Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?

Achter je bureau een paar boterhammen naar binnen proppen of even snel lunchen in de rumoerige, ongezellige kantine. Vind je het jammer dat je medewerkers op deze manier omgaan met hun lunchtijd? Dan is het tijd om je kantine opnieuw in te richten. Maar een kantine inrichten, hoe pak je dat eigenlijk aan? Daar lees je hieronder alles over.

Het belang van een fijne kantine

Denk jij dat het niet zoveel uitmaakt hoe je kantine er uitziet, zolang de werkplekken maar in orde zijn? Fout! Een fijne kantine is erg belangrijk. Die nodigt medewerkers namelijk uit om echt een rustmoment te nemen tijdens de lunch. Daardoor laden ze weer op, wat er uiteindelijk voor zorgt dat ze een stuk productiever zijn. Bovendien leidt een prettige kantine tot meer tevreden werknemers.

Tips voor kantine inrichten

Maar hoe zorg je dat de kantine zo uitnodigend is dat iedereen er wil pauzeren? Met deze tips voor kantine inrichten lukt dit zeker:

  • Serveer lekkere en gezonde lunches. Want als medewerkers dan naar de kantine gaan om een broodje te halen, blijven ze er sneller hangen om het op te eten. Zo blijven ze niet achter hun bureau zitten.
  • Zorg ervoor dat de werkplek niet in het zicht is vanaf de kantine. Zo kunnen je medewerkers het werk echt even van zich afzetten en genieten van hun pauze.
  • Ga voor sfeervolle verlichting. Niemand luncht namelijk graag onder een flinke bak TL-licht. Kies daarom voor mooi vormgegeven lampen met zachte verlichting. Dat creëert een gezellige sfeer.
  • Laat de uitstraling van de kantine afwijken van die van de werkomgeving. Met bijvoorbeeld planten of andere accessoires ziet de ruimte er meteen comfortabeler uit. Zo maak je er een plek van waar collega’s graag met elkaar kletsen en ontspannen.
  • Kies voor een open inrichting. Dat stimuleert namelijk nog meer de onderlinge communicatie. Grote, ronde tafels nodigen uit om aan te schuiven en met collega’s in gesprek te gaan. Een rechthoekige kan ook, maar zorg dan dat deze groot genoeg is om met veel mensen aan te kunnen zitten.

Comfortabel kantine meubilair zorgt voor goede stemming

Zo zie je maar: je kantine meubilair maakt of breekt de kantine. Als je voor stijlvolle stoelen en grote tafels kiest, dan komt dat de stemming van je medewerkers uiteindelijk ten goede. En niet alleen dat, want je kunt er dan ook met een gerust hart klanten, zakenrelaties of andere gasten ontvangen. Zorg daarom dat je kantine meubilair past bij de huisstijl en identiteit van je bedrijf. Laat bijvoorbeeld de bedrijfskleuren terugkomen in de kantine. En vergeet de akoestiek niet! Met speciale producten en materialen kan iedereen een verstaanbaar praatje met elkaar maken tijdens de lunch.

Hulp nodig bij kantine inrichten? De Kantoorinrichter helpt!

Kun jij wel wat hulp gebruiken als het gaat om je kantine inrichten? Weet je bijvoorbeeld niet hoe je het beste om kunt gaan met de ruimte die je hebt? Schakel dan De Kantoorinrichter in. Wij denken graag met je mee en zoeken samen naar jouw stijl. Van luxe tot budgetvriendelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Scrum-werken-met-behulp-van-whiteboards
Scrum - Agile manier van werken
Scrum, een andere manier van werken De afgelopen jaren is het gebruik van de Agile –  Scrum methode enorm toegenomen.  Scrum is een Agile...
03.10.2022
Flexwerken
Zo creëer je een flexruimte op kantoor
Flexplekken zijn inmiddels niet meer weg te denken bij veel organisaties. Kantoortuinen worden steeds vaker ingewisseld voor flexwerkplekken. Dit betekent geen eigen bureau meer...
08.04.2019
Bedrijfsinrichting-Blog
Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor
‘Je ogen blijven grijs. Ontkennen elke kleur. Het is alsof hier niemand woont. Alsof er niets gebeurt.’ In deze bekende hit zong Bløf over...
11.09.2018

Onze projecten

Kantoorinrichting DSV Schiphol - De Kantoorinrichter
Kantoorinrichting bij DSV

Kantoorinrichting bij DSV Amsterdam (Schiphol) Door de herontwikkelingsplannen van Schiphol moest het huidige pand gesloopt gaan worden. Na een oriëntatie is besloten een pand...

IMG_1899
Complete kantoorinrichting bij DSV

Complete kantoorinrichting bij DSV in Eindhoven In 2014 ging Panalpina verhuizen van 2 locaties op het Flight Forum naar een nieuw pand op de...