Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?

Achter je bureau een paar boterhammen naar binnen proppen of even snel lunchen in de rumoerige, ongezellige kantine. Vind je het jammer dat je medewerkers op deze manier omgaan met hun lunchtijd? Dan is het tijd om je kantine opnieuw in te richten. Maar een kantine inrichten, hoe pak je dat eigenlijk aan? Daar lees je hieronder alles over.

Het belang van een fijne kantine

Denk jij dat het niet zoveel uitmaakt hoe je kantine er uitziet, zolang de werkplekken maar in orde zijn? Fout! Een fijne kantine is erg belangrijk. Die nodigt medewerkers namelijk uit om echt een rustmoment te nemen tijdens de lunch. Daardoor laden ze weer op, wat er uiteindelijk voor zorgt dat ze een stuk productiever zijn. Bovendien leidt een prettige kantine tot meer tevreden werknemers.

Tips voor kantine inrichten

Maar hoe zorg je dat de kantine zo uitnodigend is dat iedereen er wil pauzeren? Met deze tips voor kantine inrichten lukt dit zeker:

  • Serveer lekkere en gezonde lunches. Want als medewerkers dan naar de kantine gaan om een broodje te halen, blijven ze er sneller hangen om het op te eten. Zo blijven ze niet achter hun bureau zitten.
  • Zorg ervoor dat de werkplek niet in het zicht is vanaf de kantine. Zo kunnen je medewerkers het werk echt even van zich afzetten en genieten van hun pauze.
  • Ga voor sfeervolle verlichting. Niemand luncht namelijk graag onder een flinke bak TL-licht. Kies daarom voor mooi vormgegeven lampen met zachte verlichting. Dat creëert een gezellige sfeer.
  • Laat de uitstraling van de kantine afwijken van die van de werkomgeving. Met bijvoorbeeld planten of andere accessoires ziet de ruimte er meteen comfortabeler uit. Zo maak je er een plek van waar collega’s graag met elkaar kletsen en ontspannen.
  • Kies voor een open inrichting. Dat stimuleert namelijk nog meer de onderlinge communicatie. Grote, ronde tafels nodigen uit om aan te schuiven en met collega’s in gesprek te gaan. Een rechthoekige kan ook, maar zorg dan dat deze groot genoeg is om met veel mensen aan te kunnen zitten.

Comfortabel kantine meubilair zorgt voor goede stemming

Zo zie je maar: je kantine meubilair maakt of breekt de kantine. Als je voor stijlvolle stoelen en grote tafels kiest, dan komt dat de stemming van je medewerkers uiteindelijk ten goede. En niet alleen dat, want je kunt er dan ook met een gerust hart klanten, zakenrelaties of andere gasten ontvangen. Zorg daarom dat je kantine meubilair past bij de huisstijl en identiteit van je bedrijf. Laat bijvoorbeeld de bedrijfskleuren terugkomen in de kantine. En vergeet de akoestiek niet! Met speciale producten en materialen kan iedereen een verstaanbaar praatje met elkaar maken tijdens de lunch.

Hulp nodig bij kantine inrichten? De Kantoorinrichter helpt!

Kun jij wel wat hulp gebruiken als het gaat om je kantine inrichten? Weet je bijvoorbeeld niet hoe je het beste om kunt gaan met de ruimte die je hebt? Schakel dan De Kantoorinrichter in. Wij denken graag met je mee en zoeken samen naar jouw stijl. Van luxe tot budgetvriendelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans
De werkvloer, een plek waar dagelijks vele duizenden mensen in Nederland zich bevinden. Een plek waar u graag geïnspireerd raakt voor het uitvoeren van...
26.06.2015
Akoestische wandbekleding
5 tips om geluidsoverlast op kantoor te voorkomen
Een collega die te hard telefoneert of complete vergaderingen die plaatsvinden in de buurt van jouw bureau? Onderzoek heeft uitgewezen dat 70% van de...
16.09.2015
se_flex_sedus
3 verschillende stijlen kantoorinrichting
U brengt het grootste deel van uw tijd, net als veel anderen, door op kantoor. Dat maakt de inrichting van een kantoor zo belangrijk;...
02.07.2018

Onze projecten

Kaam-en-Partners-9
Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners

Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners in Baarle Nassau Voor het nieuwe kantoor van Kaam en Partners hebben we een voorstel gemaakt voor de...

IMG_20190430_111828_708
Kantoorontwerp en Kantoorinrichting Signet

Kantoorverhuizing en Kantoorinrichting bij Signet in Eindhoven Signet zorgt voor zakelijke telefonie, zakelijk internet en netwerkoplossingen. De eerste gesprekken met Signet vonden plaats in...