gezond is omdat staand werken een hogere calorieverbranding heeft.

Het kan ondersteunen bij het verminderen van obesitas. Het enige dat nodig is, is een geschikt bureau. Aangepast meubilair is dan ook sterk aan te bevelen, zoals een in hoogte verstelbaar bureau, waarmee u zittend en staand werk kunt afwisselen.

Naast de reductie van fysieke klachten, zorgt een zit-sta bureau of zit-sta tafel voor een verhoogde concentratie en een hogere productiviteit.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Inzicht kantooruimte Topcon
3 redenen waarom u advies wilt bij de inrichting van uw kantoor
Ervaring is cruciaal voor een moderne werkplek | Optimaliseer resultaten met doordachte kantoorinrichting, inclusief akoestiek en ergonomie.
18.12.2017
Bedrijfsinrichting-Blog
Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor
Lees alles over een efficiënte bedrijfsinrichting | Een inspirerende en productieve werkplek met natuurlijke elementen en duurzaamheid.
11.09.2018
kantoorinrichting-projectinrichting-1
5 x onmisbaar meubilair op kantoor
Ontdek de beste kantoormeubelen voor een productieve werkomgeving met onze vijf onmisbare tips | Transformeer uw kantoor vandaag nog!
21.07.2017

Onze projecten

Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven
Kantoor Solmar
Kantoorverbouwing en kantoorinrichting bij Solmar
Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon