Kantine inrichten, hoe pak je dat aan?

Achter uw bureau een paar boterhammen naar binnen proppen of even snel lunchen in de rumoerige, ongezellige kantine. Vindt u het jammer dat uw medewerkers op deze manier omgaan met hun lunchtijd? Dan is het tijd om uw kantine opnieuw in te richten. Maar hoe pakt u een kantine-inrichting eigenlijk aan? Daar leest u hieronder alles over.

Het belang van een gezellige kantine

Denkt u dat het niet zoveel uitmaakt hoe uw kantine er uitziet, zolang de werkplekken maar in orde zijn? Dat denkt u verkeerd. Een fijne, gezellige kantine is erg belangrijk. 

Een gezellige kantine-inrichting nodigt medewerkers namelijk uit om echt een rustmoment te nemen tijdens de lunch. Daardoor laden ze weer op, wat er uiteindelijk voor zorgt dat ze een stuk productiever zijn. Bovendien leidt een prettige kantine-inrichting tot meer tevreden werknemers.

Tips voor een kantine-inrichting

Bedrijfskantine

Maar hoe zorgt u dat de kantine-inrichting zo uitnodigend is dat iedereen er wil pauzeren? Met deze tips voor kantine inrichten lukt dit zeker:

  • Serveer lekkere en gezonde lunches in de bedrijfskantine. Want als medewerkers dan naar de kantine gaan om een broodje te halen, blijven ze er sneller hangen om het op te eten. Zo blijven ze niet achter hun bureau zitten.
  • Zorg ervoor dat de werkplek niet in het zicht is vanaf de kantine. Zo kunnen uw medewerkers het werk echt even van zich afzetten en genieten van hun pauze.
  • Ga voor sfeervolle verlichting. Niemand luncht namelijk graag onder een flinke bak TL-licht. Kies daarom voor mooi vormgegeven lampen met zachte verlichting. Dat creëert een gezellige kantine-inrichting.
  • Laat de uitstraling van de kantine afwijken van die van de werkomgeving. Met bijvoorbeeld planten of andere accessoires ziet de ruimte er meteen comfortabeler uit. Zo maakt u er een plek van waar collega’s graag met elkaar kletsen en ontspannen.
  • Kies voor een open inrichting. Dat stimuleert namelijk nog meer de onderlinge communicatie. Grote, ronde tafels nodigen uit om aan te schuiven en met collega’s in gesprek te gaan. Een rechthoekige kan ook, maar zorg dan dat deze groot genoeg is om met veel mensen aan te kunnen zitten.


Het verschil tussen soorten kantine-stoelen

Kantinestoelen zijn er in verschillende stijlen en vormen om te voldoen aan de specifieke behoeften van elk kantoor. Er zijn traditionele houten stoelen, stapelbare plastic stoelen en metalen klapstoelen, allemaal ontworpen voor comfort en gemak. 

Bent u op zoek naar moderne kantinestoelen, maar weet u nog niet wat voor uw bedrijfskantine de juiste stoel is? Lees dan verder!

Houten stoelen

Houten stoelen hebben een klassieke uitstraling die veel mensen prettig vinden in een kantine. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, stijlen en materialen, zodat ze bij elke inrichting passen. 

Een groot voordeel van houten kantinestoelen is de lange levensduur. Ze kunnen echter wel duurder zijn dan andere kantooropties en vereisen meer onderhoud dan andere materialen zoals plastic of metaal. 

Licht hout

Voor degenen die een frisse, minimalistische uitstraling voor hun kantoor willen, zijn stoelen van licht hout, zoals berken of eiken, een uitstekende keuze. Deze houttinten stralen een Scandinavische sfeer uit, die gekenmerkt wordt door eenvoud, functionaliteit en de schoonheid van natuurlijke materialen. Gecombineerd met lichte stoffen en een helder kleurenpalet creëert dit een uitnodigende en kalmerende werkomgeving.

Donker hout

Aan de andere kant biedt donker hout, zoals walnoot of mahonie, een meer robuuste en industriële look. De rijke, diepe tinten van donker hout contrasteren prachtig met metalen accenten en kunnen een ruimte een gevoel van ernst en stabiliteit geven, terwijl ze toch warmte en natuurlijkheid behouden.

