Akoestiek verbeteren kantoor

TE MAKEN MET GELUIDSOVERLAST? SCHENK AANDACHT AAN AKOESTIEK VERBETEREN KANTOOR

De akoestiek op kantoor kan van invloed zijn op de productiviteit van uw medewerkers en de sfeer bij u op kantoor. Het is dan ook niet voor niets dat goede akoestiek op kantoor vandaag de dag een belangrijk onderwerp is binnen de kantoorinrichting. Aangezien er tegenwoordig steeds meer sprake is van een trend waarbij het werken in open ruimtes op kantoor gestimuleerd wordt, wordt er ook steeds meer overlast ervaren van geluiden op de werkvloer. Daarom biedt De Kantoorinrichter verschillende manieren om te werken aan een betere akoestiek op de werkplek.

Wilt u meer weten over het verbeteren van de akoestiek op de werkplek? We geven u graag advies over het verminderen van geluidsoverlast en de verbetering van akoestiek. Neemt u eens contact met ons op om te spreken over de problemen die u ondervindt.

De rol van akoestiek op kantoor

Akoestiek verwijst naar de manier waarop geluid zich in een ruimte gedraagt. In een kantooromgeving kan slechte akoestiek leiden tot ongewenst lawaai, hinderlijke galm en een onaangename werkomgeving. Dit kan uiteindelijk leiden tot minder productieve en gemotiveerde werknemers. Vaak is dit het geval in open kantoorruimtes waar geluid weerkaatst tegen harde materialen zoals wanden en plafonds.

Het verbeteren van de akoestiek gaat verder dan alleen het beperken van geluidsoverlast. Door middel van akoestische oplossingen kan de weerkaatsing van geluid tegengegaan worden en heeft dagelijks geluid geen negatieve invloed meer op de akoestiek op de werkvloer. Zo leiden onderlinge gesprekken met andere werknemers en ander omgevingsgeluid niet langer tot overlast.

Akoestische plafond oplossingen - baffles

De oorzaken van slechte akoestiek

Slechte akoestiek kan resulteren in een breed scala aan problemen. Deze kunnen variëren van stress en vermoeidheid bij werknemers tot slecht concentreren en verminderde productiviteit. Maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken van een slechte akoestiek op de werkvloer?

De belangrijkste oorzaak van akoestische problemen op de werkvloer is de mate waarin de kantooromgeving een open karakter heeft. Een open kantooromgeving zorgt ervoor dat geluid vrij door grote ruimtes kan bewegen waardoor nagalm en geluidsoverlast ontstaan. Ook de weerkaatsing van geluid tegen harde objecten zoals muur en plafond zorgt ervoor dat hinderlijke galm ontstaat. Het gaat hierbij dus niet zozeer om de factoren die geluid produceren, in de praktijk vooral onderlinge gesprekken en in bepaalde gevallen ook geluid van apparatuur, maar om de weerkaatsing en nagalm van dat geluid.

Een akoestische meting laten uitvoeren

Indien u ook problemen heeft met de akoestiek op kantoor kunnen we bij u langskomen om een akoestische meting uit te voeren. Met een zogenaamde nagalmmeting brengen we de nagalmtijd in kaart. Zo analyseren we de huidige akoestische situatie en kunnen we exact bepalen met welke maatregelen en akoestische oplossingen de akoestiek op kantoor verbeterd kan worden.

Wilt u meer weten over het laten uitvoeren van een akoestische meting? Onze adviseurs vertellen u graag meer over het in kaart brengen van de akoestiek bij u op kantoor. Daarnaast kunnen zij u doelgericht advies geven over de akoestische oplossingen die bij kunnen dragen aan een goede akoestiek bij u op kantoor.

Neemt u vooral eens contact met ons op om verder te praten over een goede akoestiek en een prettige geluidsomgeving.

Akoestische oplossingen

Wij bieden verschillende producten met een akoestische kwaliteit die de nagalm en akoestiek op kantoor verbeteren. De diverse akoestische producten die u in ons assortiment vindt zorgen voor een juiste demping waardoor zij bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast en het creëren van een comfortabele werkomgeving.

Akoestische panelen

Akoestische panelen zijn panelen voorzien van akoestisch materiaal dat zorgt voor de juiste demping in bijvoorbeeld een open kantoorruimte. De panelen, die op plafond of tegen wanden kunnen worden aangebracht, gaan de weerkaatsing van geluid tegen harde materialen tegen.

Akoestische wanden

Akoestische wanden zijn gemaakt van akoestische materialen en kunnen naast het bijdragen aan een perfecte akoestiek ook gebruikt worden om grote ruimtes onder te verdelen. De wanden zijn naar behoefte te verplaatsen en kunnen dus zeer goed dienst doen als onderdeel van een comfortabel kantoor met een flexibele kantoorinrichting.

Akoestisch meubilair

De akoestiek op kantoor verbeteren kan ook door middel van akoestische meubelen. Dergelijke meubelen zijn voorzien van akoestische materialen waardoor zijn naast functionele eigenschappen ook een belangrijke rol spelen bij het absorberen van geluiden. In ons assortiment hebben wij diverse akoestische producten, zoals kasten, stoelen en banken, die een fraaie meerwaarde vormen voor uw kantoorinrichting, en tevens een belangrijke bijdrage leveren aan het gewenste resultaat op akoestisch vlak.

Een optimale kantoorakoestiek met De Kantoorinrichter

Met onze uitgebreide kennis en ervaring en ons grote assortiment aan oplossingen is De Kantoorinrichter de aangewezen partij om u te helpen met het realiseren van de optimale akoestiek op kantoor. We komen dan ook graag met u in contact om te spreken over de problemen die u ondervindt en de verschillende manieren waarop wij een rol kunnen spelen in het verhelpen van die problemen.

Klinkt een betere akoestiek op kantoor u als muziek in de oren? We praten graag met u verder in een vrijblijvend gesprek.

Bekijk voor meer informatie

Lande 1stclass akoestische banken voor overleg op kantoor

Kantoorakoestiek

Home Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek Een slechte akoestiek op kantoor kan een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van uw medewerkers en

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

009
Kantoorinrichting bij Footlocker
Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco
Goed-Wonen-Gemert-73
Kantoorinrichting bij Goed Wonen

Blog & nieuws

Pami-workspace-one-modern
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?
Lees onze tips voor het inrichten van een comfortabel thuiskantoor | Maak uw thuiswerken productief en aangenaam.
17.05.2020
vergader-tafel-stazit-wit
Een vergaderruimte inrichten doet u zo
Creatieve oplossingen om uw vergaderruimte beter in te richten | Ontdek hoe het doel van de vergadering bepalend is met de perfecte indeling.
10.07.2017
csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]