Neem gerust contact met ons op: [email protected] / 040 286 1441

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Al meer dan 0 +
kantoren ingericht sinds 2005

Waarom u de kantoorinrichting het best kunt uitbesteden

Bij het (her)inrichten van uw kantoor of bedrijfspand komt veel kijken. Er dient rekening te worden gehouden met factoren als voldoende licht, voldoende warmte, comfort en voldoende rust. Op deze manier zijn uw werknemers productiever en enthousiaster. Maar veel ondernemers weten niet direct waar te beginnen en hoe rekening te houden met alle wensen en behoeften. Kantoorinrichting is niet iets waar u dagelijks mee bezig bent, maar wij wel! Daarom brengen wij voor u in kaart waarom het slim is om de kantoorinrichting uit te besteden aan een professional.

Waar te beginnen?

Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter

Veel ondernemers weten wel wanneer het tijd is voor een kantoor verbouwing, kantoorrenovatie of om het interieur om te gooien. Maar vaak weten zij niet waar te beginnen. In zo’n geval kan een werkplekonderzoek uitkomst bieden. Waarom? De uitkomsten van dit onderzoek dienen als belangrijke basis voor de herinrichting van uw kantoor. Is er bijvoorbeeld een tekort aan daglicht op bepaalde werkplekken? Hiervoor zijn slimme oplossingen te vinden, zoals het gebruik van UV-lampen. Of hebben uw werknemers vaak last van gehorigheid binnen een bepaalde ruimte? Dan lossen wij dit op middels diverse mogelijkheden, zoals gescheiden werkplekken. Hiermee kunnen uw werknemers zich in alle rust afzonderen wanneer dit nodig blijkt.

WAT HOUDT EEN WERKPLEKONDERZOEK PRECIES IN?

Het renoveren of verbouwen van een kantoorruimte is een grote onderneming die een significante investering van tijd, middelen en energie vereist. Voordat u deze taak uitbesteedt aan een externe partij, is het uitvoeren van een grondig werkplekonderzoek een essentiële stap. Maar waarom is dit onderzoek zo belangrijk?

Begrijpen van behoeften en eisen

Een gedegen werkplekonderzoek geeft inzicht in de huidige en toekomstige behoeften van de werknemers. Het helpt om de bestaande problemen in de huidige werkplek te identificeren, variërend van onvoldoende ruimte tot onvoldoende toegang tot natuurlijk licht. Ook kan het de specifieke behoeften en voorkeuren van de werknemers onthullen, zoals de behoefte aan stille ruimtes voor geconcentreerd werken of meer open ruimtes voor samenwerking.

Verzekeren van efficiënt ruimtegebruik

Een werkplekonderzoek kan helpen om het meest efficiënte gebruik van de beschikbare ruimte te bepalen. Het kan inzicht geven in hoe de ruimte momenteel wordt gebruikt en welke gebieden onderbenut zijn. Dit kan dan weer leiden tot een meer kosten- en ruimte-efficiënt ontwerp.

Betere communicatie met de externe partij

Een gedetailleerd werkplekonderzoek zorgt ervoor dat u duidelijk kunt communiceren wat u verwacht van de externe partij. Het kan helpen om misverstanden of verkeerde verwachtingen te voorkomen en kan als basis dienen voor de specificaties van het renovatieproject.

Verhogen van werknemerstevredenheid en productiviteit

Door te begrijpen hoe werknemers hun werkplek gebruiken en wat hun behoeften zijn, kunt u een kantoorruimte creëren die de tevredenheid en productiviteit verhoogt. Een goed ontworpen werkplek kan stress verminderen, samenwerking stimuleren, en een aangenamere werkomgeving creëren.

Duurzaamheid

Een werkplekonderzoek kan ook helpen bij het identificeren van mogelijkheden om de ecologische voetafdruk van het kantoor te verminderen. Dit kan variëren van verbeteringen in energie-efficiëntie tot het stimuleren van duurzame vervoerswijzen.

Ergonomie versus stijl

Een werkplekonderzoek vormt dus een belangrijke basis voor de herinrichting van uw kantoor. Hierin worden altijd ergonomisch verantwoorde keuzes gemaakt. Alles voor de best mogelijke omstandigheden voor uw personeel! Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Veel ondernemers geven aan het lastig te vinden om deze twee factoren met elkaar te combineren. Terwijl dit helemaal niet nodig is! Wij komen altijd tot een goed advies met ergonomisch verantwoorde keuzes, inclusief een modern jasje. Zo weet u zeker dat het interieur van uw kantoor of bedrijfspand uitstraalt wat u wilt dat het uitstraalt én dat uw medewerkers in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken.

Tot slot: de afwerking

Wij doen er alles aan om de best mogelijke omstandigheden voor uw personeel te realiseren én te zorgen dat uw kantoor de juiste, mooie uitstraling krijgt. Maar het is belangrijk dat u samenwerkt met een partij die verder kijkt dan dat. De afwerking is namelijk uiterst belangrijk om tot een optimaal resultaat te komen. Zo kunt u tevens bij ons terecht voor een optimale kantoor akoestiek of voor alles rondom uw kabelmanagement. Pas als ook hiermee rekening wordt gehouden, is het plaatje compleet!

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Meer artikelen

Modulyss-Tapijttegels-First-Forward-speel-met-kleuren-800x800
Kantoorinrichting inspiratie
Bezig met een nieuwe kantoorinrichting? Een kantoor inrichten is geen makkie. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat u bij het kantoor inrichten rekening...
12.02.2019
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018
Inzicht kantooruimte Topcon
3 redenen waarom u advies wilt bij de inrichting van uw kantoor
Bent u op zoek naar advies kantoorinrichting? Als u een kantoor moet inrichten kan dit knap lastig zijn. Of u nu uw kantoor aanpassen...
18.12.2017

Onze projecten

DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV

IMG-20180323-WA0007
Kantoorinrichting bij Aeternus