040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Doe je gezondheid een plezier en kies voor bewegend zitten

Wilkhahn AT bureaustoel voor bewegend zitten op kantoor

Stijve benen en last van je nek, schouders en rug? De oplossing is simpel. Stop gewoon met continue stilzitten tijdens het werk. Hoe je dat voor elkaar krijgt met een kantoorbaan, waarbij je vertrouwde bureaustoel jouw beste vriend is? Dat lees je in deze blog over bewegend zitten.

Het belang van bewegend zitten

De uitspraak ‘zitten is het nieuwe roken’ is je misschien wel bekend. Onzin denk je? Niets is minder waar. Bewegend zitten is ontzettend belangrijk, want overmatig stilzitten op je werk zorgt namelijk niet alleen voor rug- en nekklachten. Bovendien heb je ook meer kans op kwalen die je niet direct doorhebt. Zo blijkt uit onderzoek dat je door lang te zitten dubbel zoveel kans op hebt op diabetes en nog meer risico loopt op hart- en vaatziekten. En wanneer je denkt dat je de dans ontspringt door op de fiets naar werk te gaan of door in je vrije tijd af en toe eens een rondje hard te lopen, dan heb je het mis. Lang stilzitten is gewoonweg slecht voor je lichaam en kun je niet geheel compenseren met beweging buiten kantooruren.

Het belang van bewegend zitten

Stilzitten zorgt voor mentale klachten

Zijn de lichamelijke klachten nog niet overtuigend genoeg om het belang van bewegend zitten aan te duiden? Denk dan eens aan concentratieproblemen en een slecht geheugen. Ja, ook mentale klachten kunnen toegeschreven worden aan langdurig stilzitten. Onderzoekers noemen bewegen dan ook wel een eerste levensbehoefte.

Bewegend zitten op kantoor zorgt voor een actief brein

Bron: Wilkhahn

Wat kun je doen?

De gevolgen van lang stilzitten kun je niet voorkomen door af en toe heen en weer naar het koffiezetapparaat te lopen of zo nu en dan de trap naar kantoor te nemen. Wat je wel kunt doen is achter je bureau staan terwijl je belangrijk e-mails beantwoordt, telefoontjes pleegt of overlegt met collega’s. Hiervoor maak je bijvoorbeeld gebruik van stahulpen, die het gemakkelijker maken om staand te werken. Wil je toch graag je benen ontlasten of heb je geen bureau waar je achter kunt staan? Probeer dan eens bewegend zitten.

Bron: Sedus

Bewegend zitten achter je bureau

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt zitten en tegelijkertijd een statische houding voorkomt. Maak een einde aan onderuitgezakt typen door bijvoorbeeld te werken vanaf een soort skippybal of beweegbare kruk of stoel. Op die manier blijven je wervels, spieren en gewrichten constant in beweging en neem je automatisch een juiste houding aan. Ook is het mogelijk om te trainen en werken tegelijkertijd door fietsend achter je bureau te zitten. Er zijn dus talloze opties voor bewegend zitten. Gezondheidsproblemen kun je beter voorkomen dan genezen, dus kies ervoor om beter te zorgen voor je lichamelijk en mentale gesteldheid.

Bewegend zitten achter je bureau

Hulp nodig bij bewegend zitten? De Kantoorinrichter helpt!

Overtuigd en gemotiveerd om iets aan jouw houding te veranderen? Schakel dan de Kantoorinrichter in. Wij denken graag mee en komen samen tot een oplossing voor bewegend zitten die het best past bij jou en jouw werkplek. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.Neem contact op

Willekeurige projecten