In 5 stappen uw kantoor opnieuw inrichten

Wilt u uw nieuwe kantoor inrichten, maar heeft u daar wat hulp bij nodig? Over het algemeen spendeert u wekelijks, al dan niet dagelijks, heel wat uurtjes op kantoor. En dat terwijl bewezen is dat een gemiddelde werknemer maar een paar uur per dag hiervan écht productief is. 

Een aantal zaken die invloed hebben op uw productiviteit of dat van uw werknemers zijn: genoeg daglicht of warme verlichting, een fijne indeling en rust. Bent u op zoek naar tips om uw huidige kantoor efficiënt, maar ook stijlvol in te richten? We geven u 5 tips om u op weg te helpen met het inrichten van uw kantoor.

Begrijp uw ruimte

Voordat u begint met uw kantoor inrichten, is het belangrijk om uw ruimte te begrijpen. Of het nu gaat om het inrichten van een groot of klein kantoor, elke ruimte heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Meet de ruimte op, begrijp de vorm, overweeg de lichtinval en denk na over hoe u deze kunt optimaliseren. Door goed te begrijpen wat u heeft, kunt u een effectief plan maken voor een nieuwe kantoorinrichting.

Stap 1: Creëer openheid

Panalpina Rozenburg - Schiphol - De Kantoorinrichter

Bij het kantoor inrichten zien we tegenwoordig niet meer veel individuele kantoorhokken. Het mag in deze tijd allemaal wat meer open, dit wordt vaak gedaan door glazen wanden te plaatsen. Dit moedigt interactie tussen collega’s aan. Ook kunnen er door glazen wanden meer werkplekken worden gecreëerd. 

Dit zorgt tevens voor meer ruimte voor flexplekken; iets waar een modern kantoor tegenwoordig niet meer aan ontkomt. Zorg wel voor minimaal één afgesloten ruimte waar werknemers of collega’s zich kunnen terugtrekken, voor bijvoorbeeld het voeren van een telefoongesprek. Ook het gebruik van scheidingswanden is handig bij een open ruimte. 

Op deze manier kan men zich enigszins afzonderen, maar hoeven zij niet bij elkaar op de deur te kloppen. Verschillende werkplekken in uw nieuwe inrichting hebben dus meerdere voordelen.

Uw kantoor inrichten door middel van flexibele werkplekken

In deze moderne tijd is flexibiliteit het sleutelwoord bij het inrichten van een kantoor. Of u nu een nieuw kantoor inricht of een bestaand kantoor opnieuw wilt inrichten, overweeg flexibele werkplekken. Dit kan betekenen dat u kiest voor verplaatsbare meubels, variabele werkstations of zones die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Flexibele werkplekken kunnen zorgen voor een dynamischer, productiever en aangenamer werkklimaat.

Stap 2: Zorg voor creativiteit

Privacy door middel van folie op glaswand

Een erg drukke kantoorinrichting met felle kleuren leidt over het algemeen erg af. Houd het daarom rustig bij het kantoor inrichten, maar wees wel creatief! Zeker in een kantoor waar creatieve werkzaamheden worden verricht, mag de omgeving inspirerend zijn. Kies daarom één of twee kleuren voor vrolijke details. 

Houd hierbij altijd rekening met het imago van uw organisatie. Vaak is het kantoor toch een belangrijke plaats waar zakenrelaties of klanten worden ontvangen. Een creatieve en originele inrichting wekt al gauw enthousiasme op, maar sla hier niet in door.

Stap 3: Behoud comfort

Wilt u een stijlvolle en inspirerende werkomgeving? Zorg dan dat comfort hierin niet ontbreekt. Bespaar daarom niet op bureaustoelen voor uw werknemers. Comfortabele bureaustoelen zijn onmisbaar voor een productieve dag! Ook een comfortabel bureau hoort hier natuurlijk bij. 

Zorg, zeker als u plaats biedt aan flexwerkers, voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Ook enkele zit-sta bureaus zijn een must – zo kunnen uw medewerkers of collega’s regelmatig hun benen strekken.

Comfort is van cruciaal belang in uw huidige kantoormeubilair

Wanneer u uw kantoor inricht, is comfort een cruciale factor om rekening mee te houden. Ergonomisch meubilair, voldoende verlichting, en een comfortabele temperatuur kunnen een wereld van verschil maken voor de productiviteit en het welzijn van uw team. 

Bij het inrichten van een kantoor is het belangrijk om te onthouden dat het kantoor niet alleen een plek is om te werken, maar ook een plek om te rusten en te herstellen.

Stap 4: zorg voor opbergruimte

Nu we u op weg hebben geholpen met inspiratie voor de (her)inrichting van uw kantoor, blijft er nog een factor over wat betreft essentiële kantoormeubilair: opbergruimte! Uitgebreide opbergmogelijkheden zijn een must op kantoor. 