Half gestoffeerde stoelen

Om het zitcomfort van houten stoelen te verhogen, is er de mogelijkheid om ze half gestoffeerd te bestellen. Dit betekent dat de zitting of rugleuning van de stoel bekleed is met een zacht materiaal, wat zorgt voor extra comfort tijdens langdurig zitten. Deze gestoffeerde variant is met name geschikt voor vergaderruimtes of plekken waar men voor langere tijd zit. 

Echter, in ruimtes zoals de kantine, waar stoelen vaak intensief worden gebruikt en gemorste etensresten en vloeistoffen een realiteit zijn, kan een volledig houten stoel een praktischere keuze zijn. Gestoffeerde stoelen kunnen vlekken en geurtjes vasthouden en zijn mogelijk moeilijker schoon te maken dan hun niet-gestoffeerde stoelen. 

 

Plastic stoelen

Plastic stapelbare stoelen ziet men vaak in kantoren omdat ze betaalbaar zijn en gemakkelijk te verplaatsen wanneer dat nodig is. Ze zijn licht van gewicht en bieden over het algemeen goede ondersteuning voor korte perioden. 

Het grootste voordeel is dat ze stapelbaar zijn, zodat ze niet veel ruimte innemen als ze niet nodig zijn. En omdat ze over het algemeen minder duur zijn dan andere keuzes, kunnen ze voor sommige bedrijven gemakkelijker binnen het budget passen. 

Aan de andere kant zijn ze niet zo duurzaam als houten of metalen opties, dus ze moeten misschien eerder worden vervangen – vooral als ze de hele dag door intensief door werknemers worden gebruikt.

Metalen stoelen

Metalen klapstoelen zijn ideaal voor gebruik in een bedrijfskantine waar grote aantallen mensen tegelijk een zitplaats nodig hebben, maar waar niet altijd ruimte beschikbaar is als ze niet in gebruik zijn. Ze zijn licht van gewicht, maar sterk genoeg om veel gewicht aan te kunnen zonder aan stabiliteit in te moeten leveren, dus ideaal om gemakkelijk grotere bijeenkomsten te organiseren zonder omvangrijk meubilair te moeten opbergen na elk gebruik.

De gemakfactor in combinatie met de relatieve betaalbaarheid maken dit type stoel populair bij bedrijven die hun eetruimtes met een budget willen inrichten. Ze bieden echter niet veel steun in vergelijking met houten of kunststof modellen, dus ze zijn niet ideaal voor wie op zoek is naar iets dat comfortabeler is voor langere perioden.

Comfortabele kantine-inrichting zorgt voor een goede stemming

Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter

Zo ziet u maar: uw kantine-inrichting maakt of breekt de kantine. Als u voor stijlvolle stoelen en grote tafels kiest, dan komt dat de stemming van uw medewerkers uiteindelijk ten goede. En niet alleen dat, want u kunt er dan ook met een gerust hart klanten, zakenrelaties of andere gasten ontvangen. 

Zorg daarom dat uw kantine meubilair past bij de huisstijl en identiteit van uw bedrijf. Laat bijvoorbeeld de bedrijfskleuren terugkomen in de kantine. En vergeet de akoestiek niet! Met speciale producten en materialen kan iedereen een verstaanbaar praatje met elkaar maken tijdens de lunch.

Hulp nodig bij uw kantine-inrichting? De Kantoorinrichter helpt!

Kunt u wel wat hulp gebruiken als het gaat om uw kantine inrichten? Weet u bijvoorbeeld niet hoe u het beste om kunt gaan met de ruimte die u heeft? Schakel dan De Kantoorinrichter in. Wij hebben jarenlange ervaring, denken graag met u mee en zoeken samen naar uw stijl. Van luxe tot budgetvriendelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Trends kleuren 2024 Multi
6 trends in de kantoorinrichting voor het jaar 2024
Wat zijn de nieuwste trends in de inrichting van kantoren voor 2024 en wat is het kleurenpallet dat we veel gaan zien het komende jaar? Je leest er alles over in dit blog.
04.04.2024
Showroom Satelliet Breda - Work Lounge
Hier moet u op letten bij de indeling van uw kantoor
Optimaliseer ruimtegebruik, flexibiliteit en werkplezier | Leer hoe flex-werkplekken bijdragen aan een productieve werkomgeving.
25.09.2017
Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Innovatief werken
Het verschil tussen een innovatief kantoor en innovatief werken Innovatief werken “Innovatief werken” heeft betrekking op de manier waarop taken worden uitgevoerd binnen een...
03.10.2022

Onze projecten

Afbeelding10
Kantoorontwerp voor Helukabel
Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven
Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging