Innovatief werken

Het verschil tussen een innovatief kantoor en innovatief werken

Interactieve schermen voor dynamisch overleg op kantoor

Innovatief werken

“Innovatief werken” heeft betrekking op de manier waarop taken worden uitgevoerd binnen een organisatie. Het gaat over het implementeren van nieuwe, efficiënte methoden in de werkprocessen, technologieën of diensten om de productiviteit, effectiviteit en waarde voor de klant te verbeteren. Dit kan betrekking hebben op verschillende aspecten, zoals het verbeteren van werkmethoden, het innoveren van producten of diensten, of het inbrengen van nieuwe technologieën. Innovatief werken vereist vaak een cultuur die experimenteren en risico’s nemen aanmoedigt, evenals continu leren en verbeteringen aanbrengen.

Een innovatief kantoor

Een “innovatief kantoor” daarentegen, verwijst meestal naar de fysieke werkomgeving en hoe deze is ontworpen om innovatie te stimuleren. Dit kan de architectuur en indeling van de ruimte omvatten, maar ook het gebruik van technologie en voorzieningen. Een innovatief kantoor is vaak ontworpen om samenwerking, creativiteit en welzijn van medewerkers te bevorderen. Het kan bijvoorbeeld open ruimtes voor brainstorming, rustige zones voor diepe concentratie, en technologische hulpmiddelen voor virtuele samenwerking omvatten.

Het verschil is de manier van werken óf de fysieke omgeving

Dus hoewel de termen verwant zijn, verwijzen ze naar verschillende aspecten van innovatie binnen een organisatie: de ene naar het proces en de manier van werken, en de andere naar de fysieke ruimte en de omgeving. Beide kunnen echter een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van een cultuur van innovatie binnen een organisatie.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Sedsu-se-lab-serie-met-hoge-tafels-en-krukken
Een inspirerende kantoorinrichting: deze 4 ideeën brengen creativiteit en balans
Creëer een inspirerende kantoorinrichting met creativiteit en balans | Verbeter uw werkplek met orde, akoestiek, groen en licht.
26.06.2015
newcastle-limited-office-7
Het nieuwe werken, wat is dat?
Tips en inzichten voor een verbeterde inrichting en maximale productiviteit in uw bedrijf | Lees alles over de voordelen van het nieuwe werken.
10.02.2020
kantoorontwerp
Op zoek naar nieuw kantoorinterieur? Dit zijn de mogelijkheden
Wil u graag uw kantoor inrichten met nieuwe kantoorinrichting? Het interieur van een kantoor bepaalt voor een groot deel de sfeer op de werkvloer....
01.06.2017

Onze projecten

Resultaat Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell
DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
CNV akoestisch wandpaneel
Verbouwing en herinrichting bij CNV Connectief