Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de voordelen van een zit-sta werkplek?

In het kader van het nieuwe werken en vele andere vernieuwingen op de werkvloer steken een hoop nieuwe ontwikkelingen de kop op. Voorbeelden hiervan zijn flexibel werken, thuis werken, maar uiteraard ook het ergonomisch werken. 

Eén van de ontwikkelingen binnen het ergonomisch werken die in een stroomversnelling is geraakt, is de zit-sta werkplek. Wat dit precies inhoudt en wat de voordelen zijn van de zit-sta werkplek, leggen wij u uitgebreid uit in dit artikel!

Wat is een zit-sta werkplek?

Staand werken - sta werkplek - sta zit bureau

Wat houdt deze nieuwe werkplek nu eigenlijk in? Uiteraard doet de naam u waarschijnlijk al het één en ander vermoeden. Een zit-sta bureau is een verstelbaar bureau waardoor u ook staand werken kunt. Op deze manier kunt u uw werkplek, vaak elektrisch, snel in hoogte verstellen waardoor u kunt kiezen tussen zittend of staand werken. 

Zo voorkomt u dat u lange stukken aaneengesloten zit en zorgt u voor een meer dynamische werkhouding. Wanneer u bijvoorbeeld een kwartier gezeten hebt en voelt dat uw lichaam vraagt om een andere lichaamshouding, kunt u gaan staan en verder werken in de houding zoals u dat zelf graag wilt.

Een zit-sta bureau helpt u verder

Tegenwoordig horen we steeds vaker over zit-sta bureaus in kantooromgevingen. Maar waarom wint dit type bureau aan populariteit en waarom zou u overwegen ze op uw kantoor te introduceren? Laten we de voordelen van zit-sta bureaus onder de loep nemen en ontdekken waarom ze een belangrijke toevoeging kunnen zijn voor uw werkplek. De voordelen zit-sta bureau zijn:

 1. Gezondheidsvoordelen:
  U hebt vast wel eens gehoord dat zitten het nieuwe roken is. Langdurig zitten kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, diabetes en rugklachten. Met een zit-sta bureau heeft u de mogelijkheid om regelmatig van houding te wisselen, wat de risico’s van langdurig zitten kan verminderen. Ook al heeft u een zittend beroep, afwisselend zittend en staand werken kan overal en is dus veel beter voor u.

 2. Verhoogde productiviteit:
  Het kan verrassend klinken, maar door afwisselend staand en zittend werken, kan uw concentratie en alertheid verhogen. Hierdoor kunt u taken effectiever en efficiënter uitvoeren.

  Een groot voordeel dat hieruit voorkomt zijn betere prestaties op de werkvloer. De zit-sta werkplekken hebben bewezen dat het concentratievermogen en de tevredenheid van uw werknemers toeneemt. Op deze manier kunnen uw werknemers dus langer, efficiënter te werk gaan en daalt het ziekteverzuim.

 3. Ergonomische voordelen:
  Een zit-sta tafel kan vaak worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Dit betekent dat u het bureau kunt instellen op een hoogte die perfect is voor uw lichaam, wat helpt bij het voorkomen van nek-, rug- en schouderklachten. Hierdoor creëert u een ontspannen werkhouding en zorgt u ervoor dat u geen last meer heeft van een statische belasting van het lichaam.

 4. Energieboost:
  Veel gebruikers van zit-sta bureaus melden dat ze zich energieker voelen wanneer ze een deel van hun dag staand doorbrengen. Deze verhoogde energie kan bijdragen aan een positievere werkhouding en een hogere productiviteit.

  Uit onderzoek is gebleken dat het introduceren van zit-sta werkplekken een zeer positief effect heeft op de gezondheid van uw werknemers. Uw spieren en ook het hart kunnen beter doorbloeden wanneer u staat, dit is beter voor uw gezondheid. Daarnaast worden krampachtige houdingen vaak beperkt.

  Bij een zittende werkhouding krijgen steeds meer mensen last van overmatige spanning in de schouders, nek, rug, handen, armen en polsen. Met het introduceren van een zit-sta werkplek verminderen deze klachten omdat de werknemer minder lang aaneengesloten in dezelfde houding werkt.

 5. Flexibiliteit:
  Of u nu leest, schrijft, tekent of een presentatie voorbereidt, de mogelijkheid om tussen zittend en staand werken te wisselen, biedt u de flexibiliteit om de beste positie voor elke taak te kiezen. Een verstelbaar bureau is daarvoor erg handig.

 6. Samenwerking en interactie:
  Als u staand werkt, is het vaak gemakkelijker om even naar een collega te lopen of een korte bespreking te houden. Het bevordert spontane interacties en samenwerking op kantoor.

 7. Ruimtebesparing:
  Veel zit-sta bureaus hebben een strak en modern ontwerp. Ze kunnen u helpen om de beschikbare ruimte in uw kantoor optimaal te benutten, zonder in te boeten aan functionaliteit. Daarnaast zorgen zit-sta werkplekken voor een open sfeer binnen uw kantoor. Deze open sfeer past natuurlijk uitstekend binnen de steeds meer moderne kantoren van tegenwoordig. Wanneer iedereen meedoet en de voordelen ervaart van de zit-sta werkplekken zult u merken dat de sfeer binnen uw afdeling, of zelfs uw gehele bedrijf, beter zal worden.

  De voordelen van de zit-sta werkplek wegen over het algemeen op tegen de extra investering die het vergt.

 8. Investering in welzijn:
  Door te investeren in zit-sta bureaus laat u aan uw werknemers zien dat u hun welzijn en comfort waardeert. Dit kan bijdragen aan een hogere werknemerstevredenheid en retentie.

Een zit-sta werkplek heeft vele positieve effecten

Elektrisch verstelbaar sta zit bureau - De kantoorinrichter

Als u overweegt uw kantoorruimte te updaten of als u gewoon op zoek bent naar manieren om het welzijn en de productiviteit van uw team te verbeteren, zijn zit-sta bureaus een overweging waard. Ze zijn meer dan slechts een trend; ze zijn een stap richting een gezondere, productievere en flexibelere werkomgeving. Overweeg de voordelen en kijk of ze passen bij de behoeften van uw organisatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

markant_dynamisch_werken1
Waarom jouw kantoor niet zonder zit-sta werkplek kan
Verlaag gezondheidsrisico's, verhoog energie en productiviteit | Verminder rugklachten met ergonomisch ontworpen zit-sta bureaus.
13.07.2018
Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans
Creëer een inspirerende kantoorinrichting met creativiteit en balans | Verbeter uw werkplek met orde, akoestiek, groen en licht.
26.06.2015
Akoestsich-wandpaneel-gestoffeerd
6 interieurtips waarmee u geluidsoverlast op kantoor kunt beperken
Optimaliseer uw kantoorruimte voor een productievere en comfortabelere werkomgeving | Alle interieurtips om geluidsoverlast te verminderen.
21.02.2017

Onze projecten

Resultaat Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell
CNV akoestisch wandpaneel
Verbouwing en herinrichting bij CNV Connectief
Kantoorinrichting bij Kompas in Haarlem 10
Kantoorinrichting bij Kompas Publishing