Dit zorgt ervoor dat iedereen de mogelijkheid heeft om werkmaterialen op te bergen. Daarnaast zorgt het voor een schone, opgeruimde omgeving en brengt het tevens meer rust met zich mee.

Decoratieve accessoires

Naast voldoende opbergruimte, kunnen de juiste accessoires zorgen voor een fijne sfeer in uw huidige kantoorinrichting. Als u zich bedenkt dat de meesten van ons het grootste deel van de dag op kantoor doorbrengen, is het logisch dat we ons daar comfortabel en geïnspireerd willen voelen. 

Of u nu thuis of op een traditioneel kantoor werkt, de ruimte waarin u werkt, heeft een aanzienlijke impact op uw productiviteit en creativiteit. Daarom is het belangrijk om deze ruimte persoonlijk en uitnodigend te maken. 

Het toevoegen van decoratieve accessoires kan een geweldige manier zijn om uw kantoorruimte op te fleuren en een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor productiviteit.

  1. Planten: Planten zijn een uitstekende manier om leven en kleur in uw kantoorruimte te brengen. Ze zorgen niet alleen voor een meer ontspannen sfeer, maar kunnen ook bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Kies voor onderhoudsarme planten zoals vetplanten of luchtplanten als u niet gezegend bent met groene vingers.
  2. Kunst: Het ophangen van kunst kan uw kantoorruimte een persoonlijk tintje geven. Dit kan variëren van ingelijste prints van uw favoriete kunstenaars tot foto’s van uw dierbaren of memorabele momenten. Door kunst te kiezen die u inspirerend of motiverend vindt, kunt u uw werkdag positief beïnvloeden.
  3. Functionele decoraties: Denk aan notitieborden, kalenders en andere functionele items die er ook mooi uitzien. Een kurkbord kan bijvoorbeeld worden gebruikt om belangrijke papieren of foto’s op te hangen, en tegelijkertijd wat textuur en warmte toevoegen aan de kantoorruimte.
  4. Verlichting: Goede verlichting is cruciaal voor de productiviteit, maar kan ook bijdragen aan de algehele sfeer van een kantoor. Kies voor een stijlvolle bureaulamp die functioneel is en tegelijkertijd een decoratief element toevoegt aan uw bureau.

Deze accessoires zijn een eenvoudige en effectieve manier om uw kantoorruimte op te vrolijken. Het kiezen van de juiste items kan van uw werkplek een plek maken waar u graag tijd doorbrengt, wat kan leiden tot een hogere productiviteit en een betere gemoedstoestand. 

Dus waarom zou u uw kantoorruimte niet wat liefde geven met deze stijlvolle toevoegingen? U zult versteld staan van het verschil dat een paar zorgvuldig gekozen items kunnen maken!

Stap 5: reflecteer uw merk

Als laatste tip voor uw kantoor inrichten, zorg ervoor dat uw kantoorinrichting uw merk reflecteert. Of u nu een klein kantoor inrichten wilt, of een groter project onder handen neemt, de manier waarop u uw kantoor inricht kan een krachtige boodschap sturen over uw bedrijf. Zorg ervoor dat uw kleuren, meubels, kunst en zelfs de lay-out van uw kantoor overeenkomen met uw merkidentiteit.

Uw eigen kantoor inrichten naar een nieuwe werkplek

Wilt u uw kantoor opnieuw inrichten? Uw kantoor inrichten hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met deze tips, of u nu een klein kantoor wilt inrichten of een grotere ruimte hebt, kunt u een nieuwe kantoorinrichting creëren die zowel functioneel als aantrekkelijk is. 

Houd in gedachten dat het uitgangspunt bij het decoreren van een kantoor het vormgeven van een omgeving is waar mensen zich aangetrokken tot voelen en waar ze hun beste prestaties kunnen leveren. Veel succes met uw kantoor inrichten!

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

hnk-dordrecht-deskbookers
Zo creëer je een moderne kantoorinrichting: 5 tips
Tip 1: zorg voor veel daglicht Een goed verlichte werkplek in een modern kantoor vormt misschien wel de basis van een moderne kantoorinrichting. Niet...
23.09.2015
Deblick_Acoustics_Wallsystems_1
Akoestische wandpanelen op kantoor
Verbeter de akoestiek met akoestische wandpanelen | Verhoog de productiviteit en creëer een moderne werkomgeving | Lees er hier alles over
04.01.2019
glaswand-op-kantoor
4 voorbeelden van glazen wanden in een kantoor
Glazen wanden | Creëer een open, ruimtelijke en stijlvolle werkomgeving met flexibele privacy-instellingen voor diverse werkzaamheden.
16.02.2016

Onze projecten

IMG-20220413-WA0004
Kantoorinrichting bij TTW
Vehco 13
Kantoorinrichting bij Vehco
kaam2
Kantoorinrichting bij Van Kaam & Partners